reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Moja jest bardzo wesoła A najbardziej cieszy się do swojego brata :) Aż śmieje się w głos. I rusza nogami recami jak szalona. Coś czuje że jaj zacznie chodzić to będzie szatan haha.
@Patrycja1995 widziałam na insta że mały jadł chrupki! Ale super. Ja tak się boję nowości 🙈
A do mamusiek karmiących MM niedługo zmiana mleczka na 2. Będziecie robić to stopniowo czy od razy skończy się 1 dajecie 2. ?
Hej. Moje dzieciaki na mieszanym od poczatku i jak przechodzilam na 2 to do puchy gdzie bylo reszte 1 wsypalam 2. Wymieszalam i podalam. Nie bylo im nic

reklama
A jak tam u Was kupki przy rozszerzeniu diety? U nas od czasu kiedy wjechały obiadki z mięsem w składzie bywają zaparcia 😒 Daje mu oczywiście do picia wodę ale młody nie pije z butelki a z tego kubeczka doidy cup to wypije z 5 łyków a potem wyczaił taka super zabawę ze bierze łyka, trzyma 5 sekund w buzi i z uśmiechem wypluwa 🤦‍♀️
Franek też jadł już chrupka 😁 w sumie to dałam mu dla zabawy i żeby sobie potarł o dziaselka, a zanim się obejrzałam to wyciumciał połowę 😜 nie ma co się bać nowości, trzeba tylko obserwować jak dziecko reaguje i wprowadzać coraz więcej produktów

Załączniki

• IMG_20210122_212700.jpg
    IMG_20210122_212700.jpg
    389,3 KB · Wyświetleń: 81
Moja jest bardzo wesoła A najbardziej cieszy się do swojego brata :) Aż śmieje się w głos. I rusza nogami recami jak szalona. Coś czuje że jaj zacznie chodzić to będzie szatan haha.
@Patrycja1995 widziałam na insta że mały jadł chrupki! Ale super. Ja tak się boję nowości 🙈
A do mamusiek karmiących MM niedługo zmiana mleczka na 2. Będziecie robić to stopniowo czy od razy skończy się 1 dajecie 2. ?
Nasz też wesoły, cały czas się śmieje. Najbardziej do taty albo jakiś dzieci z rodziny. 😊
No co jakiś czas daje mu nowości.
Jest taki mały żarłoczek. Zje swój obiadek i zaraz by nasz najchętniej też zjadł. 😂
Ostatnio na urodzinach siostry daliśmy mu limonke polizać a on nic. Smakowało mu. 😲
U nas też już odzież na 74 nawet 80 jak małe.
Właśnie kupiłam mu buty New Balance i takie paputki zwykłe, bo już jeździ w normalnym foteliku (kupiłam taki 0-36kg) to żeby nie był w skarpetkach, bo później do sklepu to też bez wózka. 😊

W sensie boję się dawać coś innego niż papki. Że się zakrztusi. :D
Moja też nie rusza cytryna czy ogórk kiszony :D
U nas ubranka na razie 68.
A butów to ma więcej niż tatuś😬😁

Te najnowsze. Jeszcze za duże. Ale kocham małe buciki i skarpety 😍😍😍

Załączniki

• Screenshot_20210121-101504_Vinted.jpg
    Screenshot_20210121-101504_Vinted.jpg
    308,7 KB · Wyświetleń: 67
A ile wasze dzieciaczki obecnie ważą.? :)
I mają już jakaś ulubiona zabawkę?
Moja wszystko co łatwo się trzyma i łatwo wsadzić do buzki:D no i jak coś świeci i gra no to wypas. Dziś pierwszy raz zauważyłam nowe zachowanie. Gryzła sobie batonika ( ale w opakowaniu) i widocznie fajnie jej się gryzlo. A brat podszedł i jej zabrał to zaczęła normalnie krzyczeć ze złości. Taki krzyk baby 😆🤭

Franka ulubiona zabawka to taki gryzak grzyb Mombello. Jak raz wpadł nam za łóżko i nie mogliśmy znaleźć był dramat i krzyki 😁 Ale szeleszczące papierek po jakimś batoniku też jest super. Franek waży 7700g i ma 72cm także niezły klocek 😜

Franka ulubiona zabawka to taki gryzak grzyb Mombello. Jak raz wpadł nam za łóżko i nie mogliśmy znaleźć był dramat i krzyki 😁 Ale szeleszczące papierek po jakimś batoniku też jest super. Franek waży 7700g i ma 72cm także niezły klocek 😜
Moja 6 kg według mojej wagi. Jak wezmę ja na ręce to tak wychodzi 🤔 w lutym mamy szczepienie to będę wiedziała dokładnie.

No dziewczynki zawsze drobniejsze 😉 Trochę zazdrość bo jak wkładam mojego klocuszka w chustę to już czuć na biodrach, tą słuszną wagę 😁 My już jesteśmy wyszczepieni i następne planowe szczepienie dopiero w okolicach 13 miesiąca bo kupowaliśmy tą szczepionkę 6w1. Z poza kalendarza chyba wygenerujemy jeszcze jakieś środki żeby go zaszczepić na meningokoki.

reklama
Dziewczyny ale super te wasze dzieciaczki , A jaka różnica między waszymi A moją jest z 4 września, ale jeszcze nie obkreca się na brzuszek , chociaż kombinuje😁 A waży ponad 7 i ma 75 cm 🙈🙈 tylko na cycku, obiadów jeszcze nie dostaje , tylko marcheweczka albo jabłuszko, ale nic jej nie smakuje wszystko wypluwa😂

Do góry