reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Moja to ciągle coś ma do powiedzenia.
A ja mam pytanie jak w ciągu dnia śpią wasze dzieciaczki? Tzn jak długo i ile razy. :)

Moj okruszek spi szybko nawet i po 10,15 minut kiedy mam duzo zaplanowane a kiedy mam luzniejszy dzien to potrafi zasnac na godzine czy nawet 2.
Jego pory to ok 10, 14, 18. Czas snu jak wyzej napisalam😂

A ile razy Wasze bobasy jedza w nocy???

Mój mały śpi 2-3 razy dziennie około godzinki, zdarza się krócej lub dłużej. 😊

A na noc chodzi spać około 19 i różnie się obudzi na mleko tak między 5-7. 😊

He moja najczęściej ma 2 spania w dzień.
W nocy nie je bo śpi 🤣. Jak już się obudzi co się zdarza raz na jakiś czas to wypije 120ml i śpi dalej.
Jak idzie na noc spać ok 20 to zdarza się że ok 24 wstanie jak my się kładziemy. Wtedy mleko i śpimy. Ale często jest tak że o 20 zaśnie i wtedy ok 7,8 wstaje.

Wczoraj to już mi o 18:40 spał wykapany i dziś się obudził o 6:30.
IMG_20210204_172829.jpg

Cooooooooo?
To tylko moj jada noca co 3h????? Idzie spac po 20, wstaje po 5 i ma wtedy najwiecej do powiedzenia i jego smiech roznosi sie w ciemnosci po calym domu🤗
Moze czekolade mu dam wieczoram to go zasyci do rana i pospi do 7????😂😂

Jeśli chodzi o spanie w dzień to Franek budzi się ok. 7.30 później ok. 11 ma drzemkę i tutaj śpi godzinkę do 2 i następna drzemka jest w okolicach 15.30 ale tutaj to godzinkę maks pośpi i o 20 idziemy myju i spać. Potem budzi się o 1 na cyca i albo dotrzyma do 6 albo jeszcze sobie dorzuci jedno danie o 3 (zależy od humoru). Miał taki cudowny czas że już przesypial ładnie 8 godzin a teraz to generalnie ma lekki sen i często się budzi i wierci, nie koniecznie na cycka co żeby 'sprawdzić' czy jestem i śpi dalej. Ale to wiercenie to ma chyba po mnie bo ja też się w nocy kręcę jak ł kurczak na rożnie 🍗

Hej [emoji4]
U mnie jest ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa [emoji188][emoji188]
W czwartek mam drugą wizytę, mam wielką nadzieję, że nadal są tam dwie fasolki, bo już wielki szok przeszedł i nastał czas wieeeelkiej radości z nich [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Hej. Wczoraj mój lekarz powiedział że jestem w takiej ciąży, powiedział k ogromnym ryzyku itd. Opowiesz mi szerzej swoja historię? Jak przebiAga ma Twoja ciąża, czy były jakieś komplikacje ? Będę baaaardzo wdzięczna w danym momencie potrzebuje wszystkiego, a będzie mi bardzo miło jak przeczytam to od kogoś kto ma juzbto za sobą. Dzięki j Pozdrawiam

reklama
Cooooooooo?
To tylko moj jada noca co 3h????? Idzie spac po 20, wstaje po 5 i ma wtedy najwiecej do powiedzenia i jego smiech roznosi sie w ciemnosci po calym domu🤗
Moze czekolade mu dam wieczoram to go zasyci do rana i pospi do 7????😂😂
Od 20 do 5 to nie 3h to nie jest źle:D A czekolada chyba doda energii 🙊😅
W sumie jeśli chodzi o dzień to podobnie mamy. Myślałam że moja tylko coś tak mało ma drzemkę :D wczoraj zasnęła raz w aucie na 10 min. A potem w domu raz ale na 2 i pół godz. I później od 15 coś do 20 nie spala.

Do góry