reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witaj Kochana, akurat ja czuję się fatalnie. Nie idę do pracy bo od 6 rano wymiotuję i jest mi tak niedobrze, że boję się że puszczę pawia gdzieś po drodze. O 11 mam endokrynologa i ciekawi mnie, jak mam tam dotrzeć 🤔 bardzo zwolnił mi metabolizm, mam wrażenie że od wczoraj trawię obiad😐 generalnie objawy wjechały na pełnej z tego co widzę, cycki bolą, żołądek nie pracuje, a, jeszcze wczoraj zrobił mi się na czole gigantyczny pryszcz😆
No właśnie mi lekarka powiedziała, że jak pójdę na wcześnie na usg to najwyżej zobaczę czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu, poszłam w 6t od OM a na USG CRL wskazywało na 6t3d, więc z tego pomiaru będzie 7t. Dziwności to, ale wszystko będzie dobrze, idź dziś śmiało na wizytę, a po wizycie obowiązkowo zdaj nam relację 🥰
Ojej to współczuje:( Faktycznie nieciekawie to wygląda u Ciebie teraz, ale dobrze, że chociaż do pracy nie poszłaś..Trzymam kciuki, żeby to były tylko porranne mdłości a nie całodniowe:*
Oczywiście po wizycie dam znać;p

reklama
Witam Was. U mnie jakoś ok. Tylko piersi strasznie bolą nie mogę wytrzymać. No i dużo stresu ale nie mam możliwości się nie denerwować. Zostałam zwolniona z pracy 😣 bo jestem w ciąży. Nie wiem jak to jest w PL ale w DE nie mogą zwolnić. Dostarczylam zaświadczenie że jestem w ciąży i wiem że prawo mnie chroni nawet im paragrafami rzucalam. Oni że mam opóźnić szafkę i zdać ubrania i tyle. Czekam na adwokata z terminem i czeka mnie sprawa w sądzie bo nie zostawię tak tego. Tylko że same problemy teraz i komplikacje. Masakra jakaś.

Witam Was. U mnie jakoś ok. Tylko piersi strasznie bolą nie mogę wytrzymać. No i dużo stresu ale nie mam możliwości się nie denerwować. Zostałam zwolniona z pracy 😣 bo jestem w ciąży. Nie wiem jak to jest w PL ale w DE nie mogą zwolnić. Dostarczylam zaświadczenie że jestem w ciąży i wiem że prawo mnie chroni nawet im paragrafami rzucalam. Oni że mam opóźnić szafkę i zdać ubrania i tyle. Czekam na adwokata z terminem i czeka mnie sprawa w sądzie bo nie zostawię tak tego. Tylko że same problemy teraz i komplikacje. Masakra jakaś.
Jak to? W Polsce nie wolno zwolnić kobiety w ciąży, ale ma to pewne ograniczenia. Niemniej jednak uważam, że to skandal 🤬

Jak to? W Polsce nie wolno zwolnić kobiety w ciąży, ale ma to pewne ograniczenia. Niemniej jednak uważam, że to skandal 🤬
W Niemczech też nie. Ale oni myślą że jeśli jestem obcokrajowcem to nie znam przepisów ale pismo mam już napisane i muszę im wysłać. Jeżeli będzie brak reakcji na nie to sąd, mają napisane że według paragrafu 17 o ochronie kobiet w ciąży nie mają prawa zwolnić pracownika podczas trwania ciąży nawet na umowie na czas próbny.

Bardzo źle Cie potraktowali, walcz o swoje;) Mam nadzieje, że wszystko się potoczy prawidłowo:) Staraj się nie denerwować;)

Cześć dziewczyny jak dziś samopoczucie?
Ja jakoś od rana nieciakwie się czuje nie wiem czy to mdłości...nie miałam do tej pory z tym doczynienia wiec nie wiem jak to wygląda, ale czuje jakby śniadanie stało mi w gardle i niekoniecznie chce myślec o jedzeniu;/...do tego jestem potwornie zmęczona a to dodatkowo wzmaga objawy;/
Ja dziś o 16 mam wizytę, wiem że pewnie nic nie pokaże jest za wcześnsie ok. 5tydz i 3 dnień, ale mam nadzieje że po dzisiejszej wizycie umowię się na kolejną za 2 tyg i będzie w porządku...
Hej 🙂 Dziewczyny jak tak czytam o Waszych objawach to mam stres bo u mnie nic się nie dzieje..sikam normalnie,brzuch nie boli,piersi ok,mdłości brak i apetyt się poprawił . Pewnie jest na to za wcześnie 🙂Ja również nie nastawiam się że u lekarza dziś coś zobaczę,ale to moja I ciąża i wizja czekania ponad 3 tygodni na wizytę wydała się niemożliwa 😂

Hej 🙂 Dziewczyny jak tak czytam o Waszych objawach to mam stres bo u mnie nic się nie dzieje..sikam normalnie,brzuch nie boli,piersi ok,mdłości brak i apetyt się poprawił . Pewnie jest na to za wcześnie 🙂Ja również nie nastawiam się że u lekarza dziś coś zobaczę,ale to moja I ciąża i wizja czekania ponad 3 tygodni na wizytę wydała się niemożliwa 😂
Który tydzień?

Trzymam kciuki, żeby się wszystko wyprostowało. Nie odpuszczaj im!
U mnie dziś póki co ok, bez objawów specjalnych, tylko u mnie to się z minuty na minutę zmienia. Wczoraj jadłam ze smakiem obiad z filetem z kurczaka, a pod koniec nagle mnie od niego odrzuciło i nie mogłam dojeść mięsa.

reklama
Do góry