reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej dziewczyny! 😃
Ja dzisiaj w nocy tez jak zomie, pobudka co godzinę .. mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała 😱 dodatkowo chyba w nocy miałam jakieś skurcze/ bóle 🥴 ale teraz w ciągu dnia jest Ok :)

A powiedzcie proszę te które mają pieski - jak u Was wyglądało przy pierwszym dziecku przyprowadzenie bobasa do domu vs oswojenie z psem? Zastanawiam się nad tym momentem. Zadania sa różne. Jedni mówią ze pies powinien w tym czasie być na spacerze, a nie w domu i dopiero jak dziecko będzie w domu to należy przyprowadzić psa. Żeby łatwiej przeszła adaptacja plus No żeby jednak pies w domowej hierarchii był niżej:)
+ słyszałam ze dobrze jest przynieść pieluszki z zapachem dziecka do domu, żeby piesek wcześniej mógł go poznać.
Podpowiecie jak było u Was? Albo jak planujecie aby było teraz? 🤔🐶
Tez mnie to nurtuje ale plan mam taki, dokładnie jak napisałaś 💕

reklama
U nas jeden piesek to kocha wszystkich więc nie ma problemu. Drugi piesek który pilnuje brzucha od początku to się doczekać nie może dzidzi :D. Dziś mąż jeździł po domu wózkiem 😂 to pies biegał za nim. Później siedział przy foteliku. A jak znajoma była z noworodkiem to psinka siedziała przy dziecku i noskiem co chwilę zaczepiała dziecko więc też wielki luzik. No i kolej na ostatniego psa.. pies z charakteru rodzinny, uwielbia każdego członka rodziny. Jednak że względu na gabaryty- bernardyn, będzie trzeba tylko z daleko pokazać dziecko :D on kocha też wszystkich ale np jak z synkiem 5 letnim się bawi to potrafi go przewrócić bo ma taka masę A zachowuje się jak dzidziuś. W sumie jesczze nie ma roku.
Polish_20200804_183936287.jpg

Ostatnia edycja:
Ja nie będę miała jak dać pieluchy do wąchania... Ale też słyszałam o tej metodzie. Jakbym miała zostać w szpitalu te 3 dni to też bym tak zrobiła.
Też mam wrażenie że nasze zwierzęta (zwłaszcza sunia) szybciej wiedziały o ciąży niż my 😂🤷🏼‍♀️ Pozwalamy zapoznać się zwierzakom z nowymi meblami. Ale nie przewiduję większych komplikacji... Wiadomo że oczy będę musiała mieć dookoła głowy 🧐 ale mam nadzieję że będzie dobrze 😉

Hej dziewczyny! 😃
Ja dzisiaj w nocy tez jak zomie, pobudka co godzinę .. mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała 😱 dodatkowo chyba w nocy miałam jakieś skurcze/ bóle 🥴 ale teraz w ciągu dnia jest Ok :)

A powiedzcie proszę te które mają pieski - jak u Was wyglądało przy pierwszym dziecku przyprowadzenie bobasa do domu vs oswojenie z psem? Zastanawiam się nad tym momentem. Zadania sa różne. Jedni mówią ze pies powinien w tym czasie być na spacerze, a nie w domu i dopiero jak dziecko będzie w domu to należy przyprowadzić psa.

Żeby łatwiej przeszła adaptacja plus No żeby jednak pies w domowej hierarchii był niżej:)
+ słyszałam ze dobrze jest przynieść pieluszki z zapachem dziecka do domu, żeby piesek wcześniej mógł go poznać.
Podpowiecie jak było u Was? Albo jak planujecie aby było teraz? 🤔🐶
Powiem jak było u mnie 10lat temu, naszego pieska wyprowadziliśmy z domku, ja z małym weszłam pierwsza a potem piesio, daliśmy mu powąchać brudną pieluszkę i było po wszystkim. Nasz piesio pilnował bardzo maleństwo, reagował jak tylko się obudził bez płaczu, pierwszy dobiegał, potem raczkowi nawet razem, także naprawdę zwierzęta są cudowne do dzieci. Teraz mamy 2 maltańczyki i też tak wprowadzimy niunię.

