reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dzień dobry.
Jaka ciiisza tutaj 😉 chyba wszyscy się majówkują! Pięknej pogody i dużo zabawy życzę!

Joanulka cieszę się że z bobo wszystko ok. Ale zmartwił mnie ten mięśniak. Co na to Twój lekarz? Pewnie już pisałaś ale mnie ominęło pierwsze 700 stron...

reklama
Dzień dobry.
Jaka ciiisza tutaj 😉 chyba wszyscy się majówkują! Pięknej pogody i dużo zabawy życzę!

Joanulka cieszę się że z bobo wszystko ok. Ale zmartwił mnie ten mięśniak. Co na to Twój lekarz? Pewnie już pisałaś ale mnie ominęło pierwsze 700 stron...
Dzień dobry 💙
Tutaj jest cisza bo prawie wszystkie na prywatnym wątku piszą.
Co do mięśniaka, to mam go od 2 lat. Na początku ciąży, moja ginekolog mówiła, ze rodzaj porodu zależy od tego jak (w która stronę) urośnie mięśniak. Niestety rośnie do zewnątrz i zasłania całkowicie ujście szyjki, wiec będę miała cesarkę. Jestem na progesteronie teraz i nie czuje już bólu. Jedyne co to plecy bolą, ale to normalne w ciąży, mój brzuch w obwodzie ma 105cm już. W poprzednich ciążach tez miałam duży- jak na bliźniaki.
Jak weekend majowy upływa?

Ostatnia edycja:
Hej! 💙
Jeszcze brzucha nie mierzyłam 🤔 Chyba muszę się przymierzyć... Ale mój nieduży w porównaniu do wcześniejszych brzuchów 😂

Majówka mija zupełnie niezauważalnie. Dzień jak co dzień 😂 Malowanie trwa w najlepsze.W salonie składzik. Syf, brud itd.itp.
W międzyczasie wykorzystujemy "okna pogodowe" i chodzimy po lasach. Mam to szczęście, że kiedy trzeba się trzymać domu ,to dla mnie znaczy to:
Polish_20200503_144527944.jpg

Hej! 💙
Jeszcze brzucha nie mierzyłam 🤔 Chyba muszę się przymierzyć... Ale mój nieduży w porównaniu do wcześniejszych brzuchów 😂

Majówka mija zupełnie niezauważalnie. Dzień jak co dzień 😂 Malowanie trwa w najlepsze.W salonie składzik. Syf, brud itd.itp.
W międzyczasie wykorzystujemy "okna pogodowe" i chodzimy po lasach. Mam to szczęście, że kiedy trzeba się trzymać domu ,to dla mnie znaczy to:Zobacz załącznik 1114704
Zazdroszczę takich widoków. Cale Zycie spędziłam na bezludnym końcu wsi i tak bardzo tęsknię za tą cisza 😍 teraz mam za oknem drogę krajową😑 weekendy i lato MASAKRA. Na szczęście budują już nowa, i za jakiś rok lub dwa będę miała upragnioną ciszę 😁

Pogoda dziś piękna. Planujemy odpalić grilla pod wieczór , na kolacje😉

P.S. Śliczny piesek w prawym dolnym rogu 😁

Pochwal sie brzuszkiem [emoji4] a ile masz kg na plusie i który tydz,?
Hej! [emoji170]
Jeszcze brzucha nie mierzyłam [emoji848] Chyba muszę się przymierzyć... Ale mój nieduży w porównaniu do wcześniejszych brzuchów [emoji23]

Majówka mija zupełnie niezauważalnie. Dzień jak co dzień [emoji23] Malowanie trwa w najlepsze.W salonie składzik. Syf, brud itd.itp.
W międzyczasie wykorzystujemy "okna pogodowe" i chodzimy po lasach. Mam to szczęście, że kiedy trzeba się trzymać domu ,to dla mnie znaczy to:Zobacz załącznik 1114704

Zazdroszczę takich widoków. Cale Zycie spędziłam na bezludnym końcu wsi i tak bardzo tęsknię za tą cisza 😍 teraz mam za oknem drogę krajową😑 weekendy i lato MASAKRA. Na szczęście budują już nowa, i za jakiś rok lub dwa będę miała upragnioną ciszę
Ja dokładnie odwrotnie 😂 Mieszkałam we Wrocławiu a przeprowadziłam się w góry w Niemczech pod granicę francuską. I absolutnie nie chciałabym znów mieszkać w mieście!

