reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Leonardo obudził się za 20 minut i nakarmiłam go jeszcze i zasnął. Po 8 go obudziłam, żeby wyszykować i zawieźć Martę do przedszkola. On rano lubi pospać, więc dał nam w drodze koncert w ramach protestu. Właśnie usnął, więc mam 30 minut na śniadanie ;).

@klaudiaa975 my mamy tego najmniejszego szumisia.

@Ewka34 a sytuacja z tesciowa? Jest trochę lepiej?
Hyhyhyhy dobre :D jakby to okreslic.. tesciowa nie ma syna ,synowej i wnuczek ;) albo oni nie maja jej ;) i dobrze im tak jest ;)

reklama
Ja też się nie przejmuje że rytm dnia czy coś , tak samo że dziecko ma za dużo bodźców np.
Mój mały jest myty o różnych porach a i tak pada na dobre koło 19-21 niezależnie czy jest i w jakiej godzinie kąpany.
Co więcej uważam że to dobrze , że nie jest nauczony o stałej porze bo np jak gdzieś jadę na wieczór to spokojnie mogę go umyć o 15 albo 19 i jemu to bez różnicy a ja się nie stresuje czy mi potem zaśnie czy nie[emoji39]

Tak samo o tych bodźcach pierwszy raz słyszałam o tym na forum i sobie myślę " kurcze muszę uważać itp " .. a raz byliśmy na randce mały był u teściowej. Tak się biedak przebodzcowal że o 22 przewieźliśmy go na śpiocha i spał do 3 w nocy nie wybudzając się ani jeden raz [emoji16] teraz już się nie przejmuje i nie widzę różnicy w jego śnie [emoji39] takze trzeba próbować na własnej skórze [emoji39]
Mój tak samo, nie zauważyłam żeby był kiedyś przebodźcowany. Wczoraj byliśmy na urodzinach mojego brata, krzyki, impreza, brało go na ręce chyba 5 czy 6 osób, a dziecko później jakby nigdy nic usnęło itp :)

A kiedy go kupiiscie ? Od małego go puszczacie ? Ktorego macie ?
Zobacz załącznik 911661 Zobacz załącznik 911662 Zobacz załącznik 911663
Mamy tego szarego whisbear. Kupilismy go jak maly sie urodzil. I zaczelismy puszczac tak mniej wiecej jak mial nie caly miesiac bo wtedy zaczal byc nie spokojny. I powiem Ci ze dziala na niego. My mamy akurat z cry sensor. Ze jak dziecko zacznie plakac badz sie wiercic to on sam sie wlacza i tez ten szum ustawilismy troszke ciszej.

I nas w miarę. Z tego co zauważyłam troszkę wydłużyl sen małej w dzień. Najbardziej jestem zadowolona ze głuszy hałas który jest w domu. Tu się rabnie tam się rabnie i ja to nie wybudza [emoji1] no i chyba szybciej zasypia. Chyba bo ja nie czekam przy niej aż zaśnie.
Którego masz ? A masz ten z sensorem ? Opłaca się zapłacić więcej i kupić ten który reaguje na wybudzenie dziecka ?

Dzień dobry choć deszczowy i szarobury. Nie lubię tak ale właśnie zapowiadają pogodę że ma być znów ładnie od jutra.
Ja kapie małego sama od początku. Albo mąż. Nigdy razem :) to chyba wynika z tego że na pewne rzeczy mamy różne koncepcje i nie lubimy się sobie wtrącać w takie rzeczy. Każde z nas robi to dobrze :) na początku mieliśmy gabke do wanienki na stelażu A teraz wystarczy nam tetra. Na szczęście Leos lubi kapanie:)
Ja po weekendzie w szkole. I ogółem muszę mojego męża pochwalić bo całkiem dobrze sobie poradził z dzieciakami. Co prawda bałagan w domu jak to u faceta ale w sumie na plus:)
No i z nowości to mieliśmy jechać do Bolesławca na weekend A jedziemy parę km dalej, w góry:) i to już pojutrze. Także szykuje się nam przyjemny mam nadzieję czas. Będziemy w Świeradówa od środy do niedzieli. Jedyne co mnie zastanawia to jak ja mam nas spakować:p spakować w sumie nie problem ale trzeba się do auta wmiescic:)
Dobra idę porządkować po moich szogunach. Zaczynam od prania:)
Ja teraz jak się z małym pakowalam byłam w szoku, że zajelam tylko 1/4 walizki, reszta jego rzeczy :D ale wszystko się zmienia przy dziecku

Hej Dziewczyny :) będzie mi Was bardzo brakowało.. czytam forum praktycznie od początku, od deski do deski ;) trochę nawet próbowałam pisać ale raczej czytam bardziej "hurtowo" jak mam wolniejszy czas i trudno mi pisać na bieżąco, więc nie chciałam się Wam wcinać ze swoimi spóźnionymi reakcjami ;) tak czy siak byłyście nieocenione, dzięki Wam się naprawdę wiele nauczyłam, wiele Waszych pomysłów wcieliłam w życie i inaczej patrzę na mojego synka, widząc tak różne dzieciaczki, z większym spokojem. Co innego wyczytać na jakiejś stronie czy aplikacji jak "powinno być", a co innego mieć przed sobą żywe przykłady. Zwłaszcza, że mimo moich 31 lat wśród moich koleżanek jestem jedyną mamusią i nie mam z kim pogadać ;) a mam też 7-letnią córę.
@Misia1418:) też jestem z Suwałk ;) piękną dziś mamy zimę, prawda? ;)
Hej o widzisz jaki ten swiat maly he he :D Oj piekna zima. :)

Witam się w szary i pochmurny dzień ;)
U nas dziś noc fatalna! Mały pol nocy nie spał, a mój Mąż nawet nie słyszał jego płaczu[emoji15] jak już wstałam 7 raz to go po prostu zbudziłam i przekazałam mu dziecko do rak [emoji23]
U nas kąpaniem zajmuje się głównie Tata i to jest taki czas dla nich. Czasem towarzysze Mężowi, ale rzadko. Jak bym musiała sama wykapać to już teraz nie miałabym z tym problemu, ale na początku jak się Mały urodził to byłoby ciężko [emoji12]
Super że chrzciny się udały i Dzieciaczki były grzeczne [emoji4] @KatiNails Majeczka wyglądała przeuroczo [emoji7]
@Meml jak reszta nocki Wam minęła? Dobrze Cię widzieć znów na forum [emoji5]
@Moniana, @Misia1418 i @polka33 witajcie podlaskie koleżanki [emoji173]️ ja tez jestem z Białegostoku :) Ciebie @polka33 to juz wypatrzyłam wcześniej, ale chyba mniej sie udzielałaś, prawda?

reklama
Do góry