reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej dziewczyny. U nas też wszystko w jak najlepszym porządku. Mały jest taki wariat, przekręca się na brzuch, nogi do buzi pcha także skarpetki już ściąga 😂, uśmiech też cały czas na twarzy tak jak wasze maluszki. Ząbek już coraz bardziej widać ale ręce nadal pcha do buzi. Dom już też ustrojony, wigilię spędzamy w domu. Są to pierwsze święta małego i też pierwsze święta w naszym nowo wybudowanym domu także zostajemy u nas. 🎄😊
IMG_20201220_114854.jpgIMG_20201220_113139.jpgIMG_20201212_184059.jpgIMG_20201217_221753_189.jpg

reklama
Super , że mamy wszystkie takie rozanielone , szczęśliwe dzieciaczki😊😇 u nas też okey , zaczyna się ból związany z ząbkami, chociaż i tak córcia nie płacze, tylko zwyczajnie czasem jest bardziej marudna , A mamy dodatkowy problem z cerą, często jej sie coś robi jakaś kaszka , czasami czerwone wykwity , na lokietkach suche plamki, pediatra przepisał krem na egzemę. Mialyscie może coś podobnego ?
Pozdrawiamy 😊

Załączniki

• 20201221_180102.jpg
    20201221_180102.jpg
    235,1 KB · Wyświetleń: 95
Śliczne maluchy! 🥰
Mój Synek tez każdego dni budzi się z uśmiechem na ustach, gada coś do siebie i budzi nas :) Od jakiegoś czasu śpi z nami w łóżku, bo tak my się lepiej wysypiamy. Mały potrafi wtedy pospać 4/5h, a w swoim łóżeczku wstaje co 2h 😖 Z Nami to w sumie nie wybudza się tylko ja się budzę i daje mu cycka ;)
Druga dawka szczepień przed Nami, brzuchowe sensacje minęły i odstawiliśmy kropelki. Tez jesteśmy na etapie wkładania wszystkiego do buzi i mega wielkiego ślinienia 😅 ale rozpulchnionych dziąseł i zębów nie widać 🤨
Ostatnio byliśmy na wizycie u laryngologa, bo laktacyjna zasugerowała problem z wędzidełkiem i stąd moje zastoje.. No ale laryngolog nie widzi tego problemu 😅 a dodatkowo obejrzał uszy, nos, gardło 👍🏻 My na szczęście nie mamy problemów z cerą, odpukać. Nawet jak się zapoci to nie ma potówek.
A z rzeczy dziwnych to dwa tygodnie temu pokazał nam się odczyn po szczepionce tej jeszcze robionej w szpitalu :/ No albo dokładnie w tym miejscu powstał syf 😂 bo to ta szczepionka na gruźlicę co lubi się tak babrać. Wasze maluchy miały coś ? Po wyjściu ze szpitala/ później? 🧐

U nas się nie pokazali nic pozniej😉
Nie jestem z tego dumna ale córcia zawsze śpi z nami. Raz że wygoda dla mnie bo wgl się nie wybudza, kiedy jest głodna, dwa że jesteśmy spokojniejsi jak śpi z nami, zwyczajnie też lubimy spać z nią . Pięknie śpi całe noce , tfu tfu odpukac😊

Zazdroszczę wam tego spania :D mój Leon chociaż od początku śpi z nami to co 2 h pobudka na cyca 🤦🏻‍♀️ Leje jak szalony przez to wiec i pampersy muszę zmieniać, bo jaśnie pan nie może mieć pełnego pampersa i wystarcza dwa sikania żeby już nie pasowało 😅
@MegBor ja tez co chwile mam zastoje. Owszem Leon miał wędzidełko za krótkie i podcielismy ale zmiany nie ma 🤷🏻‍♀️ Jak zastoje były tak są. A doradca laktacyjna rozkłada ręce bo mały super przyłożony, ładnie ssa wiec o co chodzi 🤔🤷🏻‍♀️ Stwierdziła tylko ze może to być przez budowę piersi, ze tkanka jest grubsza i są duże to mały nie dociąga z tych górnych partii. Ale kto tam wie jak to jest. Już nie mam nadziei ze nie będę ich miała, mam tylko nadzieje ze nie aż tak często jak zawsze 🤦🏻‍♀️

Nasza kładziemy do jej łóżeczka. Ale jak się zaczyna kręcić to bierzemy ją do nas. No i to się dzieje codziennie :D. Tylko parę razy spala całą noc u siebie. A tak to kręci się biorę ją do nas i łapie mnie co chwilę za palec i tak śpi całą noc 🤣
I nowe zajęcie oglądanie książeczek :D Polish_20201222_160938073.jpg

To nasz mały od początku śpi w łóżeczku i tak jest do dzisiaj. Ewentualnie go wezmę już o 7-8 rano jak się obudzi a mamie się chce jeszcze spać 😂
Bo u siebie już nie zaśnie, najlepiej ubrać się i bawić a jak jest u nas w łóżku to jeszcze pośpi do 10. 😁

Wesołego pierwszego i drugiego dnia Świąt 🎄🎅
IMG_20201224_171740.jpgIMG_20201224_173839.jpgIMG_20201224_174055.jpgIMG_20201224_175615_2.jpg

reklama
Do góry