reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To mi mama pielęgniarka po porodzie pokazała jak (musiałam się kłuć 10 dni) i powiem szczerze że nie było tragedii [emoji23]najgorszej było w tym pierwszym momencie przez naskórek się przebić a potem jak szło głębiej nawet nie czułam. Z tym że ja to bardzo powoli robiłam (i wkłucie i wstrzykiwanie). Ani jednego siniaka, (malutkie ślady były ale to przy heparynie normalne bo wystarczy że się dotknie małego naczynka kropla heparyny i się malutki ślad robi).

To ja na początku miałam tylko takie kropeczki po zastrzyku. A później mi się zaczęły robić siniaki bo robiłam dwa razy dziennie i trafiłam w zrosty. U mnie sprawdzał się sposób, żeby bardzo szybko, bez żadnego zawachania wkłuć się w skórę a następnie bardzo powoli wpuszczać heparyne.

Załączniki

• 20180106_175502.jpg
    20180106_175502.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 109
reklama
To ja na początku miałam tylko takie kropeczki po zastrzyku. A później mi się zaczęły robić siniaki bo robiłam dwa razy dziennie i trafiłam w zrosty. U mnie sprawdzał się sposób, żeby bardzo szybko, bez żadnego zawachania wkłuć się w skórę a następnie bardzo powoli wpuszczać heparyne.
To u mnie wszystko powoli o obyło się bez bólu [emoji23] gdzie ogólnie ja nie mogę patrzeć na wbijajaca się igłę. Bo mi niedobrze [emoji23]
Faktycznie siniakow trochę masz :(

IMG_2271.JPG

Czapa już idealna na rozmiar główki także jesień i zima nam niestraszne [emoji5]

Jeszcze kupiłam ten kombinezon, ale jednak na 62 cm to akurat na 1,5 miesiąca będzie miała, a później już kupię porządniejszy zimowy
IMG_1725.JPG

Załączniki

• IMG_2271.JPG
    IMG_2271.JPG
    621 KB · Wyświetleń: 379
  • IMG_1725.JPG
    IMG_1725.JPG
    875,2 KB · Wyświetleń: 381
@klaudiaa975 a jak sobie radzicie w nowej sytuacji?[emoji4] Chyba dobrze, że już na swoim?
Powiem Ci , że gdyby nie te skradzione pieniądze to bylo by jak w bajce. Brakuje trochę rzeczy, nie oszukujmy się. W ciągu trzech godzin zdecydowaliśmy się wyprowadzić i zaczyna praktycznie od zera. Ale zleci jeden miesiąc, drugi i na święta już będzie tu pieknie. Ale na wszystko trzeba zarobić a to trochę czasu schodzi ..
Ale w końcu mam głowę spokojna. Nikt mi nie mówi kiedy, co, gdzie i jak. Teraz jak Kamil pojechał , mała usnęła to mi się płakać chce.. pusto, smutno ... Nie czuję klimatu domowego jeszcze za bardzo .. brakuje mi firanki bo nie ma karnisza, dywanu, szafy, kwiatka. Takich ******* żeby zrobiło się przytulnie .. może się przyzwyczaję ..

Pier..dołek.. ***

Ostatnio edytowane przez moderatora:
380A04F1-E28E-47B1-89F1-68196541EF69.jpeg Pochwalimy się ze od wczoraj jesteśmy ba tym bebilonie pepti i już widzę poprawę :) mała spo już 3 godzinę, a tak poza tym byliśmy w pepco i jestem miłe zaskoczona bluzy były po 10zl, a grubsze spodenki po 15 No rewelka cenowa, za tyle ani na ciuchach ani używek się nie kupi

Załączniki

• 380A04F1-E28E-47B1-89F1-68196541EF69.jpeg
    380A04F1-E28E-47B1-89F1-68196541EF69.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 158
Powiem Ci , że gdyby nie te skradzione pieniądze to bylo by jak w bajce. Brakuje trochę rzeczy, nie oszukujmy się. W ciągu trzech godzin zdecydowaliśmy się wyprowadzić i zaczyna praktycznie od zera. Ale zleci jeden miesiąc, drugi i na święta już będzie tu pieknie. Ale na wszystko trzeba zarobić a to trochę czasu schodzi ..
Ale w końcu mam głowę spokojna. Nikt mi nie mówi kiedy, co, gdzie i jak. Teraz jak Kamil pojechał , mała usnęła to mi się płakać chce.. pusto, smutno ... Nie czuję klimatu domowego jeszcze za bardzo .. brakuje mi firanki bo nie ma karnisza, dywanu, szafy, kwiatka. Takich ******* żeby zrobiło się przytulnie .. może się przyzwyczaję ..
Pomału do przodu[emoji4] W końcu będzie idealnie[emoji4] na swoim, to jednak na swoim[emoji16] Ani się obejrzysz, a Kamil znowu będzie w domu.

Mama nie chciała, żebyście wróciły?

Załączniki

• 432C9F00-8E36-4281-A190-4951848FDBE1.jpeg
    432C9F00-8E36-4281-A190-4951848FDBE1.jpeg
    801,2 KB · Wyświetleń: 140
reklama
Ten kombinezon z Pepco? Mam taki niebieski z dinozaurem i też na 62 i jest super. Właśnie idealny na teraz.

Tak :) tez kupiłam 62 bo jednsk w 68 by się utopiła, akurat na cały październik będzie, a później kupię porządniejszy na 68 cm to będzie miała na listopad grudzień i może styczeń

Do góry