reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Zresztą u mnie liczac od 1 dnia ostatniego okresu to i tak nie będzie się potem zgadzać z USG bo mam długie cykle i owulację miałam dopiero w 22 DC. No a chce sobie mniej więcej obliczyć kiedy byłoby widać serduszko na USG.
Zainstaluj najlepiej aplikacje, ja mam Flo i preglife ale jest tez pełno innych :)

Jak liczycie tygodnie ciąży? Jestem dziś 2 tygodnie i jeden dzień po owulacji. To znaczy że mam dziś 3t1d czy 4t1d? Czyli jestem w czwartym czy piątym tyg ciąży? Pogubiłam się 😅
Ja mam długie cykle i moja lekarka odejmuje od prawdopodobnej owulacji 2 tygodnie i tak liczymy termin OM, bo tak to bym była chyba w 7 tygodniu a jestem podobnie jak Ty 4+3 lub 4+5 zależy od kalkulatora. Ty chyba 4+1? Mi termin wychodzi na 23/24

Ja mam długie cykle i moja lekarka odejmuje od prawdopodobnej owulacji 2 tygodnie i tak liczymy termin OM, bo tak to bym była chyba w 7 tygodniu a jestem podobnie jak Ty 4+3 lub 4+5 zależy od kalkulatora. Ty chyba 4+1? Mi termin wychodzi na 23/24
Mi termin z kalkulatorów wychodzi też na 24 sierpnia. Czyli 4+1 :)

reklama
Zresztą u mnie liczac od 1 dnia ostatniego okresu to i tak nie będzie się potem zgadzać z USG bo mam długie cykle i owulację miałam dopiero w 22 DC. No a chce sobie mniej więcej obliczyć kiedy byłoby widać serduszko na USG.
A ja 25 dc, byłam na podglądzie 10 DC i nie było nic, miał być cykl bezowulacyjny :-D jednak nie był 😂 a mina mojej gin jak jej betę pokazałam 😲

Do góry