reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Cudowne łakocie [emoji1786] ale bym zjadła [emoji16].
Za mną od kilku dni chodzi szarlotka [emoji7].
Co do ruchów, to ja czuję już codziennie. Tylko martwi mnie, że tylko po prawej stronie. Jakby druga była mniej ruchliwa. Ale może dlatego że jedna jest na przedniej ściance a druga na tylnej?

Co do ruchów, to ja czuję już codziennie. Tylko martwi mnie, że tylko po prawej stronie. Jakby druga była mniej ruchliwa. Ale może dlatego że jedna jest na przedniej ściance a druga na tylnej?
Za dnia czuje też po prawej stronie , za to w nocy po całości juz czuje 🙈🤩

Kochana, moje dziecię na USG było ułożone tak, że dupkę miało na lewej stronie, więc nogi na prawej i tak mnie zaczęło kopać w z dolnego prawa 🤷‍♀️ Czasami czuję to bardziej na środku 🤔

Szaleją te maluchy. W tamten czwartek jedna była ułożona dupką z prawej strony, a 5 dni później już główką [emoji23].
Ja też po środku czasem czuję ale prawie nigdy z lewej strony i wtf [emoji16]
Kochana, moje dziecię na USG było ułożone tak, że dupkę miało na lewej stronie, więc nogi na prawej i tak mnie zaczęło kopać w z dolnego prawa [emoji2368] Czasami czuję to bardziej na środku [emoji848]

Kochane przepraszam, ale nie dam rady. Wpisy tak na mnie działają, że zaczynam schizować, siedzę i płaczę, że ja nic nie odczuwam. Odezwę się w poniedziałek po wizycie, jeśli będę wiedziała, że wszystko jest w porządku...

Kochane przepraszam, ale nie dam rady. Wpisy tak na mnie działają, że zaczynam schizować, siedzę i płaczę, że ja nic nie odczuwam. Odezwę się w poniedziałek po wizycie, jeśli będę wiedziała, że wszystko jest w porządku...

Spokojnie, 18tydzien to wcześnie, możesz jeszcze nie czuć ruchów.
Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero koło 22 tygodnia pomimo 52kg, bardzo szczupłej budowie, w drugiej koło 19, więc to indywidualna sprawa.
Głowa do góry, nie ma co się martwić 😉

Ja czuję wcześniej pewnie przez to, że mam dwa bąble tam. Nie przejmuj się, może po prostu nie wiesz, że to to [emoji8].

Ja dopiero zaczynam czuć ruchy, a jestem w 21t2d. Pierwsze, delikatne smyranie poczułam kilka dni temu jak spokojnie leżałam na plecach 💕 Łożysko mam na przedniej ścianie dlatego tak kiepskawo czuje i późno. Im dzidzia będzie silniejsza i większa tym ruchy będą wyraźniejsze. Spokojnie, nie denerwuj się 😙

reklama
@Anestia tak jak piszą dziewczyny, ruchów możesz nie czuć nawet do 24tc!!! Zerknij sobie na lipcowki, tam dziewczyny ostatnio pisały ze jeszcze niw czuja ruchów a rodzą szybciej od nas. Spokojnie zobaczysz jak się maleństwo rozkręci to będzie Ci to nawet przeszkadzać momentami [emoji177]

Do góry