reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Cześć;)
Widze, że większość z Was już w domu;)
Ja dziś niestety w pracy.., ale na razie nie miałam nawet czasu myśleć o świętach, tyle roboty.
Dziś mam wizyte od ktorej zależy dużo i mega sie stresuje bo jak nie bedzie serduszka to nieciekawie gdyż u mnie już 7tydz 2 dzień.
Trzymajcie kciuki, dam znać po wizycie!

A Wy jak sie czujecie?
U mnie nadal ten brak apetytu..sny też mam dziwne ostatnio śniło mi się, że okazało sie ze bede miec trojaczki... ubolewałam troche bo ja jako niemająca dzieci od razu 3...

Milego dnia Wam życze:d
Trzymam kciuki za wizytę! Koniecznie daj znać po ! 😘

reklama
Cześć;)
Ja dziś niestety w pracy.., ale na razie nie miałam nawet czasu myśleć o świętach, tyle roboty.
Dziś mam wizyte od ktorej zależy dużo i mega sie stresuje bo jak nie bedzie serduszka to nieciekawie gdyż u mnie już 7tydz 2 dzień.

A Wy jak sie czujecie?
U mnie nadal ten brak apetytu..sny też mam dziwne ostatnio śniło mi się, że okazało sie ze bede miec trojaczki... ubolewałam troche bo ja jako niemająca dzieci od razu 3...

Czekamy na wieści 🤞🤞🤞🤞

Cześć;)

A Wy jak sie czujecie?

Kochana może jeszcze nie być i to nie jest powód do zmartwienia gdyż nie jesteś w ciąży 7 tygodni tyłki 5 więc może być i tak że banie będzie widać
U mnie też jest według om 7ta na usg był aby pęcherzyk ale lekarz powiedział że jeszcze jest czas i że na ten etapie jest dobrze
Trzymam kciuki za wizytę i nie stresuj się jak nie zobaczysz fasolki

Siostry, mdłości mi wjechały ostro akurat w połowie robienia karpia 🙈 wspaniale, wyczucie czasu to ino najlepsza moja umiejetność 😅
@Iwkar powodzenia na wizycie, napisz koniecznie co tam, bądź dobrej myśli bo ciąża może być młodsza niż z OM, także pierś do przodu i oczyszczamy głowę ze stresu 💪🏻

Cześć dziewczyny,
czy któraś z Was miała może sytuację, że w 5t2d miała wyłącznie pęchęrzyk ciążowy (1,17cm) bez pęcherzyka żółtkowego?

OM 12.11
beta z 9.12 - 133
beta z 12.12- 502

wizyta u ginekologa 18.02 (wg aplikacji 5t2d). Trafiłam z zapaleniem pęcherza (dostałam monural) oraz luteinę 2x2 podjęzykowo. Ginekolog nic więcej nie powiedział, nie określił wieku ciąży (chyba dlatego, że widoczny był tylko pęcherzyk ciążowy).

Siostry, mdłości mi wjechały ostro akurat w połowie robienia karpia 🙈 wspaniale, wyczucie czasu to ino najlepsza moja umiejetność 😅
@Iwkar powodzenia na wizycie, napisz koniecznie co tam, bądź dobrej myśli bo ciąża może być młodsza niż z OM, także pierś do przodu i oczyszczamy głowę ze stresu 💪🏻
Młodsza raczej noe jest po 4 dni przed spodziewaną @ mialam juz pozytywny test ciążowy ...co prawda cien cienia ale byl;p
Dam znać:)

Cześć dziewczyny,
czy któraś z Was miała może sytuację, że w 5t2d miała wyłącznie pęchęrzyk ciążowy (1,17cm) bez pęcherzyka żółtkowego?

OM 12.11
beta z 9.12 - 133
beta z 12.12- 502

wizyta u ginekologa 18.02 (wg aplikacji 5t2d). Trafiłam z zapaleniem pęcherza (dostałam monural) oraz luteinę 2x2 podjęzykowo. Ginekolog nic więcej nie powiedział, nie określił wieku ciąży (chyba dlatego, że widoczny był tylko pęcherzyk ciążowy).
Byłam u ginekologa w 5 tyg i 2 dniu z OM i mialam tylko pecherzyk ciążowy 9mm, bez pecherzyka żóltowego i zarodka...
Dziś ide po 2 tygotygodniowych wiec zobaczymy..