Oliwka mam 6,5 kg na plusie w 24+4 . Chociaż może już więcej bo to 2 dni temu było a rośnie teraz geometrycznie 🤷🏼‍♀️ Nie ważę się codziennie żeby w obłęd nie popaść 😜 Brzuch wraz z lokatorem (a właściwie z dużym prawdopodobieństwem lokatorką) przedstawia się następująco...dodam tylko że jeszcze miesiąc temu w ogóle go nie było 🤷🏼‍♀️
Polish_20200503_165117791.jpg

No brzuszek jest [emoji16]juz sie nie ukryje. Z reszta na tym etapie to chyba juz u każdej z nas widoczny jest
Ja jestem 24+0 i 9 kg na plusie...
Kiedy, jak, gdzie to wpadło to nie wiem. [emoji28]
Ja dokładnie odwrotnie [emoji23] Mieszkałam we Wrocławiu a przeprowadziłam się w góry w Niemczech pod granicę francuską. I absolutnie nie chciałabym znów mieszkać w mieście!

Oliwka mam 6,5 kg na plusie w 24+4 . Chociaż może już więcej bo to 2 dni temu było a rośnie teraz geometrycznie [emoji2372] Nie ważę się codziennie żeby w obłęd nie popaść [emoji12] Brzuch wraz z lokatorem (a właściwie z dużym prawdopodobieństwem lokatorką) przedstawia się następująco...dodam tylko że jeszcze miesiąc temu w ogóle go nie było [emoji2372]
Zobacz załącznik 1114768

Podjęcie decyzji o imieniu dla dziecka to chyba najtrudniejsza sprawa. My pełno imion rozważaliśmy :Igor, Miłosz, Olek... Ale każde z tych imion jest nadane już u nas na wsi. Strasznie podoba mi sie leoś no ale ja durna kota tak nazwałam zanim podjęliśmy decyzję o dzidzi. Dla dziewczynki było pewne ze albo Emilka albo Łucja. No ale pokazały się jajeczka i problem [emoji2960]Decyzja padła na Gabrysia. Po pierwsze to mało jak na chwilę obecną spotykane imię a po drugie Slicznie brzmi Gabryś jak mały a jak dorosła osoba Gabriel. [emoji3531]
Ja nie patrzę na to, kto jakie imię dał na wsi. Moja sąsiadka urodziła 2tyg temu Antka, i ja nie mam zamiaru z tego powodu szukać innego imienia dla naszego synka 😊

Edit. Dopiero zauważyłam, że napisałam nie w tym wątku 😥

Ostatnia edycja:
Czizys jakie głupoty napisałam 😂 w pełnym słońcu na ogrodzie... już po edycji- wcześniejszy post.
Ja mam 24+6 i +7KG gdzieś czytałam, ze największy przyrost wagi jest do 30tc czyli jeszcze 5 i zwalniamy tempo.

reklama
Hejka. Mam trzy psy, ale jedna to jest taka moja córeczka, zawsze i wszędzie za mna. I odkąd jestem w ciazy jeszcze bardziej mnie pilnuje. Co tylko usiądę to zaraz się obok kładzie albo i na brzuch. To jest takie kochane. A na foto: sprawdziliśmy czy fotelik pasuje do stelaża i jak ona zobaczyła że wyjechałam wózkiem to taka panika. Szukała Dzidziusia 😃. Sprawdzała kilka razy fotelik.
20200426_112231.jpgPolish_20200503_191454535.jpgPolish_20200427_181141956.jpg

Do góry