reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny! 😊
mi także twardnieje brzuch - praktycznie każdego dnia, jak się dosłownie chwile poruszam 🤷🏼‍♀️ Biorę magnez i doraźnie nospe - jedno i drugie można spokojnie łykać ;) a na noc luteinę. Szyjka na szczęście się nie skraca. Na pewno nie można się macać po brzuchu, bo to powoduje jego większe napinanie.. 🙄

ja zapisałam się na usg 4d 🤩 zobaczymy jakie będę efekty, ale to dopiero 19/06.

reklama
Jak się nie macać po brzuchu?! 😲 To jedyna okazja żeby poczuć jak ktoś kopie od środka i od zewnątrz 🤪 nie mogę się powstrzymać! Już kolejnego brzdąca nie planuję więc to ostatnia taka okazja! 😜

A z innej strony ponoć są badania mówiące że dziecko wyczuwa już tę bliskość jak się głaszczemy po brzuchu. Mój mały mużdżek tego nie ogarnia- jakim cudem? Ale ponoć już teraz dzidzia uczy się bliskości. A w samej ciąży i porodzie jest tyle niesamowitych rzeczy, że właściwie nie mam podstaw żeby nie wierzyć. 😜

Miłego dnia! U mnie dziś zdecydowanie lepiej 🍀 🌻🍀

Podobno mamy co maja zagrożoną ciąże to nie mogą głaskać swojego brzucha, a tak to jest bardzo ważne :) bo tak jak pisze @Mdła już wtedy wzmacniamy nasza więź i dziecka 😊 a maleństwo wszystko czuje 😊

Ja mam ciągle twardy brzuchol. A wieczorami wrażenie że brakuje mi skóry :). Ale wszystko jest ok więc tak już musi być. Tak samo miałam z synkiem. Brzuch pod koniec ciąży dość mały A dziecko duże. Biedne mają tam ciasno :).
Chce się zabrać za wyprawkę do szpitala. Ale nie umiem he...

Dziewczyny od tygodnia mam klucia po prawej stronie brzucha... Dzisiaj więcej pochodzilam i cały czas boli... Szyjka 3 tyg temu miała 3 cm.... Tydzień temu przeżyłam ogromny stres i teraz się boje ze te klucia to jakieś początki skracajacej się szybko szyjki... Jestem w 28 tc. Czy któraś z Was odczuwa podobne klucia teraz i są one normalne? ;(

Dziewczyny od tygodnia mam klucia po prawej stronie brzucha... Dzisiaj więcej pochodzilam i cały czas boli... Szyjka 3 tyg temu miała 3 cm.... Tydzień temu przeżyłam ogromny stres i teraz się boje ze te klucia to jakieś początki skracajacej się szybko szyjki... Jestem w 28 tc. Czy któraś z Was odczuwa podobne klucia teraz i są one normalne? ;(
Poloz sie , uspokój, nie panikuj. Jutro zadzwoń do dr i opowiedz co sie dzieje. Tydzien to troszke dlugo. Skonsultuj to. Wez nospe, nie nakrecaj sie bo to potęguje nerwobole i inne cuda. Jak nie chcesz czekac zawsze mozna do szpitala. W ciazy sa rozne odczucia a to cos zakluje, a to cos zaciagnie, twardnieje, zapiecze, tu zaboli, tam odboli. Tylko badanie da Ci pewność.
3 mam kciuki zeby bylo ok. Daj znac jak czegos sie dowiesz!

Ból bólowi nierówny, a jak trzyma Cię od tygodnia to najlepiej skonsultować z lekarzem. Tak jak pisze @Mystic87 tu coś boli, tam coś boli, każdej coś 😂 o kłuciu słyszałam, ze to niby normalne jak więzadła się poszerzają, ale czy normą jest, ze boli to ciągle ? Nie jesteśmy lekarzami :) jedno jest pewne ze jak coś zaczyna bolec trzeba sobie wrzucić na luz - położyć się, łyknąć nospe, odpoczywać.
Dziewczyny a jeszcze co do tych twardych brzuchów :) Wiadomo ze każda z Nas je głaszcze dając znać dziecku, ze my tu tez jesteśmy i na nie czekamy :) Ja mowie o sytuacji ze kiedy ten brzuszek twardnieje to nie powinno się tego robić, bo nie pomaga to na zmniejszenie tego uczucia napięcia. To zdanie mojej Pani doktor :) Każdy może zapytac swojego lekarza :) Mi niestety towarzysza te napięcia i czasem pewnie tez się sama do tego przyczyniam 😉
Miłego!

@Kinia5792 Tak jak piszą dziewczyny powyżej, weź nospe i magnez. Jak nie przejdzie przez dzień lub dwa to skonsultuj to z lekarzem

Dzien dobry sierpniówki 💙
Kiedy wizytujecie? Ja lecę we wtorek na usg i w końcu zobaczę słodka buźkę mojego synka w 4d
Już się nie mogę doczekać 😜

reklama
Do góry