reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

U mnie cora w brzuszku [emoji4]nawet godziny mamy podobne bo ja na 15.20 [emoji16] a corka podobna do ojca ( jak reszta dzieciaków) mam nadzieje ze jutro zapozuje do zdj. Bo ost tak sie pokazała... Istny ojciec
No to masz kawałek drogi ale najważniejsze się upewnić ze wszystko ok z maleństwem.
Hej, cudownie że jesteśmy bliźniaczkami ciążowymi [emoji14] jutro mam USG na 16.00 dopiero i przede mną 5.5h drogi do Łodzi więc na pewno wieczorem dam znać co u synka :)
IMG_20200312_143922.jpeg

reklama
No napewno. Ja od 30 tyg miałam wł leki na nadciśnienie i tak w każdej ciazy niestety. Taka mnie ja uroda. 17 kg to jeszcze norma. A najważniejsze ze to później spada. Ja ze szpitala wychodziła 2-3 kg na Plusie. Tak ze mnie woda schodziła.
To i tak pieknie!!!! Ja to plus 10 juz mam !!! A w poprzedniej ciazy mialam 17kg. Ale szybko mi spadlo. 2,5 miesiaca po porodzie juz mialam tylko 2 kg na plusie. Licze ze teraz tez sie uda jakos w miare ogarnac po wszystkim.
Czyli we dwie bedziemy niczym baloniki odpustowe powiewaly na sznureczkach w letnie dni[emoji23][emoji23][emoji23]

No napewno. Ja od 30 tyg miałam wł leki na nadciśnienie i tak w każdej ciazy niestety. Taka mnie ja uroda. 17 kg to jeszcze norma. A najważniejsze ze to później spada. Ja ze szpitala wychodziła 2-3 kg na Plusie. Tak ze mnie woda schodziła.
Ale mialas przypał. A teraz jakie masz cisnienie?
Chyba jak jest opuchlizna to i ciśnienie wysokie bo jak ja wychodzilam ze szpitala to tez z wysokim cisnieniem i ono wrocilo do normy jak wlasnie cala opuchlizna zeszla.
Myśleli ze nerki mi stanely bo po calej akcji z porodem i tymi kroplowkami jescze bardziej mnie dopompowali a do wc nie czulam potrzeby.

To i tak pieknie!!!! Ja to plus 10 juz mam !!! A w poprzedniej ciazy mialam 17kg. Ale szybko mi spadlo. 2,5 miesiaca po porodzie juz mialam tylko 2 kg na plusie. Licze ze teraz tez sie uda jakos w miare ogarnac po wszystkim.
Czyli we dwie bedziemy niczym baloniki odpustowe powiewaly na sznureczkach w letnie dni😂😂😂
Ja co prawda jestem w 1 ciąży jednak też trochę się obawiam z jaką wagą skończę. Obecnie 21TC i +7kg. Mam 170 i przed ciążą ważyłam 58kg.
No i termin porodu, który mamy wcale nie sprzyja cudownemu wyglądowi tylko opuchliznom i zbieraniu się wody więc cóż 🤷 miejmy nadzieję, że po porodzie zejdzie.

Ja to nadciśnienie ciazowe i bialkomocz.... Po CC ze mnie schodzilo. Ale leki na ciśnienie musialam brać jakiś czas jeszcze. A co do nerek to w 1 ciazy miałam takie zatrucie ze w 3 dni 10 kg wody. Nerka 20% pracowała i CC na cito w 33 tyg.
Teraz poki co ciśnienie w normie 130/80 miałam największe ale jak bedzie 140/90 to juz bede musiała na lekach jechac.
Ale mialas przypał. A teraz jakie masz cisnienie?
Chyba jak jest opuchlizna to i ciśnienie wysokie bo jak ja wychodzilam ze szpitala to tez z wysokim cisnieniem i ono wrocilo do normy jak wlasnie cala opuchlizna zeszla.
Myśleli ze nerki mi stanely bo po calej akcji z porodem i tymi kroplowkami jescze bardziej mnie dopompowali a do wc nie czulam potrzeby.

Zejdzie, maly ssak tez pomoże. Mam syna ze września 10 i powiem ci ze lato znioslam ok. Nawet w bikini na wakacjach w lipcu paradowalam [emoji23]
Ja co prawda jestem w 1 ciąży jednak też trochę się obawiam z jaką wagą skończę. Obecnie 21TC i +7kg. Mam 170 i przed ciążą ważyłam 58kg.
No i termin porodu, który mamy wcale nie sprzyja cudownemu wyglądowi tylko opuchliznom i zbieraniu się wody więc cóż [emoji1745] miejmy nadzieję, że po porodzie zejdzie.

Ja to nadciśnienie ciazowe i bialkomocz.... Po CC ze mnie schodzilo. Ale leki na ciśnienie musialam brać jakiś czas jeszcze. A co do nerek to w 1 ciazy miałam takie zatrucie ze w 3 dni 10 kg wody. Nerka 20% pracowała i CC na cito w 33 tyg.
Teraz poki co ciśnienie w normie 130/80 miałam największe ale jak bedzie 140/90 to juz bede musiała na lekach jechac.
Oby Cie to juz nie spotkalo ponownie. Bede trzymala kciuki!!A z dzieciątkiem wszystko ok bylo? Silny wczesniaczek?

To ja jeszcze nie przytyłam ani kilograma i się martwię że mi waga stoi :O Ale nie należałam to najszczuplejszych przed ciążą, więc dzieciątko ma z czego brać :D
Jutro idę na połówkowe i mam nadzieje że wszystko ok będzie. No i że płeć w końcu poznam! A ruchów dalej nie czuje i też się zaczynam martwić. W ogóle, za dużo się martwię :D
I nic z wyprawki jeszcze nie mam. Ale też nie jestem w nastroju, żeby przeglądać rzeczy... :p najwyżej kupie wszystko czerwiec/lipiec przez internet na przypale, bo umówmy się, zakupy przed są głównie dla rodziców, a maluszek to tylko pretekst :D A jak mi to ma nie sprawiać przyjemności to po co się męczyć...

No i termin porodu, który mamy wcale nie sprzyja cudownemu wyglądowi tylko opuchliznom i zbieraniu się wody więc cóż 🤷 miejmy nadzieję, że po porodzie zejdzie.
Zejdzie kochana. Woda zejdzie bez problemu. Ja przy pierwszej ciąży zarzekałam sie ze wiecej na wakacje dziecka nie robie i termin z drugim mam na tydzien po pierwszym😂

reklama
Cześć dziewczyny. To i ja mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona :) To moja pierwsza 🤰. U mnie aktualnie 23TC+5. Przewidywany termin to 1.08. Z USG wiemy, że będzie dziewczynka 👧. Ruchy czuje już od 19TC,ale powiedzcie mi czy to normalne, że w niektóre dni mała rusza się jak szalona a w inne w ogóle jej nie czuję?
Cześć, może urodzimy w jednym terminie 😊 ja mam na 30.lipca

Do góry