reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ty i tak po porodzie będziesz wyglądać jak modelka [emoji2956]
Duzo wlasnie daje wyłączenie cukru i słodkich napoji.... A ja cholera je chłodne i wynik 9 na plusie[emoji23][emoji23][emoji23]dzis wciagnelam pol opakowania toffifi jal tak dalej pojdzie to na 20 sie skonczy a w poprzednich ciazach max 11

reklama
W Polsce też standardowo są 3 badania. W Niemczech też. Ale oczywiście można trafić na lekarza który jest zdania że zasadne jest badanie częściej. Też jestem ciekawa czy będę badana na następnej wizycie 😁
Pod koniec ciąży chodzi się codziennie więc raczej bez szans na badanie na każdej wizycie 😜

Pochwaliłam się że bez dolegliwości ... więc dzisiaj zgaga chce mnie od środka spalić 😩 poza migdałami jakieś sposoby? 🙈 Migdały nie dają rady jak na razie...
Mam to samo, pomaga mi brak pszenicy, robię wszystko na bezglutenie i czasami picie kefiru.

Ja tez.... Niestety biodra, uda nie wspomne o cyckach z b mam DD. Jedynie maz zadowolony ja nie koniecznie bo plecy daja znac o sobie.... Z rozmiaru 34 teraz 36/38 pocieszam sie tym ze przy KP szybko wracam do normy. Na poczatku bylo tak aktualnie zaczyna wypychac [emoji16]
Ja też uwielbiam słodkości. Ale za to nic oprócz wody i herbaty nie pije. Odpychaja mnie soczki itp.
Ostatnio miałam +5kg. Ale teraz już na pewno dużo więcej. W pierwszej ciąży to miałam tylko brzuszek, A teraz widzę że cała się robię duża[emoji3].
IMG_20200308_094206.jpeg
IMG_20200426_122046.jpeg

Kochana u mnie bedzie to kolejna cc.... Takze poczekam sobie z CW. Chociaz po ost 4 cc i stracie syna, to minęły 4 tyg i wsiadlam na rower i Przyjechałam 30 km na odpoczynki.
Oj tam z tym przytyciem, oby maleństwa dobrze się rozwijały i nasze porody były bezpieczne, szybkie i bezbolesne... Resztę załatwi natura, ja przy karmieniu szybko chudnę, polecam później troszkę pobiegać w miarę możliwości.

Dziewczyny a jak to w końcu jest z drugim porodem po Cc? Kiedys bylo nieoficjalne prawo wyboru a jak jest teraz? Naprawde sie zmusza do naturalnego i decyduje obcy lekarz na dyżurze niż papier od prowadzacego? mimo różnych wskazań jak ułożenie czy waga dziecka zmuszają? Na necie straszą a może wy coś słyszalyscie od znajonych?
Nie to ze chce kogos straszyć ale gdzie sie dowiem jak nie na forum samych kobiet???

Zalezy jaki odstęp miedzy cięciem. Z tego co się orientuje moga próbować naturalnie. Znam dziewczyny ktore mialy dłuższa przerwe i rodziły naturalnie po 2 cieciach Mi z rozbiegu zrobili cc bo roznica miedzy 1 a 2 wynosiła 11 mc.
Dziewczyny a jak to w końcu jest z drugim porodem po Cc? Kiedys bylo nieoficjalne prawo wyboru a jak jest teraz? Naprawde sie zmusza do naturalnego i decyduje obcy lekarz na dyżurze niż papier od prowadzacego? mimo różnych wskazań jak ułożenie czy waga dziecka zmuszają? Na necie straszą a może wy coś słyszalyscie od znajonych?
Nie to ze chce kogos straszyć ale gdzie sie dowiem jak nie na forum samych kobiet???

reklama
Zalezy jaki odstęp miedzy cięciem. Z tego co się orientuje moga próbować naturalnie. Znam dziewczyny ktore mialy dłuższa przerwe i rodziły naturalnie po 2 cieciach Mi z rozbiegu zrobili cc bo roznica miedzy 1 a 2 wynosiła 11 mc.
A np jak jest po terminie? Podobno oksy nie jest wskazana po cc? Wiec co robia jak bobo nie chce wyjsc?

Do góry