reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej
Trochę wybijam z tematu, dopiero zawitałam. Mam pytanko a zabardzo nie wiem w jakiej kategorii je zadać. 🤔
A że termin na 19.08 to skieruje je tutaj.
Mianowicie chodzi o to jakie kremy, balsamy itd stosujecie na biust, brzuch.
Rozstępy pojawiły mi się tylko na piersiach nie mam dużego brzuszka tak mi wszyscy mówią...
Trochę obawiam się że mogą się jeszcze pojawić rozstępy i powiększyć te na piersiach. Możecie coś poradzić? I co po porodzie? Jak pomóc skórze wrócić do,, normy,,.
@Mystic87 życzę szybkiego powrotu do zdrowia i wytrwałości.
Witamy na sierpniowkach 💕
Ja używam bio oil i żadnych nowych rozstępów nie mam. Tak naprawdę nie ma znaczenia czym się smarujemy a czy się smarujemy!! Codzienna pielęgnacja skory, dobre nawodnienie i na pewno ograniczy ilość rozstępów, ale nie zapobiegnie!! Nie ma nic kompletnie na rynku na zapobieganie. To są geny niestety.

reklama
Kosmetyki nawilżające, masowanie i regularne ćwiczenia rozciągające. Taką kombinację stosuję tym razem. W poprzedniej ciąży nie było mnie stać nawet na ćwiczenia rozciągające i pojawiały się jakieś rozstępy. Teraz nie ma na razie a ćwiczę regularnie więc wmawiam sobie że to jest sposób 😂 ale jeszcze trochę czasu...a poprzednio mi tyłek na 2 tygodnie przed porodem puścił w szwach 🤦🏼‍♀️😩 więc nie chwal dnia... W każdym razie mam wrażenie że mam jeszcze trochę"zapasu" i poprzednio skóra była już mega napięta 🤷🏼‍♀️

Witam Was Dziewczyny, jestem zupełnym świeżakiem na forum. Termin mam na 6 sierpnia z usg a na 9 sierpnia z miesiaczki i nurtuje mnie jedna sprawa. W szpitalu w ktorym bede rodzić aby mąż mógł mi towarzyszyć musi mec badania na Covid, które ważne sa 5 dni. Od kiedy powinien waszym zdaniem zaczac je robic? Czy zaczac od 1 sierpnia i powtazac co 4 dni (bo na wynik czeka sie jeden dzien) czy zaczac wczesniej?? Jak myślicie??

@aleksandra.kita U mnie w szpitalu też był taki komunikat ale od tego tygodnia zmienili ze nie trzeba mieć testu, więc do tego czasu może u Ciebie też się jeszcze pozmienia 😉 Ale wcześniej moja położna powiedziala ze najlepiej zrobić tydzień przed porodem i potem jeżeli nic się nie wydarzy to powtarzać, ale jak się nie zdąży to już ma się jakaś podkładkę do negocjacji i może wpuszczą 😉

Zabrali moje słonko do szpitala Intensywnej terapii noworodkow 60 km dalej. Rokowania sa ok. Wyszlo ze zapalenie pluc wewnatrzmaciczne przez to paskudne łożysko. Jakbysmy zwlekali nawet pare dni to by moglo byc gorzej albo ... no ale szczescie w nieszczęściu zdążyliśmy i mam byc dobrej myśli bo ani bezdechow, ani drgawek ani nic nie ma. No ale co sie uryczalam to.moje. dali mi kielicha na uspokojenie i mam walczyc o laktacje. Jutro wychodze. Niech moc bedzie z nami!!!!!

@aleksandra.kita U mnie w szpitalu też był taki komunikat ale od tego tygodnia zmienili ze nie trzeba mieć testu, więc do tego czasu może u Ciebie też się jeszcze pozmienia 😉 Ale wcześniej moja położna powiedziala ze najlepiej zrobić tydzień przed porodem i potem jeżeli nic się nie wydarzy to powtarzać, ale jak się nie zdąży to już ma się jakaś podkładkę do negocjacji i może wpuszczą 😉
Masz racje, będę dzwonić bezpośrednio na oddział i pytać. A jak coś to zaczniemy robic badania od sierpnia. Dziękuję za rade

Zabrali moje słonko do szpitala Intensywnej terapii noworodkow 60 km dalej. Rokowania sa ok. Wyszlo ze zapalenie pluc wewnatrzmaciczne przez to paskudne łożysko. Jakbysmy zwlekali nawet pare dni to by moglo byc gorzej albo ... no ale szczescie w nieszczęściu zdążyliśmy i mam byc dobrej myśli bo ani bezdechow, ani drgawek ani nic nie ma. No ale co sie uryczalam to.moje. dali mi kielicha na uspokojenie i mam walczyc o laktacje. Jutro wychodze. Niech moc bedzie z nami!!!!!
Na pewno każda by płakała! Dobrze, ze maluszek będzie w lepszym szpitalu- na pewno szybciej wyzdrowieje i będziesz mogła tulić się z bobaskiem w domu.
Dużo cierpliwości życzę i szybkiego powrotu do zdrówka na synka 💕

reklama
Do góry