reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Franek jest z 9 sierpnia 😉 Z tego co wiem to Lipki Julia z tego samego dnia 🥳 Moje dziecko jest teraz na etapie wyjadania mi z talerza 😁 Jak siadam koło niego i sama coś jem to otwiera buzie i aż się trzęsie mały glodomor😜 tym sposobem dzisiaj zasmakował w puree z batata z mojego obiadu. Cycka dostaje głównie przed drzemkami w dzień no i oczywiście całonocne cyckowanie.

reklama
Franek jest z 9 sierpnia 😉 Z tego co wiem to Lipki Julia z tego samego dnia 🥳 Moje dziecko jest teraz na etapie wyjadania mi z talerza 😁 Jak siadam koło niego i sama coś jem to otwiera buzie i aż się trzęsie mały glodomor😜 tym sposobem dzisiaj zasmakował w puree z batata z mojego obiadu. Cycka dostaje głównie przed drzemkami w dzień no i oczywiście całonocne cyckowanie.
Tak ten sam dzień 😁😁😁To jeszcze się budzi w nocy?
Dałam dziś chrupka. Wcinała że hej. Ale pokleila sobie włosy 😅

Chrupek bywa zdradliwy 😁 Ja nie mogłam do czyścić Frankowi nosa tak się nim obkleił🤦‍♀️ A co do nocnych pobudek to jak już ładnie przesypial tak od tygodnia budzi się co 3 godziny i chce albo cycka albo żeby go, przytulić i znowu zasypia. Nie wiem czy to jakoś skok rozwojowy, czy to zęby idą ale coś gdzieś czytałam że w 5 miesiącu często bywają takie jazdy 🤷‍♀️

O tak chrupy to mocny klej. Zawsze wtedy mi się przypomina moja siostra. Jak jej synek był mały to jadł te chrupki i któregoś dnia siostra wybrała się na zakupy i jak już wracała to jakos chciała poprawić włosy i czuje że coś w nich ma. A tam taki długi duży chrup. 🤣
To moja też się kręci w nocy. Mogę wstawać co parę min i dawać smoczek. A jak wezmę ją do nas to śpi do 9.. Nie lubi sama spać 😁

No moje dziecko odrzuciło wszelkie smoczki. Z normalnego kubka już pije i nawet mało leje się bokiem. Ale do dzioba jest teraz pakowane absolutnie wszystko... Niech te kły już wyrosną to dostanie mielonego i gitara 😁

No moje dziecko odrzuciło wszelkie smoczki. Z normalnego kubka już pije i nawet mało leje się bokiem. Ale do dzioba jest teraz pakowane absolutnie wszystko... Niech te kły już wyrosną to dostanie mielonego i gitara 😁
A to już dzieci chyba tak lubię wszystko "smakować " czy to zabawka czy stopa haha

A tam stopa, ja w ostatnie chwili ratowałam psa przed zjedzeniem ucha 😁 A że my psa który na wszystko młodemu pozwala i nie odstępuje go na krok to coś czuję że i tak kiedyś nie ogarnę jak pies jest 'jedzony' 🤷‍♀️

To my mamy 2 koty i 3 psy młoda już patrzy za nimi. I glaszcze jak podejda.
Polish_20210128_160715805.jpg

My właśnie po szczepieniu 😊 Leo ma 7470g i jakieś 70cm chociaż wydaje mi się że coś za mało ta waga zważyła bo w listopadzie miał jakoś około 6900. Oczywiście brak płaczu. Jeszcze dziś na 17 jedziemy na kontrolne badanie słuchu, przez to że w 1minucie życia miał tylko 1pkt Apgar. Nasz dzielny misiu 😍
Dziś kończy 6 miesięcy. 🎉❣️
IMG_20210129_120350_690.jpg

reklama
Do góry