reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny te pierwsze tygodnie są trudne ale jeżeli się chce to jakoś daje radę przetrwać 😉 Ja tylko pamiętam, że położna mi mówiła żeby na początku tylko cycki. Bo Dzidź musi się nauczyć i mój organizm też musi się nauczyć klienta i dostosować zaopatrzenie do jego potrzeb. Problem był później...bo ani jedna ani druga nie chciała butli. Pluły i gardziły obie. Więc chętnie poczytam jak sobie radzicie... żeby ułożyć sobie strategię 😁😂😁

U mnie bez zmian. Nie śpię bo mnie skurcze budzą. Rano im przeszło i na KTG ani pół 🤷🏼‍♀️ Malizna ma czas przemyśleć swoją postawę do piątku. W piątek mam o 8:00 wizytę i jadę do szpitala na pierwsze wywoływanie 😫
Dlatego ja karmię i z cyca i z butli. Z butli najczęściej gdzieś w trasie. O wiele wygodniej.

reklama
super Lipka że tak masz, to pewnie i u mnie się tak rozchula, a do butli zaczęłaś wlewać jak było już pewnie dużo na produkcji?
Dobrze, że na ktg wszystko ok, ja miałam 2x porody z oxy i było tak jak bez oxy przy pierwszym ból tami sam, nie ma co się bać wywoływania, oby poskutkowało, a może same do tego czasu wyjdą dzidzie

super Lipka że tak masz, to pewnie i u mnie się tak rozchula, a do butli zaczęłaś wlewać jak było już pewnie dużo na produkcji?
Dobrze, że na ktg wszystko ok, ja miałam 2x porody z oxy i było tak jak bez oxy przy pierwszym ból tami sam, nie ma co się bać wywoływania, oby poskutkowało, a może same do tego czasu wyjdą dzidzie
Pierwszy raz odciagalam po szpitalu w domku jak miałam nawał. I pewnie przez to odciaganie teraz mam tak dużo tego mleczka. Codziennie chociaż raz czy dwa razy muszę odciągnąć żeby mieć ulgę. I też jak odcisgne to później lepiej mi karmić mała bo jak są pełne cycuszki to za szybko jej leci

dziękuję, to ja też już zacznę, mój pierwszy nawał nie chciał iść przez laktator, tylko kapucha i mała mi pomogły, ale rzeczywiście muszę laktatorem więcej pobudzić,
Jak dwupaczki dziś się macie? może już któraś jest po...? U nas na Mazowszu jesień, leje i zimno, mała już ma 2 warstwy ubranka, a niedawno w szpitalu był ukrop. Wczoraj odcieli nam miasto i wioski na 7h od prądu, jakieś tornado połamało drzewa i zerwało dachy na ulice.
Miłego dnia dla Was😍😍😍😍😍😍

@Suzie_suzanna nic się nie martw , ja już długo nie miałam USG (3tyg) dopiero przed porodem mam mieć( jak będzie na to czas) i wtedy się dowiem ile mała waży, a też nie ma co się tym sugerowac , bo To tylko sprzęt i może się mylić. A co do wywoływania to zaczynam.sie na to nastawić pozytywnie , że jak będzie to pewnie akcja będzie szybsza . Musimy się trzymać 😘😘😘 nie ważne jakim sposobem , ale żeby nasze maleństwa były zdrowe i były już przy nas 🤗

Z tą waga to prawda mnie moja gin " straszyla" że córeczka będzie miała wagę podobna do brata (3820) na wizycie 31.lipca ważyla niby 3300 A 9. Sierpnia urodziła się mała z waga 2930g.

Witam Dziewczyny!
Wylamuję się z bandy Dwupaków! Wczoraj punkt 11 przyszła na świat nasza śliczna córeczka Zoya 😍
Zoyka była szacowana dzień przed urodzinami n 3300 a całą ciążę trochę mnie straszyło , że malutka bardzo będzie. A zaskoczyła wszystkich dumną wagą 3620g 🤩 także z tymi szacunkami...no właśnie 🙈
Obie mamy się dobrze, choć jesteśmy zmęczone. 😁 Odpoczywamy w domu wśród najbliższych, dużo się tulimy i będziemy się poznawać. Na razie Zoyka jest bardzo spokojna i ugodowa. 😉
Ściskam mocno wszystkie mamy 2w1 💚 Jeszcze tylko trochę! 🧘🏼‍♀️ Chociaż wiem jak to "trochę" potrafi dać w kość!
Suzie na naszą Deadline zadziałało 😁 więc może pogadaj że swoim lokatorem i przedstaw konsekwencje 😂 Nie żeby straszyć...Po prostu suche fakty!

Polish_20200828_081742589.jpg

I moja Malizna w drodze do domu 🤩 dalej nie mogę uwierzyć że już z nami jest 😍

reklama
@Mdła cudownie! Witamy 😘 Zoya jest przesłodka i ma piękne imię🤗 trzymajcie się , w wolnym czasie opisz przebieg akcji porodowej 😁 dzisiaj wchodząc na forum pomyślałam " Mdła już na pewno urodziła"😁

Do góry