reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Koktajl dają żeby pobudzić skurcze. Smak ma to niby mango-pomarańcza (przynajmniej ja taki dostałam) i ilość małego wiadra. Nie powiem-skuteczne to było. Ale oprócz skurczy pobudziło też żołądek 🙈 i im zahaftowałam całą salę chyba 🤮
Powiedzcie próbowaliście się w jedną walizeczke czy w dwie mniejsze torby?
Ja mam małą walizkę podręczną dla nas obojga i mały plecak na porodówkę. I walizka dzisiaj już została w bagażniku 😂🤷🏼‍♀️

reklama
@Mdła Dobrze ze u Ciebie wszytko dobrze 💪 Ja to mam od 30 tygodnia tyle wydzieliny że wkładki wymieniam kilka razy więc może miałaś coś podobnego 🤔 zwłaszcza przy tych upałach to nie wiadomo czy to wody czy po prostu się tylek poci 🤦‍♀️
Ja dzisiaj czuję się już tak wielka, ciężka i ograniczona w ruchach że licze że w ciągu tygodnia synek zechce opuścić brzuch 🤞
Do tego jeszcze mam zaparcia a to w samopoczuciu nie pomaga

Mi teoretycznie zostało 5 dni. 🤭
Boję się ale z drugiej strony już chce mieć to za sobą.
Mąż miał tydzień wolnego i ma jeszcze tydzień. Moja mama ma urlop od środy więc kurczę idealny czas. Będę spokojna O synka że będzie miał opiekę itp. Wczoraj przed wizytą byłam z mężem na zakupach nachodzilam się. Dzisiaj byliśmy na spacerku nad jeziorem. Pozniej sprzątanie w domku. Wieczorkiem znowu nad jezioro ze znajomymi posiedzieć. Więc chodzę, ruszam się A niunia jak siedziała tak siedzi :D.

Mi teoretycznie zostało 5 dni. 🤭
Boję się ale z drugiej strony już chce mieć to za sobą.
Mąż miał tydzień wolnego i ma jeszcze tydzień. Moja mama ma urlop od środy więc kurczę idealny czas. Będę spokojna O synka że będzie miał opiekę itp. Wczoraj przed wizytą byłam z mężem na zakupach nachodzilam się. Dzisiaj byliśmy na spacerku nad jeziorem. Pozniej sprzątanie w domku. Wieczorkiem znowu nad jezioro ze znajomymi posiedzieć. Więc chodzę, ruszam się A niunia jak siedziała tak siedzi :D.
Niestety jak ciało nie gotowe to się niczym nie przyspieszy 😬 nie znamy dnia, ani godziny (chyba ze cc) 💆🏻‍♀️ Jedno jest pewne! Piękne 9 miesięcy mija a „ta” długo wyczekiwana chwila jest tuż za rogiem 💕

Ojjj tak ❤️ Już za chwilkę 👶🏻 Zaczną się nasze „inne” problemy 😅 niż narzekanie na pogodę i ciężar 😬
Ja spakowana jestem w dwie małe walizki, bo skoro potem trzeba się jakoś samemu ogarniać na miejscu to po CC ciężko będzie jednak coś dźwigać 🤔
Ja mam za sobą 2 ktg, z Małym wszyskto dobrze, skurczy brak na odczycie :) ale szyjka powoli się skraca. Jutro mam wizytę u lekarz, zobaczymy co powie. Tymczasem robię dalej zastrzyki z clexane i powiem Wam ze brzuch jest już tak napiety i wypełniony ze nie wiem jak je robić 🙈 i praktycznie już każde ukłucie kończy się śliniaczkiem 🤷🏼‍♀️ No, ale .. końcówka :) ✊🏻
milej niedzieli dziewczyny! 🌸☀️

Ja wam powiem, ze z dnia na dzień zaczynam się coraz bardziej stresować 🤭 i po prostu momentami ogarnia mnie strach... czy poznam, ze to już, czy będzie bardzo bolało, czy dam radę. Oczywiście są dni kiedy takie myśli nie przychodzą, ale jest ich coraz mniej🤭

Witajcie 💕
Jutro kończymy 38tc 🙈

Do szpital narazie mam spakowana walizkę podręczna, ale ciasno cholernie i po cc nie dam rady z nią, wiec zabieram jeszcze plecak mały z rzeczami dla synusia- tylko męża się nie mogę doprosić, żeby w końcu jakiś wybrał 😅 Bo ten co ja zamówiłam, nie podoba mu się 💆🏻‍♀️
695C4814-5E62-434C-99C3-62E1297CE6EA.jpeg

Miłej niedzieli życzę 💕

Z tymi walizkami itp to chyba położne pomogą, skoro nie możemy mieć pomocy że strony męża.
Nikt nie da nam raczej dźwigać świeżo po porodzie 🤔.
Ja mam taka średnia torbę sportową, A dla małej trochę mniejszą. Ale też mam napchane tego.. najgorsze jest to, że niewiadomo ile będziemy musieli być w szpitalu.

reklama
Suzie na pewno nie martw się że nie poznasz że to już 😘 absolutna większość jednak jedzie do szpitala za wcześnie! Poza tym my tu wszystkie na posterunku. W razie czego pisz to będziemy się zastanawiać razem 😉 Jak wczoraj Ty chociażby 💚 😘
Chociaż z tymi wodami... położna mi wczoraj mówiła że może się zdarzyć że pęknie nietypowo bo gdzieś u góry i wtedy właśnie nie będzie dużo leciało wody... tylko tak kapało. Rzadko, to prawda, ale się zdarza 🤦🏼‍♀️

Wszystko się może zdarzyć! 🤦🏼‍♀️ Moja mama zadała pytanie"ile masz czasu jak się pojawią te skurcze przepowiadające"? 🙈 No właśnie mamo... gdybym ja to wiedziała 😂😂😂 Ale wystarczy dodać że przy Młodej miałam już skurcze chyba że 2 tygodnie dzień w dzień a i tak zaczęło się od wód płodowych i wywoływania...Za to przy Najstarszej byłam spokojną bo w ogóle tych skurczów nie miałam! A zaczęło się raz a dobrze 😉 i bądź mądra i wróż z fusów 😂

Joanulka Ty odliczasz już dni do umówionej daty 😍 Jak się coś wydarzy wcześniej to też CC czy SN? Tzn jakby dzidzia się niecierpliwiła 😜 Pytam bo tutaj nawet się cieszę jak akcja się rozpocznie a jak planowane CC to i tak robią... Więc ciekawa jestem jak u Ciebie 😉?

MegBor współczuję Ci tych zastrzyków. 😱 Głęboko współczuję bo igieł boję się jak ognia 🤦🏼‍♀️ W filmie mogą głowy odcinać, krew może tryskać strumieniami ... ale przy zbliżeniu na igłę/strzykawkę zbliżającą się do skóry zasłaniam oczy rękoma jak dzieciak 😂😂😂

Melduję że temperatura znośna, zachmurzenie duże i nie wpływa to na moje samopoczucie ☹️ jest mi źle i niedobrze. Mam mdłości co gorsza. A jeszcze tyle dzisiaj do zrobienia 🙈😂

Do góry