mala.wiedzma.
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja na pierwszych badaniach jakie miałam robione, wyszło mi na czczo cukier 100. Więc musiałam robić krzywa cukrowa, która wyszła prawidłowo.Hejka , dawno dawno dawno mnie nie było. Ostatni post chyba 8 tydzień ciąży . Stwierdziłam ze muszę iść na odwyk forumowy bo za dużo siedziałam w telefonie.
Zaczelam 21 tydzień.
Czy któraś z was ma problem z cukrem na czczo !!!??? Ja niestety mam. Niby w górnych granicach normy ale doktor powiedział ze to i tak za wysoko.
W pierwszej ciąży nie miałam wcale a teraz prowadzę ciążę u innego lekarza i miałam takie zalecenie podczas pierwszych badań, wyszło mi że mam niedobór i biorę jedną kroplę dziennie vigantolu.Mnie przez dwa dni głowa bolała .
Ja trochę zamilkłam na forum bo powiem wam szczerze, nie lubię tematu karmienia piersią. Zdaję sobie sprawę, że jestem tutaj wyjątkiem bo dla większości jest to temat piękny i cudowny. Jakoś nigdy nie uważałam karmienia za coś wspaniałego ( chociaż wiem, jakie to niesie korzyści dla dzidziusia) niestety mam jakiś uraz w głowie i nie lubię tego tematu. Wszystko przez to jak dużo jest zdjęć, postów itp w internecie i jak widzę jak dziecko ktore już samo chodzi, je obiadki a później ciągnie cyca to po prostu mnie ten widok przeraża i odpycha. Nie wiem jak to będzie jak urodzę może coś się zmieni . Nie mam w zamiarze was obrazić, po prostu chciałam powiedziec jak to u mnie wygląda i nie wiem jak to zmienić. Kocham już moje maleństwo, kocham te małe stópki, kocham byc mamą po prostu jakiś problem jest z tym kp.
Ale odbiegając od tematu....miałyście teraz jakoś robione badanie na wit D ? Ja w 1 ciąży nie miałam takiego badania a teraz jak zrobiłam to się okazało, że mam niedobór i to spooooory. Muszę brac wit D oraz żelazo.
Oj to nie jest proste w tym wieku dziecko odstawić[emoji6]Może koło 5 miesiąca przestanie mu smakować bo wtedy zmienia się podobno skład mleka?
U mnie za każdym razem odstawiałam stopniowo, najpierw ograniczałam karmienie w dzień, a jak już ten temat był ogarnięty to dopiero brałam się za noce i karmienie przed spaniem. To ostateczne odstawienie zajęło gdzieś ponad tydzień, ale nie umiałam tak z dnia na dzień ich odciąć[emoji6]
Ja na pierwszych badaniach jakie miałam robione, wyszło mi na czczo cukier 100. Więc musiałam robić krzywa cukrowa, która wyszła prawidłowo.
Jak nie będziesz miała badania cukru ??!!! To chyba podstawa .