reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Zresztą u mnie liczac od 1 dnia ostatniego okresu to i tak nie będzie się potem zgadzać z USG bo mam długie cykle i owulację miałam dopiero w 22 DC. No a chce sobie mniej więcej obliczyć kiedy byłoby widać serduszko na USG.
Zainstaluj najlepiej aplikacje, ja mam Flo i preglife ale jest tez pełno innych :)

Jak liczycie tygodnie ciąży? Jestem dziś 2 tygodnie i jeden dzień po owulacji. To znaczy że mam dziś 3t1d czy 4t1d? Czyli jestem w czwartym czy piątym tyg ciąży? Pogubiłam się 😅
Ja mam długie cykle i moja lekarka odejmuje od prawdopodobnej owulacji 2 tygodnie i tak liczymy termin OM, bo tak to bym była chyba w 7 tygodniu a jestem podobnie jak Ty 4+3 lub 4+5 zależy od kalkulatora. Ty chyba 4+1? Mi termin wychodzi na 23/24

Ja mam długie cykle i moja lekarka odejmuje od prawdopodobnej owulacji 2 tygodnie i tak liczymy termin OM, bo tak to bym była chyba w 7 tygodniu a jestem podobnie jak Ty 4+3 lub 4+5 zależy od kalkulatora. Ty chyba 4+1? Mi termin wychodzi na 23/24
Mi termin z kalkulatorów wychodzi też na 24 sierpnia. Czyli 4+1 :)

reklama
Zresztą u mnie liczac od 1 dnia ostatniego okresu to i tak nie będzie się potem zgadzać z USG bo mam długie cykle i owulację miałam dopiero w 22 DC. No a chce sobie mniej więcej obliczyć kiedy byłoby widać serduszko na USG.
A ja 25 dc, byłam na podglądzie 10 DC i nie było nic, miał być cykl bezowulacyjny :-D jednak nie był 😂 a mina mojej gin jak jej betę pokazałam 😲

Do góry