reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny, ile razy dziennie wasze pociechy piją mleko? Nie ważne czy KP czy mm chodzi mi o częstotliwość bo mój młody od kiedy zasmakował 'dorosłych' smaków to mleczko średnio mu wchodzi i nie wiem czy to taki etap czy po prostu woli bardziej treściwe jedzonko

reklama
@Adunia91 mój Leo pije 2 razy dziennie. Po wstaniu około 8 i na dobranoc około 19. Ale 2 ostatnie dni się budzi po 3-3,5godz i chce jeść. To dałam mu mleko. Ale myślę że na kolacje musiałby coś bardziej treściwego (np. 1 kromkę chleba) i wtedy mleko. 😊

Ja nie wiem w sumie ile razy pije mleczko ale dość często. Wszystko jej smakuje ale mleczko i tak musi być. Na widok mleczka az się śmieje w glos z radosci :D

Ja nie wiem w sumie ile razy pije mleczko ale dość często. Wszystko jej smakuje ale mleczko i tak musi być. Na widok mleczka az się śmieje w glos z radosci :D
To mój nie chce zbytnio mleka. Wiadomo głodny to wypije. Ale tak wszystkiego nie chce. Jak wypijał 150-180, tak teraz tylko 90-120.

To mój nie chce zbytnio mleka. Wiadomo głodny to wypije. Ale tak wszystkiego nie chce. Jak wypijał 150-180, tak teraz tylko 90-120.
Moja to przed drzemka musi mleczko. U nas to tak od 120-150. Ale pamiętam że synek tez nie za bardzo chcial pic jak juz zaczął smakować innego jedzonka. Każde dziecko inne 🤗.
A i doczekałam się pierwszych słów "mama" 🥰🥰🥰🥰

No mój synuś to parówkę wcina a mleczko to raczej w formie usypiacza a i tak nie dużo 🤔 a tak to wcina wszystko co oczywiście jest dla niego dozwolone :) Dzisiaj mu zrobiłam barszczyk na indyku to szamkał aż miło 😁 U nas jeśli chodzi o pierwsze słowa to ciągle '' ada' 'tata' i jak widzi swoją ulubiona pulszowa małpkę to mówi 'tigli' więc chyba tak ma na imię 😂

No mój synuś to parówkę wcina a mleczko to raczej w formie usypiacza a i tak nie dużo 🤔 a tak to wcina wszystko co oczywiście jest dla niego dozwolone :) Dzisiaj mu zrobiłam barszczyk na indyku to szamkał aż miło 😁 U nas jeśli chodzi o pierwsze słowa to ciągle '' ada' 'tata' i jak widzi swoją ulubiona pulszowa małpkę to mówi 'tigli' więc chyba tak ma na imię 😂
Jak chodzi o żywienie młodej to opieram się na schemacie żywienie ktore jest np na necie.
Nie spieszy mi się z nowościami. Cieszę się że pije duzo mleka bo jednak juz teraz potrzebują więcej płynów a wody az tak dużo nie chce.
Dzis mi się śniło ze ma pierwsze ząbki. Niestety jeszcze ich nie widać 🤭😆

Podobno jak pierwszym słowem jest mama to drugie dziecko będzie dziewczynką a jak tata to chłopiec 🤣 oczywiście takie tam gadanie. Chociaż u mnie, znajomych i w rodzinie to się sprawdziło 🤭

Ostatnia edycja:
reklama
My myślimy nad spacerówką taka jak najbardziej składaną do samochodu, bo obecna jest wielgaśna i jak mam ja rozmontowywać do samochodu to dostaje furii, wiex myślę że taki praktyczny prezent 😁 no i gumowa kaczuszka do kąpania by się przydała 🦆

Do góry