reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Joanulka byle tylko na spokojnie 💚 nie ma co się szarpać bo czas się skróci 😂 Na pewno dasz ze wszystkim radę! U nas niby wszystko przygotowane a ja oczywiście nadal mam w głowie, że na pewno o czymś zapomniałam 🙈

Łóżeczko złożone już ale zakryte kocem. Pan Kot 🐈 testuje czy oby na pewno wygodne i funkcjonalne 😂
Zobacz załącznik 1158037
Ten fotelik jest mega 😍 i rośnie razem z maluchem 😍 może być tradycyjnym bujaczkiem a mogę przełożyć na górę i Malizna może z nami "siedzieć" przy stole ... Czy gdzie tam potrzeba 😉
Ja to cała ciąże na spokojnie, wszystko na ostatnia chwile 🤪
Mam coś w podobie ale wyglądające bardziej jak hoker może być jako leżaczek albo krzesło do karmienia dla większego dziecka

Załączniki

• 7709DCB3-7977-458B-B004-626AE876E336.jpeg
    7709DCB3-7977-458B-B004-626AE876E336.jpeg
    114,4 KB · Wyświetleń: 86
reklama
@Mdła Jak się nazywa ten bujaczek ?
To jest Hauck Alpha Plus
Ja to cała ciąże na spokojnie, wszystko na ostatnia chwile 🤪
Mam coś w podobie ale wyglądające bardziej jak hoker może być jako leżaczek albo krzesło do karmienia dla większego dziecka
Właśnie ta funkcjonalność mnie przekonuje. Że nie jest to zakup na kilka miesięcy 🙈 poza tym przy zwierzętach w domu doszłam do wniosku że dobrze będzie mieć możliwość umieszczenia Dzidziola ponad ich głowami 😂

To jest Hauck Alpha Plus

Właśnie ta funkcjonalność mnie przekonuje. Że nie jest to zakup na kilka miesięcy 🙈 poza tym przy zwierzętach w domu doszłam do wniosku że dobrze będzie mieć możliwość umieszczenia Dzidziola ponad ich głowami 😂
Dokładnie! My mamy 2 psy wiec czym wyżej tym lepiej, bynajmniej na początku, jak się będą bardzo interesować i oswajać z nowym członkiem rodziny, a później żeby nie zabierać jedzenia z raczki 😁

Hejka laski! My od soboty w domku, mamy 6dni i czujemy się super. 🥰
Mały to taki śpioszek, muszę go budzić na karmienie.

Co do torby szpitalnej to szczerze po porodzie przydały mi się tylko kapcie, kosmetyki, ręcznik, majtki siateczkowe, wkładki do stanika i sztućce.
Koszule codziennie dostawałam ze szpitala, naprawdę były bardzo wygodne. IMG_20200802_180728_855.jpg

Hejka laski! My od soboty w domku, mamy 6dni i czujemy się super. 🥰
Mały to taki śpioszek, muszę go budzić na karmienie.

Co do torby szpitalnej to szczerze po porodzie przydały mi się tylko kapcie, kosmetyki, ręcznik, majtki siateczkowe, wkładki do stanika i sztućce.
Koszule codziennie dostawałam ze szpitala, naprawdę były bardzo wygodne. Zobacz załącznik 1158052
Cudeńko 🥰

Hej dziewczyny! 😃
Ja dzisiaj w nocy tez jak zomie, pobudka co godzinę .. mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała 😱 dodatkowo chyba w nocy miałam jakieś skurcze/ bóle 🥴 ale teraz w ciągu dnia jest Ok :)

A powiedzcie proszę te które mają pieski - jak u Was wyglądało przy pierwszym dziecku przyprowadzenie bobasa do domu vs oswojenie z psem? Zastanawiam się nad tym momentem. Zadania sa różne. Jedni mówią ze pies powinien w tym czasie być na spacerze, a nie w domu i dopiero jak dziecko będzie w domu to należy przyprowadzić psa. Żeby łatwiej przeszła adaptacja plus No żeby jednak pies w domowej hierarchii był niżej:)
+ słyszałam ze dobrze jest przynieść pieluszki z zapachem dziecka do domu, żeby piesek wcześniej mógł go poznać.
Podpowiecie jak było u Was? Albo jak planujecie aby było teraz? 🤔🐶

reklama
Czy Wam też teraz tak się dni dłużą??
Im bliżej terminu tym czas wolniej ucieka, nie mogę się doczekać i to chyba dlatego.😣

Dzisiaj w nocy tylko raz wstawałam do Wc, także w końcu się wyspałam , a od rana miałam niskie ciśnienie a puls 119.
Niby w ciąży może być puls troszkę wyższy ale nie wiem od jakiej wielkości się martwić 🤨

Do góry