reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny😉 dawno się nie odzywałam ale właśnie kupujemy że starym chatę i latamy załatwiać papierkowe sprawy a w koronoczasach to niektóre urzędy to zamknięte na amen i weź tu człowieku czaruj🤦‍♀️Młody rośnie jak na drożdżach no i ruszyły mu zebiaki więc ślina płynie strumieniami, łapy i zabawki pakuję do buzi no i czasami wybudza się z płaczem. Ale już na dole jedynki lekko prześwitują. Najgorsze jest to jak mnie czasami w cycka podczas karmienia przy gryzie 🥴Ale ogólnie to dziecko jak z reklam bo ciągle uśmiechnięty, mało płaczę, dużo czada więc śmiesznie 😁 No i mnie 'ząbkowanie' dopadło bo ósemka się odezwała która od 2 lat nie może się wyrżnac i boli mnie pół szczeny 🥴

@Adunia91 to gratulacje :) wlasna chata to jest to. Super. :)
Moja niunia też ciągle buźka uśmiechnięta.

Dziewczyny macie może instagramy? Byśmy mogły się obserwować:D

Również jestem na instagramie @patrycjaaara 😊

My dziś po szczepieniu. Wczoraj i dziś młody jest taki marudny, że już nie mam sił. 😪 To chyba te ząbki + dzisiaj szczepienie.
Ale on to jest dobry gagatek. Pani już dawno skończyła, wyciągnęła igłę a on dopiero po chwili się zorientował i zapisnał. 😂 Niestety waga się Pani dr spierdzielia i nie wiemy ile dokładnie waży, ale jak go ważyłam ze sobą to wychodzi ze jakoś koło 6900g ma. 😊
Można już dietę rozszerzać od 4miesiaca. 29.11 będzie miał 4 mies, ale wczoraj już mu dałam troszkę gerberka. Jakieś tam "delikatne jarzynki" a dzień wcześniej na deser "dynie".
Nic mu nie było, a wcinał i wcinał. 😙😍
1605738389817.jpg

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :D my właśnie przechodzimy skok rozwojowy 🤦🏻‍♀️ Mały marudzi na okrągło... w nocy już było tak fajnie a teraz znów co godzinę pobudka na cyca 🤷🏻‍♀️
tak szczerze to odliczam dni do skończenia karmienia piersią...przynajmniej dwa lub więcej razy w miesiącu mam zatkane kanaliki🤦🏻‍♀️ Boli jął cholera !Ale jak narazie Leon wszystko wysysa za każdym razem. Chciałam karmić więcej niż 6 miesięcy ale za bardzo mnie to denerwuje...gdyby nie te zatkane kanaliki..ehh. Po szczepieniu Leon zachowywał się tak jakby go nie było :D w przyszłym tygodniu idziemy na świąteczna sesje :D a jak twoja wyszła @Lipka ? Bo chyba byłaś jak dobrze pamietam 🤔😊 Leon rośnie jak na drożdżach ! Jest na 75 centylu 😅 ostatni ważył 6220🙀 a 3 miesiące kończy 2 grudnia 😅 ma już 66 cm. Tydzien temu pierwszy raz byliśmy na wspólnym wyjeździe w górach 😊 Leosiowi bardzo się podobało 😊
Tez mam instagrama @Suzie_suzanna

Hej Dziewczyny! :)
A te co karmią piersią kiedy planujecie rozszerzać dietę? :)

@Suzie_suzanna znam Twój ból, bo mam to samo :/ albo zapchany kanalik albo zastój.. ostatnio Mały nie mógł sobie poradzić z tym kanalikiem, a ja już schizowałam, że zaraz skończy się szpitalem wiec sama się z tym rozprawiła, bo widziałam biała kropkę na sutku 🤦🏼‍♀️ Dramat.
Tez mam insta :) @mromeg

reklama
@MegBor ja tez sama się z tym rozprawiłam bo Leon nie radzi sobie jak jest zatkane ujście... igła sterylna poszła w ruch ale pomogło i ulgę przyniosło. Ja za każdym razem boje się zapalenia 🤦🏻‍♀️ Ja planuje po 6 miesiącu chyba, ze pediatra powie inaczej, ze np wcześniej.

Do góry