reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ale super fasolka!!!🥰🥰🥰
Cześć dziewczyny jestem tu nowa:) ostatnia miesiaczka 30.10. W następnym tygodniu ide robic nifty pro bo lekarz mnie nastraszyl za duza przeziernoscia i w ogole zle mnie potraktowal, powinien pracowac ze zwierzetami a nie ludzmi.. Ani ja ani moja rodzina nie spi po nocach bo sie martwimy. Moze ktos mi opisac jak wyglada te badanie itd?

reklama
Cześć dziewczyny jestem tu nowa:) ostatnia miesiaczka 30.10. W następnym tygodniu ide robic nifty pro bo lekarz mnie nastraszyl za duza przeziernoscia i w ogole zle mnie potraktowal, powinien pracowac ze zwierzetami a nie ludzmi.. Ani ja ani moja rodzina nie spi po nocach bo sie martwimy. Moze ktos mi opisac jak wyglada te badanie itd?
Witamy 🤗
Jaka była przezierność?

Jeśli chodzi o badanie to nie mam pojęcia, bo nie przechodziłam. Może któraś z dziewczyn coś podpowie.

Ja bym skonsultowała z innym lekarzem. Lepiej zapłacić 250-300 zł za prywatne prenatalne badania niż koło 3 tyś. za testy nifty. Mam znajomą której lekarz powiedział ,że też jest coś nie halo z przeziernością. Długo się nie zastanawiała i zrobiła test nifty. Dziś ma zdrowego malucha a o lekarzu zaczęły krążyć plotki,że bardzo często wysyła na nifty i najzwyczajniej w świecie ma z tego jakiś profit. Ale to tylko moja rada 🙂 zrobisz jak uważasz 😊

Ja bym skonsultowała z innym lekarzem. Lepiej zapłacić 250-300 zł za prywatne prenatalne badania niż koło 3 tyś. za testy nifty. Mam znajomą której lekarz powiedział ,że też jest coś nie halo z przeziernością. Długo się nie zastanawiała i zrobiła test nifty. Dziś ma zdrowego malucha a o lekarzu zaczęły krążyć plotki,że bardzo często wysyła na nifty i najzwyczajniej w świecie ma z tego jakiś profit. Ale to tylko moja rada 🙂 zrobisz jak uważasz 😊
No wlasnie bylam na drugi dzien prywatnie i lekarz nie widzial nieprawidlowosci ale ciagle mnie to zastanawia, o co w tym wszystkim chodzi..jeden tak drugi tak... Zasial we mnie niepokoj ogromny. A testu pappa nie robilam bo nastawilam sie na ten nifty. No i tak sobie mysle ze jesli sie tak ubezpieczaja to musza naprawde dokladnie to robic.

No wlasnie bylam na drugi dzien prywatnie i lekarz nie widzial nieprawidlowosci ale ciagle mnie to zastanawia, o co w tym wszystkim chodzi..jeden tak drugi tak... Zasial we mnie niepokoj ogromny. A testu pappa nie robilam bo nastawilam sie na ten nifty. No i tak sobie mysle ze jesli sie tak ubezpieczaja to musza naprawde dokladnie to robic.
Ja bym poszła w takim bądź razie do trzeciego nawet. Nie chodzi o to,że żydzę na dziecko czy coś... Ale skoro drugi nie widzi nieprawidłowości to może faktycznie żadnych nieprawidłowości nie ma 🙂

Przeziernosc 3.01 ale nic nie wytlumaczyl tylko polozyl skierowanie i potraktowal jak psa. To nie chodzi o to, zeby calowac po tylku ale ludzkie podejscie. Widzi ze mloda dziewczyna, zestresowana, blada.. I na moje pytanie co to oznacza powiedzial"zespol downa" to mi sie zyc odechcialo. I niby taki dobry specjalista... A skierowanie nie wiem po co mi dal skoro wiedzial ze mam ograniczony czas (ok. 7 dni) i wiedzial ze pojde prywarnie a w polecanych na kartce gorowala przychodnia invicta w ktorej pracuje prywatnie :)

Ja bym poszła w takim bądź razie do trzeciego nawet. Nie chodzi o to,że żydzę na dziecko czy coś... Ale skoro drugi nie widzi nieprawidłowości to może faktycznie żadnych nieprawidłowości nie ma 🙂
Tego sie trzymajmy, ze nie ma:) staram sie myslec pozytywnie. A jak zobaczylam stopki na usg to myslalam ze sie poplacze, takie to bylo wzruszajace. ♥️

Przeziernosc 3.01 ale nic nie wytlumaczyl tylko polozyl skierowanie i potraktowal jak psa. To nie chodzi o to, zeby calowac po tylku ale ludzkie podejscie. Widzi ze mloda dziewczyna, zestresowana, blada.. I na moje pytanie co to oznacza powiedzial"zespol downa" to mi sie zyc odechcialo. I niby taki dobry specjalista... A skierowanie nie wiem po co mi dal skoro wiedzial ze mam ograniczony czas (ok. 7 dni) i wiedzial ze pojde prywarnie a w polecanych na kartce gorowala przychodnia invicta w ktorej pracuje prywatnie :)
I to ma byc lekarz?niejedno sie słyszało o takich więc też sprawdziłabym jeszcze u trzeciego tak dla pewności, a nie wierzyła temu.

reklama
Witam się z rana, dziecko śpi a ja od 6 nie. Dziś wizyta o 12, stresuje się. Trzymajcie kciuki

Kciuki za wizytę [emoji1364][emoji1364]

Witamy nowa sierpniowke!
Ja również radzę konsultacje u trzeciego lekarza który posiada certyfikat FMF !!

Miłego dnia dziewczyny!

Do góry