reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny, ile razy dziennie wasze pociechy piją mleko? Nie ważne czy KP czy mm chodzi mi o częstotliwość bo mój młody od kiedy zasmakował 'dorosłych' smaków to mleczko średnio mu wchodzi i nie wiem czy to taki etap czy po prostu woli bardziej treściwe jedzonko

reklama
@Adunia91 mój Leo pije 2 razy dziennie. Po wstaniu około 8 i na dobranoc około 19. Ale 2 ostatnie dni się budzi po 3-3,5godz i chce jeść. To dałam mu mleko. Ale myślę że na kolacje musiałby coś bardziej treściwego (np. 1 kromkę chleba) i wtedy mleko. 😊

Ja nie wiem w sumie ile razy pije mleczko ale dość często. Wszystko jej smakuje ale mleczko i tak musi być. Na widok mleczka az się śmieje w glos z radosci :D

Ja nie wiem w sumie ile razy pije mleczko ale dość często. Wszystko jej smakuje ale mleczko i tak musi być. Na widok mleczka az się śmieje w glos z radosci :D
To mój nie chce zbytnio mleka. Wiadomo głodny to wypije. Ale tak wszystkiego nie chce. Jak wypijał 150-180, tak teraz tylko 90-120.

To mój nie chce zbytnio mleka. Wiadomo głodny to wypije. Ale tak wszystkiego nie chce. Jak wypijał 150-180, tak teraz tylko 90-120.
Moja to przed drzemka musi mleczko. U nas to tak od 120-150. Ale pamiętam że synek tez nie za bardzo chcial pic jak juz zaczął smakować innego jedzonka. Każde dziecko inne 🤗.
A i doczekałam się pierwszych słów "mama" 🥰🥰🥰🥰

No mój synuś to parówkę wcina a mleczko to raczej w formie usypiacza a i tak nie dużo 🤔 a tak to wcina wszystko co oczywiście jest dla niego dozwolone :) Dzisiaj mu zrobiłam barszczyk na indyku to szamkał aż miło 😁 U nas jeśli chodzi o pierwsze słowa to ciągle '' ada' 'tata' i jak widzi swoją ulubiona pulszowa małpkę to mówi 'tigli' więc chyba tak ma na imię 😂

No mój synuś to parówkę wcina a mleczko to raczej w formie usypiacza a i tak nie dużo 🤔 a tak to wcina wszystko co oczywiście jest dla niego dozwolone :) Dzisiaj mu zrobiłam barszczyk na indyku to szamkał aż miło 😁 U nas jeśli chodzi o pierwsze słowa to ciągle '' ada' 'tata' i jak widzi swoją ulubiona pulszowa małpkę to mówi 'tigli' więc chyba tak ma na imię 😂
Jak chodzi o żywienie młodej to opieram się na schemacie żywienie ktore jest np na necie.
Nie spieszy mi się z nowościami. Cieszę się że pije duzo mleka bo jednak juz teraz potrzebują więcej płynów a wody az tak dużo nie chce.
Dzis mi się śniło ze ma pierwsze ząbki. Niestety jeszcze ich nie widać 🤭😆

Podobno jak pierwszym słowem jest mama to drugie dziecko będzie dziewczynką a jak tata to chłopiec 🤣 oczywiście takie tam gadanie. Chociaż u mnie, znajomych i w rodzinie to się sprawdziło 🤭

Ostatnia edycja:
reklama
My myślimy nad spacerówką taka jak najbardziej składaną do samochodu, bo obecna jest wielgaśna i jak mam ja rozmontowywać do samochodu to dostaje furii, wiex myślę że taki praktyczny prezent 😁 no i gumowa kaczuszka do kąpania by się przydała 🦆

Do góry