reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witaj Kochana, akurat ja czuję się fatalnie. Nie idę do pracy bo od 6 rano wymiotuję i jest mi tak niedobrze, że boję się że puszczę pawia gdzieś po drodze. O 11 mam endokrynologa i ciekawi mnie, jak mam tam dotrzeć 🤔 bardzo zwolnił mi metabolizm, mam wrażenie że od wczoraj trawię obiad😐 generalnie objawy wjechały na pełnej z tego co widzę, cycki bolą, żołądek nie pracuje, a, jeszcze wczoraj zrobił mi się na czole gigantyczny pryszcz😆
No właśnie mi lekarka powiedziała, że jak pójdę na wcześnie na usg to najwyżej zobaczę czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu, poszłam w 6t od OM a na USG CRL wskazywało na 6t3d, więc z tego pomiaru będzie 7t. Dziwności to, ale wszystko będzie dobrze, idź dziś śmiało na wizytę, a po wizycie obowiązkowo zdaj nam relację 🥰
Ojej to współczuje:( Faktycznie nieciekawie to wygląda u Ciebie teraz, ale dobrze, że chociaż do pracy nie poszłaś..Trzymam kciuki, żeby to były tylko porranne mdłości a nie całodniowe:*
Oczywiście po wizycie dam znać;p

reklama
Witam Was. U mnie jakoś ok. Tylko piersi strasznie bolą nie mogę wytrzymać. No i dużo stresu ale nie mam możliwości się nie denerwować. Zostałam zwolniona z pracy 😣 bo jestem w ciąży. Nie wiem jak to jest w PL ale w DE nie mogą zwolnić. Dostarczylam zaświadczenie że jestem w ciąży i wiem że prawo mnie chroni nawet im paragrafami rzucalam. Oni że mam opóźnić szafkę i zdać ubrania i tyle. Czekam na adwokata z terminem i czeka mnie sprawa w sądzie bo nie zostawię tak tego. Tylko że same problemy teraz i komplikacje. Masakra jakaś.

Witam Was. U mnie jakoś ok. Tylko piersi strasznie bolą nie mogę wytrzymać. No i dużo stresu ale nie mam możliwości się nie denerwować. Zostałam zwolniona z pracy 😣 bo jestem w ciąży. Nie wiem jak to jest w PL ale w DE nie mogą zwolnić. Dostarczylam zaświadczenie że jestem w ciąży i wiem że prawo mnie chroni nawet im paragrafami rzucalam. Oni że mam opóźnić szafkę i zdać ubrania i tyle. Czekam na adwokata z terminem i czeka mnie sprawa w sądzie bo nie zostawię tak tego. Tylko że same problemy teraz i komplikacje. Masakra jakaś.
Jak to? W Polsce nie wolno zwolnić kobiety w ciąży, ale ma to pewne ograniczenia. Niemniej jednak uważam, że to skandal 🤬

Jak to? W Polsce nie wolno zwolnić kobiety w ciąży, ale ma to pewne ograniczenia. Niemniej jednak uważam, że to skandal 🤬
W Niemczech też nie. Ale oni myślą że jeśli jestem obcokrajowcem to nie znam przepisów ale pismo mam już napisane i muszę im wysłać. Jeżeli będzie brak reakcji na nie to sąd, mają napisane że według paragrafu 17 o ochronie kobiet w ciąży nie mają prawa zwolnić pracownika podczas trwania ciąży nawet na umowie na czas próbny.

Bardzo źle Cie potraktowali, walcz o swoje;) Mam nadzieje, że wszystko się potoczy prawidłowo:) Staraj się nie denerwować;)

Cześć dziewczyny jak dziś samopoczucie?
Ja jakoś od rana nieciakwie się czuje nie wiem czy to mdłości...nie miałam do tej pory z tym doczynienia wiec nie wiem jak to wygląda, ale czuje jakby śniadanie stało mi w gardle i niekoniecznie chce myślec o jedzeniu;/...do tego jestem potwornie zmęczona a to dodatkowo wzmaga objawy;/
Ja dziś o 16 mam wizytę, wiem że pewnie nic nie pokaże jest za wcześnsie ok. 5tydz i 3 dnień, ale mam nadzieje że po dzisiejszej wizycie umowię się na kolejną za 2 tyg i będzie w porządku...
Hej 🙂 Dziewczyny jak tak czytam o Waszych objawach to mam stres bo u mnie nic się nie dzieje..sikam normalnie,brzuch nie boli,piersi ok,mdłości brak i apetyt się poprawił . Pewnie jest na to za wcześnie 🙂Ja również nie nastawiam się że u lekarza dziś coś zobaczę,ale to moja I ciąża i wizja czekania ponad 3 tygodni na wizytę wydała się niemożliwa 😂

Hej 🙂 Dziewczyny jak tak czytam o Waszych objawach to mam stres bo u mnie nic się nie dzieje..sikam normalnie,brzuch nie boli,piersi ok,mdłości brak i apetyt się poprawił . Pewnie jest na to za wcześnie 🙂Ja również nie nastawiam się że u lekarza dziś coś zobaczę,ale to moja I ciąża i wizja czekania ponad 3 tygodni na wizytę wydała się niemożliwa 😂
Który tydzień?

Trzymam kciuki, żeby się wszystko wyprostowało. Nie odpuszczaj im!
U mnie dziś póki co ok, bez objawów specjalnych, tylko u mnie to się z minuty na minutę zmienia. Wczoraj jadłam ze smakiem obiad z filetem z kurczaka, a pod koniec nagle mnie od niego odrzuciło i nie mogłam dojeść mięsa.

reklama
Do góry