reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziękuję za info, gasprid u nas odpada bo Ala ma wadę serca ale spróbuję ten gastrotuss. Jesli chodzi o uciążliwość to jak uśnie to ja jeszcze ją pilnuje nawet w nocy tak do godziny, czasem krócej aż złapie ten mocny sen. Teraz już jest lepiej ale po urodzeniu to prawie nie spałam bo bałam się że się zachłyśnie.
A karmisz piersia? Czy moze mm? Mozna jeszcze zageszczac Nutritonem to tez mniej podchodzic bedzie. Ja tez sie boje tego dlawienia i czasami nawet teraz nie klade sie spac szybko tylko zerkam na malego czy sie nic nie dzieje.

reklama
Ale się cieszę :) przyjechaliśmy do mojej mamy i ona się nim zajmuje. Powiedziała, że jak będziemy wracać do domu to mały będzie wytresowany :D trasę zniósł ciężko zasypiał na pół h a później ryk :( aż się boję powrotu

Ale się cieszę :) przyjechaliśmy do mojej mamy i ona się nim zajmuje. Powiedziała, że jak będziemy wracać do domu to mały będzie wytresowany :D trasę zniósł ciężko zasypiał na pół h a później ryk :( aż się boję powrotu

Jejku zobaczcie jakie dzieci są różne. Jedno lubi to a drugie tamto :) fajnie że możemy wymienić doświadczenia

A jeśli chodzi o noszenie bąbla to tak mnie bolą nadgarstki że hej. Ledwo mogę nimi ruszać a do tego od niedawna bolą mnie boki szyji i nie wiem czy to od noszenia na ramionach czy od złych poduszek do spania :)

@Ewka34 :* coś się u Was zmieniło z mieszkaniem?

Ja Leo kąpie na gąbce. Tak też robiłam z Martą. Wanienkę mamy na stojaku, więc też wygodnie.

Co do drzemek to u nas Leo śpi maks po 30 minut w ciągu dnia. Karmię co 2 godz. I w tym czasie Leo się bawi, potem zaczyna marudzić, więc go kładę i głaszcze, trochę pomruczeć mu do ucha i zasypia. Na noc usypia sam. Do spania włączamy szumisia. W nocy śpi super. Daje mi się wyspać.

To kąpiemy o 12 w południe [emoji5] wiem, że to może zaburzyć jej rytm, ale sama wole tego nie robić. Chyba, że zobaczę po tym tygodniu, że rozregulowały ją te pory wczesne to zamówimy taki leżak do wanienki i będę wtedy mogła spróbować sama [emoji85]
Ja też się nie przejmuje że rytm dnia czy coś , tak samo że dziecko ma za dużo bodźców np.
Mój mały jest myty o różnych porach a i tak pada na dobre koło 19-21 niezależnie czy jest i w jakiej godzinie kąpany.
Co więcej uważam że to dobrze , że nie jest nauczony o stałej porze bo np jak gdzieś jadę na wieczór to spokojnie mogę go umyć o 15 albo 19 i jemu to bez różnicy a ja się nie stresuje czy mi potem zaśnie czy nie[emoji39]

Tak samo o tych bodźcach pierwszy raz słyszałam o tym na forum i sobie myślę " kurcze muszę uważać itp " .. a raz byliśmy na randce mały był u teściowej. Tak się biedak przebodzcowal że o 22 przewieźliśmy go na śpiocha i spał do 3 w nocy nie wybudzając się ani jeden raz [emoji16] teraz już się nie przejmuje i nie widzę różnicy w jego śnie [emoji39] takze trzeba próbować na własnej skórze [emoji39]

reklama
Dziewczyny ostatnio był temat mat edukacyjnych. Ja kupiłam na allegro udało mi się za 82 zł z przesyłką priorytetową.
Miałam właśnie pisać do sprzedawcy żeby anulować transakcje ale pomyślałam że
może któraś chce ???
bo to dobra cena, oczywiście zakup byłby bezpośrednio u tego kogoś .. nie u mnie [emoji39]
Jeśli tak to lepiej pisać do mnie na priv bo tutaj mogę przeoczyć wiadomość [emoji16]
Ja zanim zdążyłam zapłacić to odpisała mi kobieta z olx i u niej kupię [emoji16]
Screenshot_2018-10-28-23-45-32-973_pl.allegro.jpg
Screenshot_2018-10-28-23-46-59-662_pl.allegro.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-10-28-23-45-32-973_pl.allegro.jpg
    Screenshot_2018-10-28-23-45-32-973_pl.allegro.jpg
    68,5 KB · Wyświetleń: 539
  • Screenshot_2018-10-28-23-46-59-662_pl.allegro.jpg
    Screenshot_2018-10-28-23-46-59-662_pl.allegro.jpg
    53,7 KB · Wyświetleń: 546
Ostatnia edycja:
Do góry