reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jutro minie nam tydzień :)
Mała jest taka kochana, że mam ochotę ja zjeść :D.
Ja w pełni sił. Laktacja pełna parą tylko aż za mocno leci :D.
Już osiągnęłam wagę którą miałam przed ciaza.. A szkoda bo chciałam żeby coś zostało.

Ostatnia edycja:
reklama
Jutro minie nam tydzień :)
Mała jest taka kochana, że mam ochotę ja zjeść :D.
Ja w pełni sił. Laktacja pełna parą tylko aż za mocno leci :D.
Już osiągnęłam was którą miałam przed ciaza.. A szkoda bo chciałam żeby coś zostało.
Mi po cesarce zeszło tylko 6kg także jeszcze 9kg do powrotu do wagi sprzed ciąży. Brzuch mam jak w 6 miesiącu. Daje sobie spokojnie 3-6m na powrót formy. Mam nadzieje ze karmiąc piersią, uda mi się to 💪🏼

A u nas rozkręciła się laktacja 💪 Ci prawda sutki jeszcze bolą ale karmimy i w razie co to ściągamy pokarm laktatorem 🍼 Wczoraj była położna z którą rodziliśmy i Franek w 5 dobie już odzyskał wagę urodzeniowa także jestem mega szczęśliwa 🥰 A dzisiaj ma dzień że ciągle wisi na cycku, pewnie dlatego że chce mu się najzwyczajniej pić bo u nas 33 stopnie w cieniu 🥴 ja też już trochę zmęczona ale czego się nie robi dla naszych krasnalkow 💞 Nie mogę uwierzyć że dzisiaj po północy już będzie tydzień 😁

Jakie szczęśliwe mamy 🤩😁🤩 Fajnie się Was czyta więc piszcie dużo!

Lipka to z czego Ty jeszcze zrzucać będziesz? 😱 Pamiętam, że wspominałaś że raczej filigranowa jesteś 😉 Ja stanęłam na ok. 14.5kg i nie spodziewam się takich błyskawicznych efektów 🤷🏼‍♀️( było około 16... ale to mogła być woda ) Raczej jak Joanulka zakładam pół roku lekko 😉

Spacerek zaliczony. Ale jednak żar dalej się leje z nieba. Po skurczach słuch zaginął 😂🤷🏼‍♀️ Frustracja zaczyna zalewać powoli ,dotąd w miarę spokojnie działający , poziom emocjonalny 😂 Dalej boli, strzyka i napiera w dół 😵 a miałam się nastawiać na przenoszenie! Co tu dużo mówić- nieźle mi szło! Ale jak wszyscy znawcy tematu mówią że już tuż, tuż 😩 to szlag trafi wszystkie postanowienia i człowiek się nakręca 🤷🏼‍♀️😩🤷🏼‍♀️ nic to. Niech moc będzie z nami! I niech każdy dzień uczy nas pokory i cierpliwości, które przecież za chwilę będą niezbędne 😉✌️ taki trening trochę 😂

Jakie szczęśliwe mamy 🤩😁🤩 Fajnie się Was czyta więc piszcie dużo!

Lipka to z czego Ty jeszcze zrzucać będziesz? 😱 Pamiętam, że wspominałaś że raczej filigranowa jesteś 😉 Ja stanęłam na ok. 14.5kg i nie spodziewam się takich błyskawicznych efektów 🤷🏼‍♀️( było około 16... ale to mogła być woda ) Raczej jak Joanulka zakładam pół roku lekko 😉

Spacerek zaliczony. Ale jednak żar dalej się leje z nieba. Po skurczach słuch zaginął 😂🤷🏼‍♀️ Frustracja zaczyna zalewać powoli ,dotąd w miarę spokojnie działający , poziom emocjonalny 😂 Dalej boli, strzyka i napiera w dół 😵 a miałam się nastawiać na przenoszenie! Co tu dużo mówić- nieźle mi szło! Ale jak wszyscy znawcy tematu mówią że już tuż, tuż 😩 to szlag trafi wszystkie postanowienia i człowiek się nakręca 🤷🏼‍♀️😩🤷🏼‍♀️ nic to. Niech moc będzie z nami! I niech każdy dzień uczy nas pokory i cierpliwości, które przecież za chwilę będą niezbędne 😉✌ taki trening trochę 😂
Nie wiem właśnie jak z tą waga będzie dalej.
No ale apetyt mam po tym szpitalu mega. Tylko bym jadła.
🤔
20200814_101612.jpg20200815_121915.jpg

Lipka no wymiatasz! 🥳🔥

Cudowne wasze maleństwa! Dobrze ze z laktacją każdej raczej idzie sprawnie :) ciekawe jak to będzie u mnie 🙈 bo cycki na razie i bez bobasa bolą 😅 Zazdraszczam każdej z Was która już może tulić maleństwo ❤️❤️❤️ Joanulka i ze tak śpi ładnie!
A z tymi żółtaczkami to No właśnie .. człowiek idzie do domu i wtedy może być różnie, dobrze Patrycja, że u Was wszystko ogarnięte w porę 👍🏻

Mdła to może zgramy się czasowo i pochwalimy pociechami :) ✊🏻

Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jednak człowiek im bliżej wielkiego dnia to różne myśli po głowie chodzą 🤪 niby dobrze wiedzieć kiedy to się wydrzy (bo CC), ale człowiekowi załącza się jakiś tryb w mózgu mielenia wszystkiego 🥴 czy wytrzymam, czy pójdzie dobrze, czy potem dam radę, jak ja w ogóle dam radę 😅 itd!

Hej hej!!!
Moj Maly dzis skoczył miesiac!!!❤❤💙💙
Wyskoczyl mu już trądzik młodzieńczy 😂
W poniedzialek mamy usg bioderek.
Smoczki przy butlach mamy najmniejsze a i tak jak je to mu sie bokiem buzi wylewa i to moj jedyny problem. Wydoi np 100ml i noe wiem ile wypil a ile zostalo boczkiem wylane na pieluche??? Ważne ze tyje a z czasem sie nauczy ???

reklama
@Lipka wygladasz obłędnie ! ❤️🙀 A Julka to sama słodycz do schrupania 😊
Ja każdego dnia zastanawiam się kiedy wybije godzina zero 😅 i czy w ogóle poznam, że to już 😅 coraz bardziej ogarnia mnie stres i chciałabym już mieć to za sobą ❤️

Do góry