reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Pamiętam że też już pod koniec doszukiwałam się tych objawów porodu. Czasami aż panikowałam. Jej jak ja się bałam porodu...
A w ten dzień obudziły mnie rano skurcze i na spokojnie, prysznic, pakowanie do końca i do szpitala. I co mnie zaskoczyło że mimo tej paniki i strachu przed porodem To jak już się zaczęło to miałam totalny spokój. Jechaliśmy autkiem i z mężem rozmawialiśmy na różne tematy z przerwami na skurcze. I jakoś tak bez strachu.
Dopiero później strach, że mała ma mało wód i drugi strach że urodze w kibelku. Ale to jest piękne że jednak zachowalam spokój gdzie zwykle lubię panikowac i martwić się na zapas.
Wczoraj moja córeczka miała 2 tyg. Kurczę i ciągle by wisiała ma cycku... I wtedy ładnie zasypia. Odkładam i już się budzi.

Znam to! Mam wrażenie że z Młodą 8 miesięcy na kanapie z cycem na wierzchu przesiedziałam 😁 Tym razem założenia są takie, że w razie czego będę kangurem. A Malizna w chuście 😉

Pogoda ładna. Byliśmy już na spacerze, zakupach. I zaraz robimy obiad. Później wizyta i znów spacer. Ciekawe czy będę dzisiaj już o wywoływaniu rozmawiać 🤦🏼‍♀️ Raczej tak bo powinno się naturalnych metod wcześniej próbować 🙈

Znam to! Mam wrażenie że z Młodą 8 miesięcy na kanapie z cycem na wierzchu przesiedziałam 😁 Tym razem założenia są takie, że w razie czego będę kangurem. A Malizna w chuście 😉

Pogoda ładna. Byliśmy już na spacerze, zakupach. I zaraz robimy obiad. Później wizyta i znów spacer. Ciekawe czy będę dzisiaj już o wywoływaniu rozmawiać 🤦🏼‍♀️ Raczej tak bo powinno się naturalnych metod wcześniej próbować 🙈
A przysiady robilas??? Kucałaś dlugo???
To jest dobre na rozwarcie w ciazy nieoczekiwane i niechciane to i na porod może pomoże???

Jak jogę ćwiczę to mam tam te wszystkie przysiady, rozciąganie mięśni miednicy i inne frykasy... Zresztą problem nie leży w zamkniętej szyjce bo rozwarcie utrzymuje się na 2,5 ✌️ w ogóle problem nie leży. 😂😂😂 Inaczej mówiąc nie ma problemu! Wszystko gotowe! Nic tylko zaczynać! No i właśnie... się jakby nie zaczyna 🤷🏼‍♀️
Następna wizyta w środę. I prawdopodobnie w piątek próba wywołania już w szpitalu 😩 także jak nigdy proszę o te pozytywne wibracje 🤪

Ja po ktg i badaniu szyjki 🤦🏻‍♀️W ktg wszystko idealnie, serducho bije jak powinno ale nie ma żadnych skurczy 🤷🏻‍♀️ Szyjka zamknięta, a termin na czwartek... czyli nic się nie zapowiada 🤷🏻‍♀️ Jutro normalna wizyta u ginekologa to się dowiem ile ten mój klocuszek wazy 🤔

Ja termin na sobotę , wizyta jutro , jestem pewna , że nic nowego nie wyjdzie , oprócz CISZY.
@Mdła oczywiście ja przesyłam Ci pozytywne wibracje i życzę Ci już teraz zaraz , tego porodu ! ✊🤏 ciągle jestem pewna i mam wielką nadzieję, że tak jak nie chcesz nie dojdzie do wywoływania💋 coś tym naszym maluchom się nie spieszy 🤭 robią psikusy
@Suzie_suzanna czy u Ciebie tez dziewczynka uparciuszek?

reklama
Do góry