reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dzień dobry 💙
Dziś już mamy 21+1tc na plusie 5kg. Samopoczucie dobre. Huśtawki nastroju miewam bardzo rzadko. Młody jest aktywny, jeden dzień bardziej niż drugi ale wierci się i miewa czkawki.
Z apetytem u mnie na przemian- jak jeden dzień mało zjem to na drugi nadrobię 😬 ale zachcianek nie mam.

Co u Was mamuśki? Cisza weekendowa się chyba przedłużyła dość mocno 😉

reklama
Cześć dziewczyny. To i ja mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona :) To moja pierwsza 🤰. U mnie aktualnie 23TC+5. Przewidywany termin to 1.08. Z USG wiemy, że będzie dziewczynka 👧. Ruchy czuje już od 19TC,ale powiedzcie mi czy to normalne, że w niektóre dni mała rusza się jak szalona a w inne w ogóle jej nie czuję?

Cześć dziewczyny. To i ja mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona :) To moja pierwsza 🤰. U mnie aktualnie 23TC+5. Przewidywany termin to 1.08. Z USG wiemy, że będzie dziewczynka 👧. Ruchy czuje już od 19TC,ale powiedzcie mi czy to normalne, że w niektóre dni mała rusza się jak szalona a w inne w ogóle jej nie czuję?
To może ja się wypowiem. Widzę, że tu na forum długo się czeka na odpowiedź :p piszę to tylko w formie spostrzezenia a nie zarzutu, bo na innych wątkach gdzie jestem co kilka minut jakieś nowe wiadomości ☺️
Ja na ruchy czekałam dlugo- do 20TC, który zaczęłam/skończyłam (różnie to jest uznawane) w ostatni piątek. I tak w piątek były to 2 kopniaki delikatne ok 23, w sobotę może z 2 razy w ciągu dnia poczułam znów delikatne ruchy- głównie jak leżę, w niedzielę już było to częściej kilka razy, ale za to wczoraj nic... Cisza cały dzień, dziś już poczułam małego.
A więc chyba to tak jest że jak na początku dzidziuś się odzywa to jest to nieregularne i nie jest z dnia na dzień coraz bardziej. Z tego co wyczytałam to liczenie ruchów obowiązuje od ok 25-28 TC :)

Hej dziewczyny. Na tym forum sierpniowym mało piszemy bo większość z nas jest na forum prywatnym i tam jest tyle postów że nie możemy nadążyć z czytaniem 😀😍 możecie napisać tutaj to administratorki tam Was dodadzą.
Co do ruchów to w pierwszej ciąży też poczułam późno i nawet nie byłam pewna czy to ruchy czy jelita 😁 a teraz jestem w 3 ciąży to poczułam pierwszy raz w 18 tygodniu.
Teraz też trafiają się dni że czuje więcej ruchów a dni że mniej. A liczenie ruchów to dopiero po 30 tyg będzie

Hej dziewczyny. Na tym forum sierpniowym mało piszemy bo większość z nas jest na forum prywatnym i tam jest tyle postów że nie możemy nadążyć z czytaniem 😀😍 możecie napisać tutaj to administratorki tam Was dodadzą.
Co do ruchów to w pierwszej ciąży też poczułam późno i nawet nie byłam pewna czy to ruchy czy jelita 😁 a teraz jestem w 3 ciąży to poczułam pierwszy raz w 18 tygodniu.
Teraz też trafiają się dni że czuje więcej ruchów a dni że mniej. A liczenie ruchów to dopiero po 30 tyg będzie
Dziękuję za odpowiedź, ja już wczoraj wysłałam prośbę o dodanie do grupy i czekam na zatwierdzenie ☺️

Ja czułam ruchy pierwszy raz w 16+6 i do 19tc co kilka dni dosłownie. Od 19tc codziennie ale raz bardziej intensywnie niż kolejny. W poprzednich ciążach podobnie 😉

Cześć dziewczyny, aż wstyd przyznać, ale po kryjomu czytam Was od samego początku powstania wątku 🙈. Czuję się jakbym trochę Was już znała. Postanowiłam w końcu się przełamać i przedstawić kilka informacji o sobie. Mam 27 lat i jestem w 24 tyg, to moja pierwsza ciąża, przechodzę ją bardzo dobrze fizycznie. Spodziewam się chłopca, z czwartkowego USG wynika, że dziecko waży już 577g😄. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego już dużego grona ;)

reklama
Gabi, ja to wszystko wiem, problem polega na tym, że zaraz może nie być z kim pisać, z tego co obserwuje to już od kilku dni jest coraz gorzej, bo prawie wszystkie uzytkowniczki te które mają dostęp do prywatnego wątku nie udzielają się tutaj.
PS. Nie umiem jeszcze oznaczać użytkowniczek 🙈

Do góry