reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Koktajl dają żeby pobudzić skurcze. Smak ma to niby mango-pomarańcza (przynajmniej ja taki dostałam) i ilość małego wiadra. Nie powiem-skuteczne to było. Ale oprócz skurczy pobudziło też żołądek 🙈 i im zahaftowałam całą salę chyba 🤮
Powiedzcie próbowaliście się w jedną walizeczke czy w dwie mniejsze torby?
Ja mam małą walizkę podręczną dla nas obojga i mały plecak na porodówkę. I walizka dzisiaj już została w bagażniku 😂🤷🏼‍♀️

reklama
@Mdła Dobrze ze u Ciebie wszytko dobrze 💪 Ja to mam od 30 tygodnia tyle wydzieliny że wkładki wymieniam kilka razy więc może miałaś coś podobnego 🤔 zwłaszcza przy tych upałach to nie wiadomo czy to wody czy po prostu się tylek poci 🤦‍♀️
Ja dzisiaj czuję się już tak wielka, ciężka i ograniczona w ruchach że licze że w ciągu tygodnia synek zechce opuścić brzuch 🤞
Do tego jeszcze mam zaparcia a to w samopoczuciu nie pomaga

Mi teoretycznie zostało 5 dni. 🤭
Boję się ale z drugiej strony już chce mieć to za sobą.
Mąż miał tydzień wolnego i ma jeszcze tydzień. Moja mama ma urlop od środy więc kurczę idealny czas. Będę spokojna O synka że będzie miał opiekę itp. Wczoraj przed wizytą byłam z mężem na zakupach nachodzilam się. Dzisiaj byliśmy na spacerku nad jeziorem. Pozniej sprzątanie w domku. Wieczorkiem znowu nad jezioro ze znajomymi posiedzieć. Więc chodzę, ruszam się A niunia jak siedziała tak siedzi :D.

Mi teoretycznie zostało 5 dni. 🤭
Boję się ale z drugiej strony już chce mieć to za sobą.
Mąż miał tydzień wolnego i ma jeszcze tydzień. Moja mama ma urlop od środy więc kurczę idealny czas. Będę spokojna O synka że będzie miał opiekę itp. Wczoraj przed wizytą byłam z mężem na zakupach nachodzilam się. Dzisiaj byliśmy na spacerku nad jeziorem. Pozniej sprzątanie w domku. Wieczorkiem znowu nad jezioro ze znajomymi posiedzieć. Więc chodzę, ruszam się A niunia jak siedziała tak siedzi :D.
Niestety jak ciało nie gotowe to się niczym nie przyspieszy 😬 nie znamy dnia, ani godziny (chyba ze cc) 💆🏻‍♀️ Jedno jest pewne! Piękne 9 miesięcy mija a „ta” długo wyczekiwana chwila jest tuż za rogiem 💕

Ojjj tak ❤️ Już za chwilkę 👶🏻 Zaczną się nasze „inne” problemy 😅 niż narzekanie na pogodę i ciężar 😬
Ja spakowana jestem w dwie małe walizki, bo skoro potem trzeba się jakoś samemu ogarniać na miejscu to po CC ciężko będzie jednak coś dźwigać 🤔
Ja mam za sobą 2 ktg, z Małym wszyskto dobrze, skurczy brak na odczycie :) ale szyjka powoli się skraca. Jutro mam wizytę u lekarz, zobaczymy co powie. Tymczasem robię dalej zastrzyki z clexane i powiem Wam ze brzuch jest już tak napiety i wypełniony ze nie wiem jak je robić 🙈 i praktycznie już każde ukłucie kończy się śliniaczkiem 🤷🏼‍♀️ No, ale .. końcówka :) ✊🏻
milej niedzieli dziewczyny! 🌸☀️

Ja wam powiem, ze z dnia na dzień zaczynam się coraz bardziej stresować 🤭 i po prostu momentami ogarnia mnie strach... czy poznam, ze to już, czy będzie bardzo bolało, czy dam radę. Oczywiście są dni kiedy takie myśli nie przychodzą, ale jest ich coraz mniej🤭

Witajcie 💕
Jutro kończymy 38tc 🙈

Do szpital narazie mam spakowana walizkę podręczna, ale ciasno cholernie i po cc nie dam rady z nią, wiec zabieram jeszcze plecak mały z rzeczami dla synusia- tylko męża się nie mogę doprosić, żeby w końcu jakiś wybrał 😅 Bo ten co ja zamówiłam, nie podoba mu się 💆🏻‍♀️
695C4814-5E62-434C-99C3-62E1297CE6EA.jpeg

Miłej niedzieli życzę 💕

Z tymi walizkami itp to chyba położne pomogą, skoro nie możemy mieć pomocy że strony męża.
Nikt nie da nam raczej dźwigać świeżo po porodzie 🤔.
Ja mam taka średnia torbę sportową, A dla małej trochę mniejszą. Ale też mam napchane tego.. najgorsze jest to, że niewiadomo ile będziemy musieli być w szpitalu.

reklama
Suzie na pewno nie martw się że nie poznasz że to już 😘 absolutna większość jednak jedzie do szpitala za wcześnie! Poza tym my tu wszystkie na posterunku. W razie czego pisz to będziemy się zastanawiać razem 😉 Jak wczoraj Ty chociażby 💚 😘
Chociaż z tymi wodami... położna mi wczoraj mówiła że może się zdarzyć że pęknie nietypowo bo gdzieś u góry i wtedy właśnie nie będzie dużo leciało wody... tylko tak kapało. Rzadko, to prawda, ale się zdarza 🤦🏼‍♀️

Wszystko się może zdarzyć! 🤦🏼‍♀️ Moja mama zadała pytanie"ile masz czasu jak się pojawią te skurcze przepowiadające"? 🙈 No właśnie mamo... gdybym ja to wiedziała 😂😂😂 Ale wystarczy dodać że przy Młodej miałam już skurcze chyba że 2 tygodnie dzień w dzień a i tak zaczęło się od wód płodowych i wywoływania...Za to przy Najstarszej byłam spokojną bo w ogóle tych skurczów nie miałam! A zaczęło się raz a dobrze 😉 i bądź mądra i wróż z fusów 😂

Joanulka Ty odliczasz już dni do umówionej daty 😍 Jak się coś wydarzy wcześniej to też CC czy SN? Tzn jakby dzidzia się niecierpliwiła 😜 Pytam bo tutaj nawet się cieszę jak akcja się rozpocznie a jak planowane CC to i tak robią... Więc ciekawa jestem jak u Ciebie 😉?

MegBor współczuję Ci tych zastrzyków. 😱 Głęboko współczuję bo igieł boję się jak ognia 🤦🏼‍♀️ W filmie mogą głowy odcinać, krew może tryskać strumieniami ... ale przy zbliżeniu na igłę/strzykawkę zbliżającą się do skóry zasłaniam oczy rękoma jak dzieciak 😂😂😂

Melduję że temperatura znośna, zachmurzenie duże i nie wpływa to na moje samopoczucie ☹️ jest mi źle i niedobrze. Mam mdłości co gorsza. A jeszcze tyle dzisiaj do zrobienia 🙈😂

Do góry