reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witajcie. Od poniedziałku fatalnie sie czuje, zjadlam kapuste kiszona i mi bardzo zaszkodziła.. cala noc 🤮 wczoraj tak samo do południa.. bałam się,że z córeczka się coś dzieje, bo co zjadłam delikatnego to odrazu biegiem do lazienki.. :/ żołądek mnie boli do tej pory, wczoraj byłam u ginka dostałam zastrzyk i przepisał mi elektrolity. No i oczywiście,szyjka mi sie skrocila,założył mi pessar. (Zastrzyk troszke pomógł bo juz tak czesto nie odwiedzam toalety,ale żołądek.. juz nie wiem jak mam spać 😪)
O masakra, współczuję. Wracaj szybko do formy 💪❤️

reklama
Współczuje zatrucia😔 mam nadzieje ze Ci szybko przejdzie. Dobrze ze Twój lekarz ma możliwość założenia pessara, bo wiele dziewczyn musiało isc do szpitala, a wiadomo jaka teraz sytuacja.
Ja noc przespałam chyba najlepiej od kilku miesięcy. Jutro mam połówkowe i od kilku dni odliczam każda godzinę- byle do jutra rana.
W takim razie czekam z niecierpliwością na wieści po badaniu 👶😊

Cześć dziewczyny! My jutro zaczynamy 23 tydzień, a dziś idziemy na badanie do ginekolog. Po ostatnim badaniu prenatalnym bardzo się uspokoiłam, wszystko w normie a i w końcu maluszek się pokazał i najprawdopodobniej to dziewczynka [emoji4]
Co myślicie o laktatorach? Jak macie zamiar kupić, to teraz już, czy czekacie do porodu, żeby zobaczyć czy będzie w ogóle możliwość karmienia piersią?
Ostatnio nad tym myślę czytam, szukam. Na pewno gdy będę miała pokarm to będę chciała część karmień oddać mężowi (wspaniele to ich połączy, a i ja będę mogła chwilę odpocząć) a laktator to bardzo ułatwi. Co myślicie?

Drogie Użytkowniczki BB,

Nasza Ania przygotowała następne spotkania ze specjalistami, oraz otworzyła wątki, w których można zadawać pytania, a pytania zostaną wykorzystane w trakcie spotkań on-line w poniższych terminach. Serdecznie zapraszam i zachęcam do udziału w nich, ciężkie czasy izolacji i niezbyt korzystna sytuacja z dostępem do służby zdrowia powodują, że często brakuje nam fachowego wsparcia, tym bardziej wiedza i porady zdobyte w czasie spotkań mogą okazać się dla nas na wagę złota.

3 kwietnia - spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą:

Link do: 3 kwietnia spotkanie z fizjoterapeutą i osteopatą. Zadaj pytanie

4 kwietnia - spotkanie z psycholog i edukatorką okołoporodową:

Link do: 5.04 o godz. 13 psycholog i edukatorka okołoporodowa odpowie na pytania.

7 kwietnia -spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną:

Link do: 7.04 spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną. Zadaj pytanie

Wszystkie spotkania są rejestrowane, a w poniższym wątku zebrane wszystkie razem:

Link do: Rozmowy ze specjalistami. Nagrania do odtworzenia.

Serdecznie Was zachęcam do zapoznania się z nimi, są super pomocne.

Pozdrawiam serdecznie,

Gabi (mod)

Dzień dobry 💙
Połówkowe za mną. Synuś zdrowy, waży 380g ale płeć niepotwierdzona. Z nerwów zapomniałam zapytać, choć mam ewidencje z ostatniego usg ze na 100% chłopak.
Łożysko nisko ułożone a obok niego mięśniak 4cm częściowo zasłaniający szyjkę macicy. Za 10 tygodni kolejne usg dla sprawdzenia położenia mięśniaka i łożyska.
Nockę mam powiedzmy zarwana bo do 3 rano nie mogłam zasnąć z emocji a o 7 już miałam pospane. Jestem wykończona z niewyspania i nerwów bo 4 godziny mi zeszły pod szpitalem...

@siesoooonek jak się czujesz dziś? Kroplówka pomógła?

Dzień dobry 💙
Połówkowe za mną. Synuś zdrowy, waży 380g ale płeć niepotwierdzona. Z nerwów zapomniałam zapytać, choć mam ewidencje z ostatniego usg ze na 100% chłopak.
Łożysko nisko ułożone a obok niego mięśniak 4cm częściowo zasłaniający szyjkę macicy. Za 10 tygodni kolejne usg dla sprawdzenia położenia mięśniaka i łożyska.
Nockę mam powiedzmy zarwana bo do 3 rano nie mogłam zasnąć z emocji a o 7 już miałam pospane. Jestem wykończona z niewyspania i nerwów bo 4 godziny mi zeszły pod szpitalem...

@siesoooonek jak się czujesz dziś? Kroplówka pomógła?
Cześć, czekałam na wiadomości od Ciebie 😊
Wiedziałaś wcześniej o tym mięśniaku? Czyli to jest wskazanie do cc, czy nic nie mówili? Kurczę nie chce czytać internetów, ale trochę mnie zaniepokoiłaś...
Teraz stres odchodzi to dzisiaj szybko padniesz do łóżka i pewnie wyśpisz się jak nigdy.

Dostaje kota na tej izolacji... 🙄
W niedzielę zamówiliśmy łóżeczko, wczoraj przyszło. Zwykle, tradycyjne sosnowe. Stwierdziliśmy że musimy rozłożyć koszty, a takie odkładanie to różnie bywa.

@siesoooonek jak tam? Poprawa u Ciebie? 💪

Cześć, czekałam na wiadomości od Ciebie 😊
Wiedziałaś wcześniej o tym mięśniaku? Czyli to jest wskazanie do cc, czy nic nie mówili? Kurczę nie chce czytać internetów, ale trochę mnie zaniepokoiłaś...
Teraz stres odchodzi to dzisiaj szybko padniesz do łóżka i pewnie wyśpisz się jak nigdy.

Dostaje kota na tej izolacji... 🙄
W niedzielę zamówiliśmy łóżeczko, wczoraj przyszło. Zwykle, tradycyjne sosnowe. Stwierdziliśmy że musimy rozłożyć koszty, a takie odkładanie to różnie bywa.

@siesoooonek jak tam? Poprawa u Ciebie? 💪

Tak, wiedziałam. Ginekolog miała monitorować jak rośnie- czy do środka czy na zewnątrz i wyglada na to ze na zewnątrz. Ostrzegała ze może blokować drogę dziecku. Narazie nie pozostaje mi nic innego jak czekać. Może podejdzie wyżej i urodzę naturalnie. To łożysko nisko mnie niepokoi. Czekam na telefon z Polski z informacja co mam robić, bo tutaj nic nie zalecili oprócz kolejnego usg za 10 tygodni.
Jeszcze nie kompletuje wyprawki bo mamy czas. Narazie planuje co i skąd zamówić. Oczywiście łóżeczko które mi się podoba, jest niedostępne. Mam nadzieje ze będą je mieli w sprzedaży za niedługo.

reklama
Ja koniecznie muszę kupić laktator bo w 1 ciąży był mi mega potrzebny. Muszę popatrzeć jakie są polecane.

Do góry