reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny :)
U Nas dziś wietrznie i pada brr :/
Siedzimy w domku bo 10tego mamy szczepienie i nie chciałabym zeby się przeziębiła :)
Wszystkie dzieciaczki śliczne :) [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Chcialam wam pokazać jaki fajny śpiwór zamówiłam na allegro za całe 89 zl :)
Może być do gondoli, spacerówki, do sanek itp :)
Super :) ja ostatnio oglądałam takie za 400-600zl. Myślałam, że wszystkie takie drogie. Pod śpiwór zakłada się jeszcze kombinezon?

reklama
Dziewczyny z grubej rury :jak często kąpiecie swoje dzieciaki? My z mężem postanowiliśmy co dwa dni i zastanawiam się czy nie jesteśmy wyrodni, ale wydaje nam się że nie ma potrzeby częściej jak już nie ma upałów. Wiadomo jak się dziecko "ubrudzi" to inna sprawa..a zawsze to zachowa się trochę bariery ochronnej na skórze.
Wczoraj odwiedziłam poradnie laktacyjna po zapaleniu piersi zostały mi małe zastoje, ale ogólnie okłady ze schłodzonej rozbitej kapusty pomogły. Pani doradzila też przekładania ciepłych okładów przed karmieniem. Byliśmy również sprawdzić poziom bilirubiny bo mała wyszła ze szpitala z poziomem 13,8, ale już ładnie spadło do 7,8:), choć pysio dalej żółtawe.
My kapiemy co dwa dni, co innego jakby upały były, a tak nie widzę potrzeby częściej ;)

Mi polozna powiedziala, ze dziecko powinno byc kąpane codziennie, bo tez sie poci jak dorośli ludzi, robi siusiu i kupkę :) ja staram się codziennie, chyba, że mój narzeczony jest na wyjeździe to ma dzien brudaska :D
To chyba też jest kwestia indywidualna, bo ja sama też się kąpię co dwa dni, póki co nie ćwiczę, ani nie mam większego wysiłku fizycznego żeby się "wybrudzić" -bo wtedy wiadomo nawet dwa razy dziennie, a tak umywalka i bidecik na codzień w chłodne dni dają radę, a kąpiel z umyciem włosów co dwa:)

Czy wasze dziubaski zasypiają same? :)
Moja już od dobrych paru dni :)
Wkładam ją do łóżeczka, puszczam melodyjke z karuzeli i śpi:D
Na noc tak samo :)
Oby jej tak zostało :)

Załączniki

• 20181003_093846.jpg
    20181003_093846.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 117
My od samego początku kapiemy co dwa dni i nic się nie dzieje z jej skora ani na ciele ani na główce itd. Moim zdaniem nie ma sensu kąpać takiego maluszka codziennie, bo się aż tak nie poci, jedynie główka czasami jak śpi w kocyku to wtedy lekko się przepoci, ale to mokra lekko Pielucha tetrowa można przetrzeć żeby potu nie było a pupę po każdym pampersie tetra + woda i gotowe :)
Właśnie tak jak piszesz, zbyt częste kąpanie to wlasnei może bardziej zaszkodzić niż pomoc, bo dziecko ma delikatna skórkę i po co pozbawiać jej naturalnej ochrony i stresować dziecko [emoji16]
Tu chodzi o rytuały które bardzo się docenią jak dziecko jest starsze. A poza tym u nas kąpiel to ewidentna przyjemność a nie męczenie:)

Czy wasze dziubaski zasypiają same? :)
Moja już od dobrych paru dni :)
Wkładam ją do łóżeczka, puszczam melodyjke z karuzeli i śpi:D
Na noc tak samo :)
Oby jej tak zostało :)
Mój zasypia sam. Dziewczynki też zasypialy same. Staram się by przed snem miał trochę więcej aktywności. Potem jedzonko. Co drugi dzień kąpiel i odkładam to "zmęczonego" do łóżeczka. Karuzelki nie mam. Sam zasypia :) dziewczynki też tak miały.

Tu chodzi o rytuały które bardzo się docenią jak dziecko jest starsze. A poza tym u nas kąpiel to ewidentna przyjemność a nie męczenie:)

Ja tez kapanie, mleczko i spać:)
Rytuał musi być:)
U syna tez tak robiliśmy, że teraz jak wracamy późno do domu to rzeba go kapac bo się domaga więc ja sie ciesze :)
No i po 20 góra koło 21 śpi nie ma zmiłuj:)

reklama
Do góry