reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej Mamusie! Święta racja z tym stresem... u mnie dziś była doradczyni laktacyjna. Wkurwilam się powiem wam szczerze. Już wszystko się wyjaśniło co mojemu dziecku dolega, że nie przybiera na wadze. Okazało się, że ma za krótkie wędzidełko a przez to żuchwę przesunięta do tylu. Mój Leoś nie mogł dobrze zlapac piersi plus szybko się meczy i nie je tyle ile powinien. Najgorsze, ze w szpitalu sprawdzali mu to wędzidełko i mówili, ze jest wporzadku ! A dzisiaj jak zobaczyłam, to nawet laik taki jak ja zobaczylby, ze coś jest nie tak, bo naprawdę jest krótkie ! Teraz muszę iść do chirurga który mu to podetnie..A terminy podobno nieziemskie nawet prywatnie 🤦🏻‍♀️ Moje dziecko się meczy, nikt nie próbował znaleść powodu a rozwiązaniem było mm. Najprostsze z możliwych. Nikt o konsekwencjach nawet późniejszych nie myśli. Ehh...

reklama
Hej Mamusie! Święta racja z tym stresem... u mnie dziś była doradczyni laktacyjna. Wkurwilam się powiem wam szczerze. Już wszystko się wyjaśniło co mojemu dziecku dolega, że nie przybiera na wadze. Okazało się, że ma za krótkie wędzidełko a przez to żuchwę przesunięta do tylu. Mój Leoś nie mogł dobrze zlapac piersi plus szybko się meczy i nie je tyle ile powinien. Najgorsze, ze w szpitalu sprawdzali mu to wędzidełko i mówili, ze jest wporzadku ! A dzisiaj jak zobaczyłam, to nawet laik taki jak ja zobaczylby, ze coś jest nie tak, bo naprawdę jest krótkie ! Teraz muszę iść do chirurga który mu to podetnie..A terminy podobno nieziemskie nawet prywatnie 🤦🏻‍♀️ Moje dziecko się meczy, nikt nie próbował znaleść powodu a rozwiązaniem było mm. Najprostsze z możliwych. Nikt o konsekwencjach nawet późniejszych nie myśli. Ehh...
Dobrze ze już wiesz o co kaman! Teraz będzie mniej stresu i możesz spokojnie dokarmić mm maluszka.

Witajcie 💕
Wybaczcie, rzadko wpadam bo w wolnym czasie robie wszystko czego nie mogę z moim maleństwem. Czas ucieka nieubłaganie szybko! Dziś zgubiłam 2 dni myśląc, ze jutro środa 😅
Synuś rośnie pięknie i zmienia się z tygodnia na tydzień.
Pozdrawiamy e-ciocie i koleżanki oraz kolegów 💙💕 ABFEBEF2-914E-47D5-9EF5-ADAA4641C1AA.jpeg

Mystic ja zawsze myślałam że to właśnie z palca bardziej boli 😲 bo bardziej unerwione. Ale jak ma nie trafić to rzeczywiście bym zamordowała gołymi rękami 😂

Suzie trzymam kciuki za te terminy! W końcu to nie jest jakiś skomplikowany zabieg- może spróbuj też gdzieś dalej. Jak się męczy to bym jechała nawet... A teraz w dobie "teleporady" to już w ogóle kosmos może być 🙄 I co macie robić? Częściej przystawiać? Czy jak to wygląda? Tak z ciekawości 😜

Joanulka witamy "po latach" 😁 synuś słodki! Czas daje w kość-to prawda. Zanim się obejrzę już kolejny dzień mija. 🙈 Malizna ma 4 tygodnie a mnie się wydaje (z drugiej strony) że ciąża to jakieś zamierzchłe czasy... Na prawdę czuję się jakbym zupełnie poza czasem funkcjonowała. Czas jest zupełnie odrealniony...

No ale w końcu jest 4:57 a my już nakarmione, przebrane mówimy"dzień dobry" 🌄😂🌄

Cześć dziewczyny 😉 U nas ostatnio jakoś mało czasu na cokolwiek bo mały człowiek dostał jakiejś żarłoczności i ciągle je a w dodatku mało śpi 😂 Ale dobrze ze przynajmniej dużo się uśmiecha i jest w dobrym humorze 😁
Też tak macie że już w szafie leży stosik ubranek z których wasze maluchy wyrosły? 🤯
Wczoraj przygotowałam paczkę do oddania dla znajomych którzy spodziewają się dziecka w październiku i tak sobie pomyślałam że nie zauważyłam kiedy to się stało że tak mi dziecko urosło 😂

Cześć dziewczyny 😉 U nas ostatnio jakoś mało czasu na cokolwiek bo mały człowiek dostał jakiejś żarłoczności i ciągle je a w dodatku mało śpi 😂 Ale dobrze ze przynajmniej dużo się uśmiecha i jest w dobrym humorze 😁
Też tak macie że już w szafie leży stosik ubranek z których wasze maluchy wyrosły? 🤯
Wczoraj przygotowałam paczkę do oddania dla znajomych którzy spodziewają się dziecka w październiku i tak sobie pomyślałam że nie zauważyłam kiedy to się stało że tak mi dziecko urosło 😂
O tak niestety niektóre ciuszki ubrane tylko raz :(
No ale z 2900g w 7 tyg zrobiło się 4580g to co się dziwić. :)
Polish_20200924_134113338.jpg

Dziewczęta czy Wasze bobasy tez maja takie zimne dlonie i stopy?????
Podobno to normalne ale moj pierwszy syn nie mial.takich jak ten🤔🤔

reklama
My nawet łóżeczko przestawialiśmy bo myśleliśmy że od okna wieje i dlatego ma zimne rączki 🤦‍♀️ ale on chyba po prostu tak ma
Moja też ma zimne. Czytalam na necie że to nie oznacza że dziecku jest zimno więc jest ok. A tak w ogóle to ja też mam wiecznie zimne stopy i dłonie. :D aż mi małej żal jak ją przebieram :D

Ostatnia edycja:
Do góry