Termin na 08.08Cześć, ja też 31 lat i pierwsza ciąża, a w którym tygodniu jesteś i na kiedy masz termin?![]()
Póki co jedynie bolące piersi - zero innych objawów i to mnie trochę martwi, ale każdy reaguje inaczej.
Anilorak90 - skąd jesteś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Termin na 08.08Cześć, ja też 31 lat i pierwsza ciąża, a w którym tygodniu jesteś i na kiedy masz termin?![]()
Ale po co? Nie znam się ale czy był przypadku kiedykolwiek że komuś się zmieniła grupa w ciągu życia?
Nie zmienia się, ALE całe zycie myslałam, że mam 0Rh+ gdyż tak mówiła moja mama (tak jej wpisano w książeczkę, ja jestem rocznik '85)/ Przypadkowy pobyt w szpitalu 3 lata temu, w którym musieli mi zbadać grupę krwi pokazał jednak, że mam ARh+ więc może lepiej jednak sprawdzićTo nie możliwegrupa krwi jest niezmienna
Natomiast przy oznaczaniu przeciwciał zawsze bada się grupę wiec nawet przy potwierdzonym wyniku badanie to się powtarza![]()
Ale wcześnie zrobiona moze dać zafałszowany wynik jak u mnie, dlatego dopóki nie zaszłam w ciąże byłam przekonana, że mam zupełnie inna grupę krwi.To nie możliwegrupa krwi jest niezmienna
Natomiast przy oznaczaniu przeciwciał zawsze bada się grupę wiec nawet przy potwierdzonym wyniku badanie to się powtarza![]()
Taka sama sytuacja jak u mnieNie zmienia się, ALE całe zycie myslałam, że mam 0Rh+ gdyż tak mówiła moja mama (tak jej wpisano w książeczkę, ja jestem rocznik '85)/ Przypadkowy pobyt w szpitalu 3 lata temu, w którym musieli mi zbadać grupę krwi pokazał jednak, że mam ARh+ więc może lepiej jednak sprawdzić![]()
Też przed operacją kazali mi sprawdzić grupę krwi, ponieważ w tamtych latach istniało duże prawdopodobieństwo wpisania błędnych danych w książeczce - u mnie grupa krwi się potwierdziła.Nie zmienia się, ALE całe zycie myslałam, że mam 0Rh+ gdyż tak mówiła moja mama (tak jej wpisano w książeczkę, ja jestem rocznik '85)/ Przypadkowy pobyt w szpitalu 3 lata temu, w którym musieli mi zbadać grupę krwi pokazał jednak, że mam ARh+ więc może lepiej jednak sprawdzić![]()
Ale po co? Nie znam się ale czy był przypadku kiedykolwiek że komuś się zmieniła grupa w ciągu życia?
W takim wieku raczej trudno ocenić czego się będzie chciało w dorosłym życiuTeoretycznie może się "zmienić" Rh ale to zwykle jakoś w dzieciństwie. Nie pamiętam teraz dokładnie ale chyba do 2 roku życia.
Tylko to też nie jest tak że on się zmienia tylko po prostu ciężko go oznaczyć u malutkiego dziecka. U mnie jedno dziecko ma 0rh+ a drugie ma 0rh- (niestety córka, ale ona nie chce mieć dzieci)