reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No ja tez zobacze ,bo jesli byloby wszystko jak przed ciaza to za ok 2 tyg moge dostac okres ;) a mam serio mega mokro wiec bylby szczyt dzis.
Ostatnio z tydzień temu gdzieś, pisałas , że nasz okres. Ja już mam 6 dzień i końca nie widać. Tyle, że dziwne bo ja jestem w połowie opakowania tabletek.. i co , mam robić przerwę na placebo skoro okres już jest ?

reklama
Czy wasze dziubaski zasypiają same? :)
Moja już od dobrych paru dni :)
Wkładam ją do łóżeczka, puszczam melodyjke z karuzeli i śpi:D
Na noc tak samo :)
Oby jej tak zostało :)
Moja na rękach albo w wózku .. dzisiaj w ogóle śpiąca jak pieron ale brzuszek ja wybudza i to wiatrzysko za oknem. Co ja ululam to śpi 15-20 minut ... A ja nawet kablówki jeszcze nie mam , dopiero dzisiaj wieczorem, jutro lub w czwartek przyszły .. i gdyby nie internet w telefonie to bym oglupiala do reszty ..

Ostatnio z tydzień temu gdzieś, pisałas , że nasz okres. Ja już mam 6 dzień i końca nie widać. Tyle, że dziwne bo ja jestem w połowie opakowania tabletek.. i co , mam robić przerwę na placebo skoro okres już jest ?
Tzn myslalam ze mam ale to byly plamienia jednak ,a nie okres.. nie bylo tego duzo.. i trwalo krotko bardzo..
Nie pomoge ci bo ja tabletek nie biore i 13 lat gdzies nie bralam..

U nas Olek zasypia czasem sam w łóżeczku a teraz właśnie przy melodyjkach z karuzeli. Oby usnął to zjem obiad:)) później po córeczkę do przedszkola. A jutro mój mąż wyjeżdża na cały dzień i zostaje sama ale na szczęście teść Młoda do przedszkola odstawi:)

Dziewczyny z grubej rury :jak często kąpiecie swoje dzieciaki? My z mężem postanowiliśmy co dwa dni i zastanawiam się czy nie jesteśmy wyrodni, ale wydaje nam się że nie ma potrzeby częściej jak już nie ma upałów. Wiadomo jak się dziecko "ubrudzi" to inna sprawa..a zawsze to zachowa się trochę bariery ochronnej na skórze.
Wczoraj odwiedziłam poradnie laktacyjna po zapaleniu piersi zostały mi małe zastoje, ale ogólnie okłady ze schłodzonej rozbitej kapusty pomogły. Pani doradzila też przekładania ciepłych okładów przed karmieniem. Byliśmy również sprawdzić poziom bilirubiny bo mała wyszła ze szpitala z poziomem 13,8, ale już ładnie spadło do 7,8:), choć pysio dalej żółtawe.
Ja kąpie małą co drugi dzień kąpiel włosy . A tak to pupke podmywam . W upały codziennie . Kiedyś synka jak był mały jak ona ,to kąpałam codziennie miał przesuszona skórę czasem ciemieniucha duża , a używalam emolium oilan też , jak zaczęłam go kąpać co drugi dzień to się poprawiła skóra ale czy od mycia co drugi dzień czy po prostu z upływem czasu się to poprawiło .. nie wiem .. :) :)
Nie widzę różnicy w usypianiu małej czy jest po kąpieli czy nie , zawsze tak samo usypia , no wiadomo czasem marudzi ale to bez względu czy po kąpieli czy nie ;)

reklama
Tu chodzi o rytuały które bardzo się docenią jak dziecko jest starsze. A poza tym u nas kąpiel to ewidentna przyjemność a nie męczenie:)
Dla Michała też to jest przyjemność, a nie stres[emoji16] bez przesady, żeby kąpiel mogła stresować, no chyba że dziecko nie lubi [emoji6]
A długość już je bierzesz ? Jakieś skutki uboczne są , plamienia czy cos ? Ja naczytałam się już wczoraj w Internecie o nich że wypadac moga wlosy , krwawienia , dodatkowe kg , itpi... Sama wiem czy brać
Ja dopiero zaczęłam [emoji16]ale nie czytam "internetów"[emoji4]

Do góry