Dziewczyny ja niestety nie mam pieska bo mój akceptuje zwierzaki tylko na dworze , chociaż też je kocha 😊
A tak z innej beczki byłam dzisiaj u ginekologa, moja Lenka waży 2700g i wgl powiedział mi coś ciekawego , że mam od początku 37 tc odstawić magnez żeby zmusić szyjkę macicę do pracy , żeby nie była spieta do porodu , wiedziałyscie o czymś takim ?

i
Czy Wam też teraz tak się dni dłużą??
Im bliżej terminu tym czas wolniej ucieka, nie mogę się doczekać i to chyba dlatego.😣

Dzisiaj w nocy tylko raz wstawałam do Wc, także w końcu się wyspałam , a od rana miałam niskie ciśnienie a puls 119.
Niby w ciąży może być puls troszkę wyższy ale nie wiem od jakiej wielkości się martwić 🤨
Dziewczyny ja niestety nie mam pieska bo mój akceptuje zwierzaki tylko na dworze , chociaż też je kocha 😊
A tak z innej beczki byłam dzisiaj u ginekologa, moja Lenka waży 2700g i wgl powiedział mi coś ciekawego , że mam od początku 37 tc odstawić magnez żeby zmusić szyjkę macicę do pracy , żeby nie była spieta do porodu , wiedziałyscie o czymś takim ?
Ja czytałam o tym, więc długo już nie biorę magnezu, zastanawiam się tylko nad tymi suplementami, bo one też mają magnez, ale jak roxmawiałam o mg z ginem to on powiedział mi, że porodu nie zastopuje żaden mg w tabletkach, oni w szpitalu dają zastrzyki o b.b. dużej dawce,,więc nie martw się na zapas, a bierzecie też wiesiołek i okłady z kawy na wieczór?

i
Ja czytałam o tym, więc długo już nie biorę magnezu, zastanawiam się tylko nad tymi suplementami, bo one też mają magnez, ale jak roxmawiałam o mg z ginem to on powiedział mi, że porodu nie zastopuje żaden mg w tabletkach, oni w szpitalu dają zastrzyki o b.b. dużej dawce,,więc nie martw się na zapas, a bierzecie też wiesiołek i okłady z kawy na wieczór?
Ja mam takie tabletki pregna plus , ich nie zamierzam odstawiać, bo to są też dla kobiety już karmiącej . A ja się wcale nie zmartwiłam , wręcz ucieszyłam 😅 ciągle sie martwiłam, żeby nic nie zaczęło się za wcześnie, a teraz niech już się dzieje co Chce ☺ ale masażu z olejkami ani kawy , narazie nie stosuje , może od 38 tc😊

Mnie lekarka też powiedziała że magnez nie zahamuje żadnych przygotowań do porodu. Dla mnie to ważne bo bez magnezu mam w nocy skurcze łydek. One są potwornie bolesne 🙈

Ja się kasuję, okładam, ćwiczę i paruję 😂 Podczas połogu zawsze najgorsze to gojenie się krocza było... W sumie nie było źle jak popękałam, dużo gorzej po cięciu! Ale może uda mi się uniknąć 😉 W każdym razie gdybym rodziła w szpitalu, gdzie nacięcie jest normą to na pewno bym olała. Bo i po co 🤷🏼‍♀️

Brzuch mi się już większość dnia i nocy stawia. Co bardzo ogranicza swobodę ruchów 😂 ale boleśnie nie częściej niż 2-3 razy dziennie... Więc nawet sobie niczego nie obiecuję 😂😂😂

reklama
Mnie lekarka też powiedziała że magnez nie zahamuje żadnych przygotowań do porodu. Dla mnie to ważne bo bez magnezu mam w nocy skurcze łydek. One są potwornie bolesne 🙈

Ja się kasuję, okładam, ćwiczę i paruję 😂 Podczas połogu zawsze najgorsze to gojenie się krocza było... W sumie nie było źle jak popękałam, dużo gorzej po cięciu! Ale może uda mi się uniknąć 😉 W każdym razie gdybym rodziła w szpitalu, gdzie nacięcie jest normą to na pewno bym olała. Bo i po co 🤷🏼‍♀️

Brzuch mi się już większość dnia i nocy stawia. Co bardzo ogranicza swobodę ruchów 😂 ale boleśnie nie częściej niż 2-3 razy dziennie... Więc nawet sobie niczego nie obiecuję 😂😂😂
no właśnie, muszę przestać zwracać sobie uwagę czy to już, ale to takie ciężkie bo strasznie nie mogę już się doczekać, trochę się usprawiedliwiam bo to w końcu nasza pierwsza córcia, a mamy 4ech synków, ...od jutra daję na luz i znajdę sobie zajęcie

Do góry