reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Witam. Jestem nowa forum. Tydzien 15+ 3 dni. Termin 20 sierpnia. Mam pytanie czy nadal macie mdłości, wymioty? Jak sobie z nimi radzicie? Mam problem z picie tzn. herbata, soki, woda nic mi "nie wchodzi". Może macie jakies rady, z gory dziękuje.

Witamy [emoji177]
Na mdłości pomagała mi woda gazowana. Również nic nie mogłam przełknąć i tylko to mnie ratowało.

Ja mam tak do tej pory, że pić zbytnio nie mogę. Mi pomaga woda gazowana, czasem z plasterkiem cytryny. Wszystko inne jest bleee.
Witam. Jestem nowa forum. Tydzien 15+ 3 dni. Termin 20 sierpnia. Mam pytanie czy nadal macie mdłości, wymioty? Jak sobie z nimi radzicie? Mam problem z picie tzn. herbata, soki, woda nic mi "nie wchodzi". Może macie jakies rady, z gory dziękuje.

Mdłości czasem mam nadal, ale po tłustym. A wymioty na szczęście przeszły w 11/12 tygodniu [emoji3060]
Czasem cola pomagała [emoji85]. Ale zazwyczaj nic, a po wodzie nadal czasem niedobrze mi się robi [emoji23]

Mnie ratują herbaty ziołowe np. Rumianek. Bo woda również ciężko wchodzi 🙈

Witam ja mam termin na 26.08 więc tak podobnie jak ty i już mnie nie męczą mdłości. A co do picia to muszę dużo pić bo mam mały pęcherzyk i lekarz kazał dużo pić i najbardziej mi podchodzi woda niegazowana niskosodowa. Czasami też pije herbatki owocowe lub wodę z cytryną

Kurczę ja też od początku mam problemy z piciem 🤭. Już teraz coraz lepiej ale ja przed ciaza to miłośniczka coli, codziennie musiała być, teraz mnie obrzydza. Najczęściej to woda niegazowana. A wcześniej jak były gorsze mdłości to woda gazowana. Jeszcze parę tyg temu to w sklepie nawet nie mogłam patrzeć na te wszystkie soki bleee. A wiecie co było najgorsze... że podczas tych najgorszych mdłości musiałam mieć zrobiona krzywa cukrowa..( bo wynik z samej krwi wyszedł trochę wyższy) to był dla mnie koszmar.

reklama
U mnie też 29.10 ostatnia ale mam na 5.08. bo wystarczy dodać 7 dni do dnia ostatniej miesiączki więc wychodzi na 5.
W poprzedniej ciąży miałam om 1.11 +7 dni to termin na 8 był 🙂
Teraz tak myślałam i przeżyłam zaskoczenie jak moja gin z om 21 listopada termin wyliczyła na 27 sierpnia, czyli ten 21 listopad to jakby już pierwszy dzień, tak samo wyliczyli mi na prenatalnych. Zawsze myślałam że właśnie dodaje się 7, w pierwszej ciąży tak nieładnie wyliczył termin

Do góry