reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny, informowalyście już pracodawcę o ciąży? Ja myślę powiedzieć tuż po wizycie u ginekologa 18 stycznia. I juz mi się gorąco robi na samą myśl. Będzie to dla nich spora rewolucja, zajmuje się płatnościami w dużej spółce. Zastępstwo mam wyłącznie na czas dłuższych urlopów, od Nowego Roku przejmujemy też platnosci jednej z naszych firm w Grupie z południa Europy. Szefostwo nastawione jest na to, że ja to wszystko pociągnę. Nie zmierzam szybko uciekać na L4, ale to moja pierwsza Ciąża, nie wiadomo, czy najbliższych kilka m-cy upłynie mi w spokojnej ciąży

reklama
Hej dziewczyny! Przegladam was od jakiegoś czasu ale tak boję się o tą ciążę, że dziś postanowiłam się ujawnić. Jestem w 9t2d ciąży termin na 01.08. Narazie staram się zbytnio nie cieszyć ponieważ w podobnym terminie w którym jestem zakończyła się moja poprzednia ciąża.

@iśka90 @kasiaa91 @Dubrovnik dzięki! Uspokoiłyście mnie :)
Mi może rzeczywiście jest trochę tez zimno i czuje się non stop najedzona? Ale spodziewałam się bardziej bólu piersi i mdłości.
W 4t4d miałam betę ok.4500 i przyrost względem poprzedniej o 270%, dlatego myślałam, że objawy będą nasilone, a tu nic.

Ja biorę acard150, heparynę 0,6, luteinę 4*200, dupka miałam odstawić i właśnie zamienić na tę luteinę, Dupek ponoć nie jest finansowany z NFZ, a luteina już tak.
Nie wiem jak Wy ale u nas jest problem z heparyną i ostatnio dostałam na 2 miesiące, wczoraj wzięłam kolejną receptę na kolejne 2 miesiące. Może z covidem się uspokoi to i łatwiej będzie dostępna.
Schodzę z metforminy, kontroluję cukier i na razie jest ok.
Do tego już zwykłe witaminy, kwas metylowany, i końskie dawki wit d3, nie wiem dlaczego mam problem z wchłanialnością jej. Po I poronieniu jak zbadałam miałam poziom 15, gdzie od 30 zaczyna się norma. Myślałam pobiorę 3 miesiące będzie ok. a tu zonk tylko 18, latem. Potem zmiana na jakieś inne, zmiana dawkowania i po kolejnych 3 miesiącach 25. Po II poronieniu znowu spadek poniżej 20. Rozpoczęłam ozonowanie organizmu, miało to polepszyć dokrwienie komórek, polepszenie komórek jajowych i takie tam. no i po 1,5 miesiąca miałam wszystkie parametry ok, a wit d3 miała już wynik 40.
Teraz jak będę badać krew to z ciekawości zrobię badanie i zobaczę, bo wiadomo ozonowanie odpuściłam. Zobaczę w II tr jak będą wyglądały przepływy bo to na to też świetnie działa ponoć.
U mnie też jest problem z heparyna narazie mój ginekolog wypisuje mi zapas do następnej wizyty i w tym miesięcu po odwiedzeniu 3 aptek partner poprostu zaczął dzwonić po całym mieście czy mają dostępne 3 opakowania. Mam nadzieję, ze te braki nie będą trwać zbyt długo.

@iśka90 @kasiaa91 @Dubrovnik dzięki! Uspokoiłyście mnie :)
Mi może rzeczywiście jest trochę tez zimno i czuje się non stop najedzona? Ale spodziewałam się bardziej bólu piersi i mdłości.
W 4t4d miałam betę ok.4500 i przyrost względem poprzedniej o 270%, dlatego myślałam, że objawy będą nasilone, a tu nic.
Ło kurde, teraz to mnie nie pocieszyłaś, moja beta o wiele mniejsza [emoji15] jutro zrobie powtorke i zobacze ile urosła. A moze masz blizniaki [emoji16][emoji16][emoji16]

