M
madziejkaa359
Gość
W coli nie ma raczej nic bardziej szkodliwego niz w przeciętnej oranżadzie czy innych napojach gazowanych. Zawiera kofeinę to tyle No i normalnie ma dużo cukru, możesz pic zero żeby nie dostarczać zbędnych węgli, a skoro Ci to pomaga to pij, maleństwu na pewno nie zaszkodzi.Dziewczyny , a mam takie pytanko , czy zdarzyło Wam się zjeść coś lub wypić co obecnie w ciąży zabronione ? Mam wyrzuty sumienia bo kiedy miałam / mam mega mdłości , napije się kilka łyków Coca coli. Już nie pije dużo , tylko do momentu by mi się odbiło bo przynosi mi to ulgę, ale mimo wszystko mam wyrzuty sumienia. Co prawda nie pije Coca coli czy innych napojów , nawet kawy. Nie piłam nawet przed ciążą , ale przy tych okropnych mdłosciach kilka łyków Coca coli dawało ukojenia , pomagało by mi się odbiło. Wczoraj przy wieczornych mdłosciach wzięłam kilka łyków. Wiem, że jest niewskazana, ale mam nadzieje , że będzie Ok. Co prawda widziałam kobiety w ciąży , które piją Coca colę czy pepsi w mc Donald, ale ja taka panikara , że wole tego nie robić , a mimo wszystko przy mdłosciach sięgałam po ten napój. [emoji17][emoji37]
Ps. Aspartam nie jest rakotworczy ani nic z tych rzeczy, jest bezpieczny dla zdrowia.