reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witam się Siostry, wróciłam od lekarza. Nie miałam dzisiaj USG, mam 27 grudnia, lekarz powiedział że poprzednie wyszło gitarra i mam wyluzować. Powiedział, że widzi u mnie bardzo mocno rozbudowane zarządzanie stresem 😆 ale do rzeczy, zbadał mnie i co? Tyłozgięcie macicy, L4 na wejściu wjechało, ale.. nie byłam nigdy u takiego fajnego lekarza. Wytłumaczył mi wszystko, uspokoił, do rany przyłóż gość.
No nic moje drogie, idę żreć śledzie 🤷‍♀️
I takich lekarzy to ja cenię! Zadbać o komfort psychiczny przyszłej mamy, rozwiać wszelkie wątpliwości, kiedy wiadomo, że spokój jest u nas bardzo wskazany. Oby takich więcej! :)
Muszę poczytać o tym tyłozgięciu, ja mam podobno przodozgięcie, ale nigdy się nie zastanawiałam czy to ma jakiś wpływ.

reklama
Hej ciezaróweczki
U mnie 6+2 według om
Justyska piękna fasolka niech rośnie zdrowo[emoji847]
U mnie jedyne objawy to piersi ale pobolewaja jak na okres zmęczenie czasem zawroty i nudności
Mój m się martwi i ja w sumie też
Ja szczupłą nie jestem brzuszek mam to moja 4 ciąża [emoji39]

Witam się Siostry, wróciłam od lekarza. Nie miałam dzisiaj USG, mam 27 grudnia, lekarz powiedział że poprzednie wyszło gitarra i mam wyluzować. Powiedział, że widzi u mnie bardzo mocno rozbudowane zarządzanie stresem 😆 ale do rzeczy, zbadał mnie i co? Tyłozgięcie macicy, L4 na wejściu wjechało, ale.. nie byłam nigdy u takiego fajnego lekarza. Wytłumaczył mi wszystko, uspokoił, do rany przyłóż gość.
A z jakiego powodu masz zwolnienie? Ja też mam tyłozgięcie, ale to nie słyszałam żeby to w czymś przeszkadzało

Hej dziewczyny. Sorki że się tak wtrącam, ale chciałabym zasięgnąć porady. Czy któraś z Was 2 dni przed terminem @miała wodniste, jakby płodny śluz? Testuje dopiero w piątek, a mnie dosłownie zalewa [emoji848]

Na dlugo masz L4? Mogę zapytac dlaczego wypisal? A tyłozgięcie? Cos tlumaczyl?
Wytłumaczył mi dokładnie na czym polega tyłozgięcie i jakie daje objawy, no to większość mam odkąd pamiętam. L4 wypisał głównie z powodu tego, że moja praca jest cholernie stresująca, oraz tym że przy tyłozgięciu mogą boleć plecy a siedząca praca nie ułatwi mi życia, tylko je utrudni.

Wytłumaczył mi dokładnie na czym polega tyłozgięcie i jakie daje objawy, no to większość mam odkąd pamiętam. L4 wypisał głównie z powodu tego, że moja praca jest cholernie stresująca, oraz tym że przy tyłozgięciu mogą boleć plecy a siedząca praca nie ułatwi mi życia, tylko je utrudni.
Też mam tyłozgięcie i praca siedząca, pytanie o ZLA było odrazu, ale póki co nie chciałam 😉

Też mam tyłozgięcie i praca siedząca, pytanie o ZLA było odrazu, ale póki co nie chciałam 😉
No a ja w pracy mam okrutne stresy, nie chcę teraz tego sobie na łeb zrzucać. Mój szef będzie musiał sobie jakoś z tym poradzić, bo nie docierało do niego że pójdę na L4 mimo tego, że uprzedziłam od razu kiedy powiedziałam mu o ciąży 🤷‍♀️🤔

Ja tez mam tylozgiecie ;)

reklama
No a ja w pracy mam okrutne stresy, nie chcę teraz tego sobie na łeb zrzucać. Mój szef będzie musiał sobie jakoś z tym poradzić, bo nie docierało do niego że pójdę na L4 mimo tego, że uprzedziłam od razu kiedy powiedziałam mu o ciąży 🤷‍♀️🤔
Hehe skąd ja to znam 🙈🙈🙈 u mnie jest problem z zastępstwem, ale to już nie moja sprawa i jak tylko poczuję, że mam dość to uciekam🤫🤫

Do góry