reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witam się Siostry, wróciłam od lekarza. Nie miałam dzisiaj USG, mam 27 grudnia, lekarz powiedział że poprzednie wyszło gitarra i mam wyluzować. Powiedział, że widzi u mnie bardzo mocno rozbudowane zarządzanie stresem 😆 ale do rzeczy, zbadał mnie i co? Tyłozgięcie macicy, L4 na wejściu wjechało, ale.. nie byłam nigdy u takiego fajnego lekarza. Wytłumaczył mi wszystko, uspokoił, do rany przyłóż gość.
No nic moje drogie, idę żreć śledzie 🤷‍♀️
I takich lekarzy to ja cenię! Zadbać o komfort psychiczny przyszłej mamy, rozwiać wszelkie wątpliwości, kiedy wiadomo, że spokój jest u nas bardzo wskazany. Oby takich więcej! :)
Muszę poczytać o tym tyłozgięciu, ja mam podobno przodozgięcie, ale nigdy się nie zastanawiałam czy to ma jakiś wpływ.

reklama
Hej ciezaróweczki
U mnie 6+2 według om
Justyska piękna fasolka niech rośnie zdrowo[emoji847]
U mnie jedyne objawy to piersi ale pobolewaja jak na okres zmęczenie czasem zawroty i nudności
Mój m się martwi i ja w sumie też
Ja szczupłą nie jestem brzuszek mam to moja 4 ciąża [emoji39]

Witam się Siostry, wróciłam od lekarza. Nie miałam dzisiaj USG, mam 27 grudnia, lekarz powiedział że poprzednie wyszło gitarra i mam wyluzować. Powiedział, że widzi u mnie bardzo mocno rozbudowane zarządzanie stresem 😆 ale do rzeczy, zbadał mnie i co? Tyłozgięcie macicy, L4 na wejściu wjechało, ale.. nie byłam nigdy u takiego fajnego lekarza. Wytłumaczył mi wszystko, uspokoił, do rany przyłóż gość.
A z jakiego powodu masz zwolnienie? Ja też mam tyłozgięcie, ale to nie słyszałam żeby to w czymś przeszkadzało

Hej dziewczyny. Sorki że się tak wtrącam, ale chciałabym zasięgnąć porady. Czy któraś z Was 2 dni przed terminem @miała wodniste, jakby płodny śluz? Testuje dopiero w piątek, a mnie dosłownie zalewa [emoji848]

Na dlugo masz L4? Mogę zapytac dlaczego wypisal? A tyłozgięcie? Cos tlumaczyl?
Wytłumaczył mi dokładnie na czym polega tyłozgięcie i jakie daje objawy, no to większość mam odkąd pamiętam. L4 wypisał głównie z powodu tego, że moja praca jest cholernie stresująca, oraz tym że przy tyłozgięciu mogą boleć plecy a siedząca praca nie ułatwi mi życia, tylko je utrudni.

Wytłumaczył mi dokładnie na czym polega tyłozgięcie i jakie daje objawy, no to większość mam odkąd pamiętam. L4 wypisał głównie z powodu tego, że moja praca jest cholernie stresująca, oraz tym że przy tyłozgięciu mogą boleć plecy a siedząca praca nie ułatwi mi życia, tylko je utrudni.
Też mam tyłozgięcie i praca siedząca, pytanie o ZLA było odrazu, ale póki co nie chciałam 😉

Też mam tyłozgięcie i praca siedząca, pytanie o ZLA było odrazu, ale póki co nie chciałam 😉
No a ja w pracy mam okrutne stresy, nie chcę teraz tego sobie na łeb zrzucać. Mój szef będzie musiał sobie jakoś z tym poradzić, bo nie docierało do niego że pójdę na L4 mimo tego, że uprzedziłam od razu kiedy powiedziałam mu o ciąży 🤷‍♀️🤔

Ja tez mam tylozgiecie ;)

reklama
No a ja w pracy mam okrutne stresy, nie chcę teraz tego sobie na łeb zrzucać. Mój szef będzie musiał sobie jakoś z tym poradzić, bo nie docierało do niego że pójdę na L4 mimo tego, że uprzedziłam od razu kiedy powiedziałam mu o ciąży 🤷‍♀️🤔
Hehe skąd ja to znam 🙈🙈🙈 u mnie jest problem z zastępstwem, ale to już nie moja sprawa i jak tylko poczuję, że mam dość to uciekam🤫🤫

Do góry