reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Cześć. Odzywam sie po chwili nie obecności. W tamtym tyg w pon nagle zebralo mnie na 🤮 ivtak całą noc.. mowie oho pewnie jakies zatrucie,narzeczony sie śmiał ze to 'ciążowe' i sie teraz pojawiło. Mija kolejny dzien znow to samo.. nie miałam siły wstać ani nic.. pojechaliśmy do ginka na kontrolę wszystko Oki, i ze to zatrucie, wracam do domu i to samo .. i doszla do tego ostra biegunka - brak gorączki na szczescie... przez kilka dni tak w czw i pt dostałam kroplowke polozna przyjechala do mnie bylo ok, poprawialo się.. tak myślałam... odwodnilam sie strasznie, , niestety od wczoraj leze w szpitalu, całą noc mnie nawadniali, obecnie czuje sie zdecydowanie lepiej, stwierdzono ostrą wirusówkę. Pech chciał że dopadło i mnie 😪 zbieram siły, przed świętami wyjdę na pewno, chxa porobić mi wszystkie badania żeby wszystko bylo jak najlepiej . Minus ze jestem sama,i nie mozna odwiedzać. Obecnie 20+4
Trzymajcie sie cieplutko mamuśki i dbajcie o siebie 💋
Współczuję :( i zdrowia życzę.
Teraz siedzimy w domach odizolowani itd A mimo to dopadaja nas jakieś wirusy. Czemu to tak jest :/

reklama
Kochana, nawet nie wiesz jak mnie to zaczęło frustrować, jak dobrze zaczęłam kompletowanie rzeczy dla dzieciora i mam już wózek, butelki, smoczki, pieluszki tetrowe, muślinowe, rożki i trochę ciuszków, tak teraz mam kompletną niechęć i chciałabym po prostu jak człowiek iść do sklepu, powybierać, pomacać. Nie można. Dobrze, że masz wizytę, sprawdzisz i się upewnisz. Nie martw się, naczynko krwionośne czasami pęka i też daje takie objawy.
Właśnie myślę że to jakieś naczynko pękło. Bo się nachodzilam A do tego ciepła kąpiel. Już teraz jestem spokojna ale w ten dzień totalna załamka. Jeszcze mam +- 120 dni do porodu A już w głowie jakieś myśli że mam mało kupione dla dziecka i codziennie o tym myślę i myślę. Zrobię listę i coś w weekend zamówię to się może uspokoje trochę. Widziałam na allegro "wyprawkę dla mamy i dziecka do szpitala " masa rzeczy i się zastanawiam czy takie coś zamówić czy lepiej się opłaca wszystko osobno kupić.

Właśnie myślę że to jakieś naczynko pękło. Bo się nachodzilam A do tego ciepła kąpiel. Już teraz jestem spokojna ale w ten dzień totalna załamka. Jeszcze mam +- 120 dni do porodu A już w głowie jakieś myśli że mam mało kupione dla dziecka i codziennie o tym myślę i myślę. Zrobię listę i coś w weekend zamówię to się może uspokoje trochę. Widziałam na allegro "wyprawkę dla mamy i dziecka do szpitala " masa rzeczy i się zastanawiam czy takie coś zamówić czy lepiej się opłaca wszystko osobno kupić.
A właśnie, ja mam 113 dni. I też się zastanawiałam nad tą wyprawką gotową, ale czy to się opłaca? 🤔 dzisiaj też myję okna, ale ja myję na raty, codzienne jedną stronę jednego pomieszczenia, dzięki temu mam umyte już całe balkonowe duże i całe w sypialni 😆 ale wstyd 😎

Cześć,
@siwsoooonek mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wyjdziesz ze szpitala jak najszybciej.

U mnie dzisiaj też piękna pogoda, ale co z tego jak od ok 3 tygodni nie wychodzę z mieszkania za wyjątkiem jednej wizyty u lekarza. Sprawy zakupowe ogarnia partner. Na ostatnią wizytę lekarską miałam do zrobienia krzywą cukrzycową, której nie zrobiłam, bo mi pobliskie laboratoria zamknęli, moja ginekolog poleciła mi w tej sytuacji zrezygnować z tego badania. Możecie mi powiedzieć jak to u Was wygląda?
Witaj, tez mam nadzieję że jak najszybciej narazie nic nie słyszęo wypisie czuje sie juz lepiej , powiedzieli tylko, ze na święta na pewno wyjde

Dziewczyny 20 stopni a mi juz nogi zaczely puchnąć jak balony a to dopiero srodek 24 tyg!!! Znowu bede jak balon i wstyd bedzie sie ludziom pokazac😁
A mowia ze lato ma byc rekordowo gorące. Bede jak ludzik michelin🤭🤭🤭

Hej masz termin jak ja [emoji4] i usg tez mam jutro, na która godzinie idziesz?
Cześć dziewczyny [emoji3526] przyjmiecie mnie do swojego grona?
Parę słów o mnie- mam 31 lat, długo staraliśmy się o dzidziusia- 6 lat, w tym 5 lat to in vitro i w końcu za 6tym transferem po 3 pełnych symulacjach i zmienię leczenia na immunologie- udało się i pierwszy raz w życiu zobaczyłam betę większa niż 1.2.
Aktualnie jestem w 20TC+2, termin mam na 23.08, a w najbliższy czwartek mam USG połówkowe- z racji tego, że transfer miałam przeprowadzany w Krakowie, leczenie immunologiczne w Łodzi, a pochodzę z podkarpacia to trochę tych wizyt mam :) akurat USG połówkowe w Łodzi.
A z prenatalnych w 12TC wiemy już, że będzie chłopczyk [emoji3526]
Przychodzę do Was, a należę jeszcze do kilku innych wątków, ale tam wiele dziewczyn się jeszcze stara o ciążę więc o rzeczy wyprawowe będę rozmawiać z Wami- jak mnie przyjmiecie.
Gratuluję wszystkim, które są już po badaniu połówkowym i tu mam do Was pytanie- czy któraś z Was nagrywała USG na pendrive? Lekarz pozwolił na nagrywanie? U mnie chyba będzie mógł wejść mąż na wizytę, ale chciałabym mieć pamiątkę i nie wiem czy to będzie mozliwe- dowiem się dopiero w czwartek :)

Kochana ja to czuje ze cala puchne[emoji23] poki co cos 5 kg na plusie i czuje ze w tej ciazy wpadnie mi najwięcej kg. Watpie zebym sie zmieściła 9-11 kg jak w poprzednich ciazach
Dziewczyny 20 stopni a mi juz nogi zaczely puchnąć jak balony a to dopiero srodek 24 tyg!!! Znowu bede jak balon i wstyd bedzie sie ludziom pokazac[emoji16]
A mowia ze lato ma byc rekordowo gorące. Bede jak ludzik michelin[emoji2960][emoji2960][emoji2960]

Kochana ja to czuje ze cala puchne[emoji23] poki co cos 5 kg na plusie i czuje ze w tej ciazy wpadnie mi najwięcej kg. Watpie zebym sie zmieściła 9-11 kg jak w poprzednich ciazach
To i tak pieknie!!!! Ja to plus 10 juz mam !!! A w poprzedniej ciazy mialam 17kg. Ale szybko mi spadlo. 2,5 miesiaca po porodzie juz mialam tylko 2 kg na plusie. Licze ze teraz tez sie uda jakos w miare ogarnac po wszystkim.
Czyli we dwie bedziemy niczym baloniki odpustowe powiewaly na sznureczkach w letnie dni😂😂😂

reklama
Do góry