reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czy tylko moje dziecko w dzień prawie nie spi? Np w ciagu ostatnich 2 dni mial w ciągu dnia ok 3 drzemki po 5-10 minut. Akurat teraz zdalam sobie z tego sprawe, bo moj M wyjechal na 2 dni w delegacje a ja nie jestem w stanie nic zrobic. Co zaczynam sprzatac to zaraz jest wrzask i musze go wyciagac i zabawiac. Jeszcze gdyby tylko w ciszy potrafił polezec...
Łącze się z Tobą w bólu. Tylko, że u.mnie to już jakiś czas trwa [emoji16]

reklama
IMG_2286.JPG

Brak słów co się dzieje w tym kraju..

Załączniki

• IMG_2286.JPG
    IMG_2286.JPG
    121,4 KB · Wyświetleń: 377
Czy tylko moje dziecko w dzień prawie nie spi? Np w ciagu ostatnich 2 dni mial w ciągu dnia ok 3 drzemki po 5-10 minut. Akurat teraz zdalam sobie z tego sprawe, bo moj M wyjechal na 2 dni w delegacje a ja nie jestem w stanie nic zrobic. Co zaczynam sprzatac to zaraz jest wrzask i musze go wyciagac i zabawiac. Jeszcze gdyby tylko w ciszy potrafił polezec...
U nas ładnie śpi jak jesteśmy wszyscy w domu jak jestem z Młodym sama to śpi o ile wyjdziemy na spacer. A jak jest taki dzień że nie da się wyjść to śpi chwilkę i się budzi. Ale ja się nie przejmuje i włączam karuzele i robię co mam zrobić. Inaczej bym chodziła nieogarnięta głodna i zła:)

Mam tak samo... Nawet do toalety ciężko wyjść jak jestem sama...robiłam dziś zupę i rozgotowałam ziemniaki bo królewicz potrzebował 150% uwagi :D

Całe życie mieszkałam w domu a teraz mieszkamy w szeregowcu od soboty... Nigdy nie miałam sąsiada za ścianą. Może to dziwnie zabrzmi ale głupio mi jak mały wrzeszczy pół nocy lub w dzień a za ścianą ktoś mieszka. Miałyście jakieś niemiłe sytuacje czy ludzie bywają wredni jeżeli chodzi o płacz dziecka.
Tak samo mi dziwnie jak słyszę jak sąsiad puszcza sobie muzykę albo jak jego psy ujadają.

Całe życie mieszkałam w domu a teraz mieszkamy w szeregowcu od soboty... Nigdy nie miałam sąsiada za ścianą. Może to dziwnie zabrzmi ale głupio mi jak mały wrzeszczy pół nocy lub w dzień a za ścianą ktoś mieszka. Miałyście jakieś niemiłe sytuacje czy ludzie bywają wredni jeżeli chodzi o płacz dziecka.
Tak samo mi dziwnie jak słyszę jak sąsiad puszcza sobie muzykę albo jak jego psy ujadają.
Ja tam się nie przejmuje a też mieszkam w bloku. U nas no co słychać w sumie. Pod nami mieszka półroczny chłopiec i czasem słychać jak płacze ale tylko w łazience bo niesie kominem. Myślę że nikt ci nie zwróci uwagi , a zresztą jesteś pewna że sąsiedzi to slysza? Ja jak słyszałam sąsiadki synka w nocy to się nie wkurzalam tylko myślałam sobie jaki on biedny:(

Ja też całe życie w bloku i nie przejmuję się tym[emoji4] To jest dziecko i ma prawo płakać[emoji4]

reklama
Dziewczyny mam pytanie do was. Po kompresach na ranie z soli fizjologicznej wargi od wewnątrz chyba są mocno zaczerwienione a mycie przy cewce szczypie. Pomijam że cewka jakoś jest bardziej otwarta :(. Nie chcę już chemii wielkiej używać typu octenispet itp.
Co tu użyć w miarę naturalnego by zapalenie zeszło? Jem już probiotyki też i naturalne jogurty by flora bakteryjna wróciła do normy.

Robiłam już nadmanganianem ale jakoś szczególnie tym razem nie pomógł.
Ja bym jednak nie rezygnowała z octaniseptu dopóki się nie wygoi

Do góry