reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Zapytajcie swoich lekarzy, czy w Waszym województwie jest klinika, która ma podpisaną umowę z NFZ na badania prenatalne. U mnie, w woj. podlaskim, jest tylko jedna taka klinika - Mastermed. Gdybym poszła na te badania prywatnie, musiałabym zapłacić 550zl (tak drogo ze względu na to, że to ciąża bliźniacza, za pojedynczą prenatalne tam wynoszą 250zl bodajże), później echo serduszek i połówkowe też tylko prywatnie. A tak, wystarczyło jedno skierowanie na prenatalne, żebym resztę tych badań miała również na NFZ [emoji4].

Ja biorę jedną tabletkę 0,4 mg. Tak właściwie dobrze że mi przypomniałaś bo pewnie bym zapomniała wziąć[emoji23] ja nie miałam plamień. ]
Ja za prenatalne dostałam się w ramach NFZ jakiś program dla kobiet pow 35l. USG mam u gin w cenie 100zl.
Dziewczyny A ile kwasu foliowego dziennie przyjmujecie?

Ja 2 tyg temu poszłam na L4. Zaniepokoilo mnie to że pojawiły się jakieś śladowe brązowe uplawy. Mialyscie takie plamienia one są rzadkie leżę ile się da i zastanawiam się czego może być to wynikiem.

Ja mam skierowanie do genetyka itd celem prenatalnych. Poki co robie u lekarza prywatnie który robi bardzo dokładne i szczegółowe usg. Trwa ono ok 40 min. Jezeli cos bedzie nie tak wtedy będę konsultować dalej. Oczywiście echo serca w 20 tyg bede robic. Ost ciaza z ZE wiec nawet nie robie pappa bo niezle by mi namieszalo. Ciaza z ZE każda z ciąż z zatruciem ciazowym, ost z cukrzyca i porody przed czasem. Jezeli jutro wyjdą nie daj boze jakieś nieprawidłowości to wtedy genetyk badania i amnio.
Zapytajcie swoich lekarzy, czy w Waszym województwie jest klinika, która ma podpisaną umowę z NFZ na badania prenatalne. U mnie, w woj. podlaskim, jest tylko jedna taka klinika - Mastermed. Gdybym poszła na te badania prywatnie, musiałabym zapłacić 550zl (tak drogo ze względu na to, że to ciąża bliźniacza, za pojedynczą prenatalne tam wynoszą 250zl bodajże), później echo serduszek i połówkowe też tylko prywatnie. A tak, wystarczyło jedno skierowanie na prenatalne, żebym resztę tych badań miała również na NFZ [emoji4].

Ja przyjmuje normalnie jak przed starania mi. Dodatkowo biore pregne plus, ona zawiera foliany i żelazo.
Ja za prenatalne dostałam się w ramach NFZ jakiś program dla kobiet pow 35l. USG mam u gin w cenie 100zl.
Dziewczyny A ile kwasu foliowego dziennie przyjmujecie?

Ja 2 tyg temu poszłam na L4. Zaniepokoilo mnie to że pojawiły się jakieś śladowe brązowe uplawy. Mialyscie takie plamienia one są rzadkie leżę ile się da i zastanawiam się czego może być to wynikiem.

Dziewczyny, czy w 11 tygodniu da się określić płeć dziecka? Na usg Pani ginekolog powiedziała, że na 90% chłopiec. Mam mieszane uczucia co do jej pewności, wg mnie jest za wcześnie.

Wrzucam zdj fasolki, w poniedziałek mam badanie prenatalne, jest lekki stres ale trzeba myśleć pozytywnie :). Mój termin to 30 sierpnia :) witam sierpniowe mamusie!

Załączniki

• 57368AAD-1363-4301-9DE7-CB00FAE3E662.jpeg
    57368AAD-1363-4301-9DE7-CB00FAE3E662.jpeg
    77,4 KB · Wyświetleń: 114
Dziewczyny, czy w 11 tygodniu da się określić płeć dziecka? Na usg Pani ginekolog powiedziała, że na 90% chłopiec. Mam mieszane uczucia co do jej pewności, wg mnie jest za wcześnie.

Wrzucam zdj fasolki, w poniedziałek mam badanie prenatalne, jest lekki stres ale trzeba myśleć pozytywnie :). Mój termin to 30 sierpnia :) witam sierpniowe mamusie!

Tak, jest to możliwe. Mi w 10 tc już powiedziała ze 60% szans na chłopca

reklama
Do góry