Dopiero 03.01
Ja juz na bete nie idę. Za duzo nerwow 😂 dwa razy w zyciu zrobilam ostatanio i mi wystarczy. A jak bylas na wizycie to jeszcze tez nie bylo widac?

Nie wytrzymałam i poszłam na betę.... Trzymajcie kciuki, plissss ;) Wizytę miałam dokładnie tydzień temu i serduszka jeszcze nie było widać. Następną mam dopiero 20 stycznia bo moja lekarka wyjechała na święta i nowy rok. Nie wiem czy wytrzymam tak długo czy nie pójdę do byle jakiego innego gina :p

Hej dziewuszki. Ja dziś w pracusi w dodatku do 18... Dziś mnie dopadły zawroty głowy, ciężej mi się oddycha.. Wczoraj za to ból głowy cały dzień. Ja w tym roku na święta nie robię nic, odwiedzamy rodziców i teściów, a w drugi dzień świąt idziemy na chrzciny. Z drugiej strony chyba nie zniosłabym tylu zapachów 🤣🤣🤣
Ja już w ciąży miałam problemy z gardłem i ratowałam się herbatą z cytryną, miodem i sokiem z aronii, do tego tabletki i syrop na P 😉 i nacierałam stopy amolem na noc 😉

Dzięki za kolejne sposoby walki z przeziębieniem :) Długo Cię trzymało? Mnie sakramencko boli dziś głowa, gardło i żebra jak kaszlę :oo2:
Ale Cie zaszczyt kopnął, że siedzisz dziś do 18:00 w pracy? Od kiedy zatem zaczynasz świętowanie? :)

A Wy jak sie czujecie?

Trzymam mocno kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę 👍👍 Może na start zamiast trojaczków będą bliźnięta? :-) :)

Dziewczyny!
Czy objawy są czy ich nie ma w ogóle to głowy do góry i wierzcie, ze będzie dobrze!
Mnie napizdza jajnik, jak o nim nie myśle to nie boli a jak tylko pomyśle to jak na zawołanie.
Jedno jest pewne, ze na ciąże nie ma reguły
Ja wolałabym żeby nic mnie ciągnęło, bo to może pozamaciczna czy coś. Notorycznie sprawdzam czy piersi bolą tak samo jak bolały, bo jak poroniłam 4mce wcześniej to poznałam po piersiach, nagle wróciły do stanu przed ciąży.
Teraz o ciąży wiedziałam 5 dni przed @, i dosłownie nic nie czułam. W dniu @ zaczęły mnie cycki pobolewac. A w głowie czarne myśli, ze to może przez dupka :)
Cieszcie się swoim stanem, bo każdy ten dzień jest piękny, czy z objawem czy bez :)
Moja mama na dwie zdrowe donoszone ciąże nie miała kompletnie żadnych objawów! Nic. Mówi, ze gdyby nie brak @ to nic a nic by się nawet nie domyśliła. A w każdej z ciąż nie przytyła więcej niż 6-7kg.
A dzieci wyszły spore ;) ja ważyłam 4.5kg i miałam 64cm długości [emoji33]
Rozsiądzcie się wygodnie, napijcie zimowej herbatki i dajcie się rozpieszczać :)

Dobrze mówisz! Popieram w 100%!! Mały Gość na prezydenta! 😀😀😀
Ale się duża dziewczynka urodziłaś? Mama rodziła sn czy cc?

Wiesz, moja gin powiedziała dosłownie tak:"mamy tu małą nadżerke, ale zostawiamy ją i nie przejmujemy się" często podobno po ciąży nadżerka znika samoistnie. Ja wcześniej nigdy nie miałam nadżerki dopiero w tej ciąży. Czytałam, że nie zagraża ani matce ani dziecku więc jakoś się nią mało przejmuje [emoji6]
I ja mam nadzerke [emoji848] miałam się za nią wziąć i nie zdążyłam, a i mi się zdarzyło pseudo plamienie w czwartek.
W ciąży nic z nadzerka nie da się zrobić prawda?

reklama
Do góry