reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny! Cudownie się Was czyta! ❤️🥳 Każda z Was która ma już swojego malucha i dzieli się swoimi przeżyciami napawa optymizmem Nas - te jeszcze w dwupaku :) także dzięki wielkie!
Suzi ja dzisiaj tez miałam dyskotekę w brzuchu 😣 a od 4 bóle brzucha 😣 o 10 miałam dzisiaj ktg - skurcze co 10minut ale nie jakieś straszne także puścili mnie do domu i kazali obserwować 🥴

WiolaWo gratulacje dla Was 🥳

Suzie wczoraj było spokojnie jak tafla jeziora 😁 ale na KTG pokazało jakieś skurcze. Dzisiaj niby się brzuch napina ale to nie jest to co już było 🤷🏼‍♀️😂
Czułam się świetnie. Ale po kłótni z mężem jest zdecydowanie do dupy 😩 No cóż...

Jeja to widać, że nie tylko ja się stresuję na koniec, 2 ostatnie dni odebrał mi niepotrzebny stres, a dzisiaj postanowiłam od rana zrobić fajne zakupy i tym trochę się rozluzowałam, kupiłam małej kilka nowych ciuszków i już. nasze maluszki wyjdą kiedy będzie ich czas, ale na pewno wyjdą i to niedługo.
Adunia jak twoje cycule, bolà jeszcze? a malutki daje radę z butelką?
Miłego dnia

Dzień dobry dziewczyny! ☀️
Jak u Was po nocy? :)
Mnie wczoraj w ciągu dnia wymęczyły skurcze więc noc przespałam jak dziecko 😅 Ostatnie takie rarytasy!
Dzisiaj znowu zapowiada się upalny dzień, niech moc będzie z Nami! 🤪

To jaki teraz mamy grafik narodzin? 🤓
Dziewczyny, które już macie swoje maluchy dajcie znać jak pociechy, wasze dochodzenie do siebie i laktacja? 🥴

Witajcie :D o dziwo noc była przyzwoita 🙀aż sama jestem w szoku 😅
U mnie do terminu zostało dokładnie 12 dni 😅 ciekawe czy będzie coś wcześniej 🤔
Dzisiaj ryzykuje i jadę odpocząć poza miasto, do domu po mojej babci na wieś 😁ale już nie zostaje na noc bo jednak się obawiam :p a stamtąd za długa droga do szpitala 😂

dzien dobry 💙
@MegBor laktacja rozkręcona 💪🏼 Synuś je i spi po 3-4 godziny, aż mi się tęskni do niego jak tak dugo spi. Noc wspaniała! Jestem w końcu wyspana. Mieliśmy tylko 3 pobudki na cyca a maluszek spał do 9 rano. Ja się czuje rewelacyjnie! Ciezko tylko kaszlnąć 😬Wyżyliśmy rano Huga i spadek wagi 120g tylko wiec jesteśmy bardzo zadowoleni, ale najbardziej z tego ze w końcu zrobił siusiu. Wcześniej tylko raz w pierwszej dobie. Jest troszeczkę żółty ale raczej żółtaczki nie ma bo białka oczu są białe i pięknie je. Dziś wystawimy go troszkę do słońca.

Gratulacje rozpakowanym a ciężarnym szybkiego, łatwego porodu! 💞

Nasz Leo ma dziś 17dni, już 2 noc przespał cała. O 22 dostał mleko i pobudka o 6:20. Ogólnie jest bardzo grzeczny. Narzeczony mówi że jakby dziecka nie było, bo ani w brzuchu mi nie kopie ani go nie słychać pomiędzy nami. 😁👏

Ja się czuje super. 😊 Wiem, że po cc (tymbardziej, że było trudno) nie powinnam się forsować, ale nie umiem na dupie usiedzieć. Wszystko muszę ogarniać. 😁

Co do laktacji, to na początku było bardzo malutko, Leo dostawał mm a ja próbowałam odciągać laktatorem po 15ml. A teraz już cyce takie wielkie że szook. 😊 Sutki lekko poranione, krew już też leciała. 😔 Ale się nie poddajemy, karmimy dalej. 😁

Co do żółtaczki, to wychodziliśmy w sobotę 1.08 ze szpitala, mały miał przez skórę 11. W poniedziałek przyszła położna na wizytę i wysłała nas na szpital, bo mały był "pomarańczka". 2dni sobie posiedzieliśmy na pediatrii pod lampami. Na szczęście nie miał mega mocno i za wczasu ten szpital, bo tak byśmy musieli z tydzień siedzieć. Także w sumie pod lampami był od godziny 19 w poniedziałek do 14 we wtorek i potem tylko obserwacja do rana środy i do domu.

Miłego dnia wszystkim! 🥰🏖️

reklama
MegBor też stawiam się na przegląd techniczny:
Mnie zostały 4 dni 🙈 do terminu.
Wszystko ciągnie. Malizna ma główkę bardzo nisko. Można ją normalnie wymacać przez skórę i pogłaskać 🤪 😳 I dopada mnie ten irracjonalny stan, że boję się ruszać żeby jej krzywdy nie zrobić 🙈

Brzuch się napina, stawia, boli ale po środowej aktywności wrażenia to na mnie nie robi. Krocze ciągnie w dół przy każdym kroku i od czasu do czasu gwałtownie i niemiłosiernie boli. 😬

W nocy śpię jak zabita i śni mi się ogromny brzuch, który wygląda jak wielki półprzezroczysty balon z wodą 😱😳😱 A nawet zdarzyło mu się dzisiaj pękać jak skorupka jajka w bajkach 😂😂😂

To tyle. Nie chciałam narzekać tylko skupić się na stanie rzeczywistym 😂 Zresztą nie ma co marudzić- pewnie jeszcze gorzej by było gdybym się super czuła i nie widziała żadnych zmian 😂 Dzisiaj planujemy długi spacer i jedzenie "na mieście".

Joanulka rozkoszuj się tą harmonią 😉 nigdy nie wiadomo jak długo potrwa 😉 zazdraszczam Wam tej harmonii 🤩 ale tak po przyjacielsku! Nie żeby "a na sąsiada mego to plagi egipskie ześlij" 😂😂😂😂

Suzie miłego wypoczynku! Pięknie to brzmi z tym domem 🤩 zieleń, cisza, spokój 😁

Do góry