reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Cześć dziewczyny 🤗
Wróciłam z laboratorium, miałam pobrany cały pakiet przeciwciał, morfologia, mocz itd. myślałam że padnę w poczekalni ale jakoś dziś miałam więcej siły i dotrwałam do śniadania w domu ale mdli mnie...i leżę
Mam problem z tym moczem na badanie, 3:30 w nocy nie ma opcji tylko musi być siku a do laboratorium chcą mocz minimum 4 godzinny i jak mam te 4 godziny zmieścić między 3:30 a 7:00 łacznie z dojazdem do laboratorium 🤦więc dziś pomyślałam że do 6 się powstrzymam i koniec końców przed 5 musiałam biec do toalety siku 🤦
Odnośnie DIY to ja niedawno zakupilam maszynę do szycia i jak będzie lepsze samopoczucie to zamierzam działać 🙂
Co gotujecie? Dziś u mnie cukinia faszerowana

@Madziołek. Wystraszyłas się pewnie okrutnie tym krwawieniem... Trzymamy kciuki za malucha✊

Miłego dnia mamuśki 🤗

reklama
Ja dzisiaj nie mogłam spać w nocy, budziłam się kilka razy a jeszcze coś mnie kłuło w brzuchu na dole i się denerwuje czy wszystko ok.

Dzidzia ma się dobrze nawet jest większa o 2 dni wyszło na usg 8+6🙂 Ordynator był zdziwiony, że ciąża żywa przy tak dużym krwawieniu.Jeszcze nie wiadomo dlaczego się tak stało 😕. Niepokojące jest to, że mam 2 krwiaki jeden jest zaraz obok pęcherzyka ciążowego i ma 6cm na 1,3cm 😱 miejmy nadzieję, że szybko się wchłonie. Zostałam na obserwacji, dostałam leki i kroplówkę przeciwkrwotoczną
Dzidzia ma się dobrze nawet jest większa o 2 dni wyszło na usg 8+6🙂 Ordynator był zdziwiony, że ciąża żywa przy tak dużym krwawieniu.Jeszcze nie wiadomo dlaczego się tak stało 😕. Niepokojące jest to, że mam 2 krwiaki jeden jest zaraz obok pęcherzyka ciążowego i ma 6cm na 1,3cm 😱 miejmy nadzieję, że szybko się wchłonie. Zostałam na obserwacji, dostałam leki i kroplówkę przeciwkrwotoczną
Super ze wszystko z dzidzia ok teraz dużo odpoczynku bedzie dobrze musi 😉

Moje maleństwo miało 3,1cm w 10/3 ale według USG jest o 3 dni młodsze 🙂 więc myślę, że wyniki w normie ja sobie też szukam po necie wielkości odpowiadających w danym dniu i to mnie uspokaja 🙂 już nie mogę doczekać się prenatalnych 29.01 😍😍😍 kto wtedy też ma? Bo kojarzę, że podawałyście ta datę 🙂
Ja mam 😁😍

Jak znajdziesz to daj znać 🙂 również Śląsk ja wybieram się do medicovera w Katowicach i ostatnio dwa małżeństwa siedziały razem i mam zamiar zrobić partyzantów na wejściu a później poprosić lekarza, żeby go wpuścił chociaż na chwilę 🙂. A od znajomych słyszałam, że w Libero w Katowicach jest jakaś prywatna placówka i ostatnio weszli razem, tylko za bardzo nie dopytywałam bo jeszcze o nas nie wiedzą 😁
Póki co szukałam w Bielsku i oba ośrodki mówią że muszę być sama ale za to mają najlepszy sprzęt. Jeśli coś wymyślę to dam znać, mam dopiero 11.02 A Ty?

Ja też ze Śląska [emoji846] ale u mnie niestety w klinice prenatalne + podstawowe badania sa w bardzo dużym rygorze. Tylko w pojedynkę się wchodzi do gabinetu. Mało tego jeśli w poczekalni jest jedną osoba to trzeba czekać w aucie na wizytę i po Ciebie dzwonią. Bardzo tego pilnują.
Chyba musimy to zrozumieć, nie robią nam tego na złość przecież. Ja liczę że na polowkowych już sytuacja się zmieni (moze) i wejdziemy razem. 😁

reklama
Cześć dziewczyny 🤗
Wróciłam z laboratorium, miałam pobrany cały pakiet przeciwciał, morfologia, mocz itd. myślałam że padnę w poczekalni ale jakoś dziś miałam więcej siły i dotrwałam do śniadania w domu ale mdli mnie...i leżę
Mam problem z tym moczem na badanie, 3:30 w nocy nie ma opcji tylko musi być siku a do laboratorium chcą mocz minimum 4 godzinny i jak mam te 4 godziny zmieścić między 3:30 a 7:00 łacznie z dojazdem do laboratorium 🤦więc dziś pomyślałam że do 6 się powstrzymam i koniec końców przed 5 musiałam biec do toalety siku 🤦
Odnośnie DIY to ja niedawno zakupilam maszynę do szycia i jak będzie lepsze samopoczucie to zamierzam działać 🙂
Co gotujecie? Dziś u mnie cukinia faszerowana

@Madziołek. Wystraszyłas się pewnie okrutnie tym krwawieniem... Trzymamy kciuki za malucha✊

Miłego dnia mamuśki 🤗
A u mnie dzisiaj kurczak z warzywami i przeczonymi ziemniaczkami z piekarnika maz przygotował z rana wiec tylko wstawić i gotowe 😁

Do góry