Hej dziewczyny:) Mam 30 lat, jestem z Krakowa, to moja pierwsza ciąża- staraliśmy się ponad 1,5 roku, ze względu na wyniki badań nie dostawaliśmy wielkich szans. I jak to bywa, udało się, gdy trochę odpuściliśmy;)
Zaglądam na forum od jakiś dwóch tygodni, bałam się odezwać- to mój pierwszy raz na jakimkolwiek forum, no i trochę nie wierzyłam, że ta ciąża się utrzyma. Z ostatniego usg wynika, że jestem na początku 9 tygodnia a termin wychodzi na koniec lipca/początek sierpnia:)
Mam nadzieję, że mogę tu z Wami zostać, przeglądnęłam sporo stron wstecz i panuje tu przyjazna atmosfera, więc zebrałam się na odwagę:)
Witaj tez mam 30 lat 😊 I pierwszy raz jestem w ciąży. W 6 tyg miałam plamienia i biorę tabletki. Jak u Ciebie wszystko jest dobrze to tylko się cieszyć. Super że po takim czasie w końcu się udało.

Dziewczyny, czy brak objawów w 4t6d to norma? Kiedy Was się zaczęły objawy? :)
Ja też nie czułam nic, co więcej, prawie dwa tygodnie po miesiączce (a w zasadzie 3-dniowym plamieniu, ale termin prawie się zgadzał) miałam umówiony monitoring owulacji- chociaż nie czułam nawet jajników. Dzień przed wizytą poczułam „coś” w piersiach, to nawet nie był ból. Niechętnie zrobiłam test (bo już tyle razy się zawiodłam) i doznałam szoku:D
Teraz tylko widzę, że piersi są delikatnie większe i czasem ukłuje jajnik. Miałam kilka sennych dni, ale to mi się zdarzało rownież przed ciążą. Ale właśnie dzięki czytaniu forum przestałam się spinać brakiem objawów, czytanie w Google tylko mnie stresowało😂

Dziewczyny, informowalyście już pracodawcę o ciąży? Ja myślę powiedzieć tuż po wizycie u ginekologa 18 stycznia. I juz mi się gorąco robi na samą myśl. Będzie to dla nich spora rewolucja, zajmuje się płatnościami w dużej spółce. Zastępstwo mam wyłącznie na czas dłuższych urlopów, od Nowego Roku przejmujemy też platnosci jednej z naszych firm w Grupie z południa Europy. Szefostwo nastawione jest na to, że ja to wszystko pociągnę. Nie zmierzam szybko uciekać na L4, ale to moja pierwsza Ciąża, nie wiadomo, czy najbliższych kilka m-cy upłynie mi w spokojnej ciąży
Ja narazie nie zamierzam mówić. Byłam w 12 tc i moja ginekolog nalegała, żeby powiedzieć i powiedziałam. Kilka dni później niestety poroniłam. Na szczęście, oprócz mojego szefa i kadr (ale z innej filii) nikt nie wiedział, więc nie musiałam nikomu się tłumaczyć.

Teraz poczekam na wyniki badań genetycznych pierwszego trymestru. Potem powiem. Chyba że mój ginekolog zaleci mi coś innego, albo w pracy będę miała obowiązki, których w ciąży nie mogę wykonywać.

Wszystko zależy od sytuacji. Ja mam pracę biurowa, ale też dużo paczek noszę.

Jeśli czujesz potrzebę powiedzenia wcześniej to powiedz. To indywidualna sprawa myślę. [emoji3526]

Hej dziewczyny! Przegladam was od jakiegoś czasu ale tak boję się o tą ciążę, że dziś postanowiłam się ujawnić. Jestem w 9t2d ciąży termin na 01.08. Narazie staram się zbytnio nie cieszyć ponieważ w podobnym terminie w którym jestem zakończyła się moja poprzednia ciąża.
Hej, jestem na tym samym etapie:) i też ciężko mi było się cieszyć, nie mam za sobą poronień ale nie udawało się nam zajść, a lekarze nie byli optymistami. Teraz zmieniłam podejście - na razie wszystko gra i z tego się cieszę, przestrzegam zaleceń i wiem, że negatywnym myśleniem tylko sobie szkodzę. Trzymam kciuki❤️

reklama
Do góry