reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny😉 dawno się nie odzywałam ale właśnie kupujemy że starym chatę i latamy załatwiać papierkowe sprawy a w koronoczasach to niektóre urzędy to zamknięte na amen i weź tu człowieku czaruj🤦‍♀️Młody rośnie jak na drożdżach no i ruszyły mu zebiaki więc ślina płynie strumieniami, łapy i zabawki pakuję do buzi no i czasami wybudza się z płaczem. Ale już na dole jedynki lekko prześwitują. Najgorsze jest to jak mnie czasami w cycka podczas karmienia przy gryzie 🥴Ale ogólnie to dziecko jak z reklam bo ciągle uśmiechnięty, mało płaczę, dużo czada więc śmiesznie 😁 No i mnie 'ząbkowanie' dopadło bo ósemka się odezwała która od 2 lat nie może się wyrżnac i boli mnie pół szczeny 🥴

@Adunia91 to gratulacje :) wlasna chata to jest to. Super. :)
Moja niunia też ciągle buźka uśmiechnięta.

Dziewczyny macie może instagramy? Byśmy mogły się obserwować:D

Również jestem na instagramie @patrycjaaara 😊

My dziś po szczepieniu. Wczoraj i dziś młody jest taki marudny, że już nie mam sił. 😪 To chyba te ząbki + dzisiaj szczepienie.
Ale on to jest dobry gagatek. Pani już dawno skończyła, wyciągnęła igłę a on dopiero po chwili się zorientował i zapisnał. 😂 Niestety waga się Pani dr spierdzielia i nie wiemy ile dokładnie waży, ale jak go ważyłam ze sobą to wychodzi ze jakoś koło 6900g ma. 😊
Można już dietę rozszerzać od 4miesiaca. 29.11 będzie miał 4 mies, ale wczoraj już mu dałam troszkę gerberka. Jakieś tam "delikatne jarzynki" a dzień wcześniej na deser "dynie".
Nic mu nie było, a wcinał i wcinał. 😙😍
1605738389817.jpg

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :D my właśnie przechodzimy skok rozwojowy 🤦🏻‍♀️ Mały marudzi na okrągło... w nocy już było tak fajnie a teraz znów co godzinę pobudka na cyca 🤷🏻‍♀️
tak szczerze to odliczam dni do skończenia karmienia piersią...przynajmniej dwa lub więcej razy w miesiącu mam zatkane kanaliki🤦🏻‍♀️ Boli jął cholera !Ale jak narazie Leon wszystko wysysa za każdym razem. Chciałam karmić więcej niż 6 miesięcy ale za bardzo mnie to denerwuje...gdyby nie te zatkane kanaliki..ehh. Po szczepieniu Leon zachowywał się tak jakby go nie było :D w przyszłym tygodniu idziemy na świąteczna sesje :D a jak twoja wyszła @Lipka ? Bo chyba byłaś jak dobrze pamietam 🤔😊 Leon rośnie jak na drożdżach ! Jest na 75 centylu 😅 ostatni ważył 6220🙀 a 3 miesiące kończy 2 grudnia 😅 ma już 66 cm. Tydzien temu pierwszy raz byliśmy na wspólnym wyjeździe w górach 😊 Leosiowi bardzo się podobało 😊
Tez mam instagrama @Suzie_suzanna

Hej Dziewczyny! :)
A te co karmią piersią kiedy planujecie rozszerzać dietę? :)

@Suzie_suzanna znam Twój ból, bo mam to samo :/ albo zapchany kanalik albo zastój.. ostatnio Mały nie mógł sobie poradzić z tym kanalikiem, a ja już schizowałam, że zaraz skończy się szpitalem wiec sama się z tym rozprawiła, bo widziałam biała kropkę na sutku 🤦🏼‍♀️ Dramat.
Tez mam insta :) @mromeg

reklama
@MegBor ja tez sama się z tym rozprawiłam bo Leon nie radzi sobie jak jest zatkane ujście... igła sterylna poszła w ruch ale pomogło i ulgę przyniosło. Ja za każdym razem boje się zapalenia 🤦🏻‍♀️ Ja planuje po 6 miesiącu chyba, ze pediatra powie inaczej, ze np wcześniej.

Do góry