reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To mi mama pielęgniarka po porodzie pokazała jak (musiałam się kłuć 10 dni) i powiem szczerze że nie było tragedii [emoji23]najgorszej było w tym pierwszym momencie przez naskórek się przebić a potem jak szło głębiej nawet nie czułam. Z tym że ja to bardzo powoli robiłam (i wkłucie i wstrzykiwanie). Ani jednego siniaka, (malutkie ślady były ale to przy heparynie normalne bo wystarczy że się dotknie małego naczynka kropla heparyny i się malutki ślad robi).

To ja na początku miałam tylko takie kropeczki po zastrzyku. A później mi się zaczęły robić siniaki bo robiłam dwa razy dziennie i trafiłam w zrosty. U mnie sprawdzał się sposób, żeby bardzo szybko, bez żadnego zawachania wkłuć się w skórę a następnie bardzo powoli wpuszczać heparyne.

Załączniki

• 20180106_175502.jpg
    20180106_175502.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 104
reklama
To ja na początku miałam tylko takie kropeczki po zastrzyku. A później mi się zaczęły robić siniaki bo robiłam dwa razy dziennie i trafiłam w zrosty. U mnie sprawdzał się sposób, żeby bardzo szybko, bez żadnego zawachania wkłuć się w skórę a następnie bardzo powoli wpuszczać heparyne.
To u mnie wszystko powoli o obyło się bez bólu [emoji23] gdzie ogólnie ja nie mogę patrzeć na wbijajaca się igłę. Bo mi niedobrze [emoji23]
Faktycznie siniakow trochę masz :(

IMG_2271.JPG

Czapa już idealna na rozmiar główki także jesień i zima nam niestraszne [emoji5]

Jeszcze kupiłam ten kombinezon, ale jednak na 62 cm to akurat na 1,5 miesiąca będzie miała, a później już kupię porządniejszy zimowy
IMG_1725.JPG

Załączniki

• IMG_2271.JPG
    IMG_2271.JPG
    621 KB · Wyświetleń: 376
  • IMG_1725.JPG
    IMG_1725.JPG
    875,2 KB · Wyświetleń: 376
@klaudiaa975 a jak sobie radzicie w nowej sytuacji?[emoji4] Chyba dobrze, że już na swoim?
Powiem Ci , że gdyby nie te skradzione pieniądze to bylo by jak w bajce. Brakuje trochę rzeczy, nie oszukujmy się. W ciągu trzech godzin zdecydowaliśmy się wyprowadzić i zaczyna praktycznie od zera. Ale zleci jeden miesiąc, drugi i na święta już będzie tu pieknie. Ale na wszystko trzeba zarobić a to trochę czasu schodzi ..
Ale w końcu mam głowę spokojna. Nikt mi nie mówi kiedy, co, gdzie i jak. Teraz jak Kamil pojechał , mała usnęła to mi się płakać chce.. pusto, smutno ... Nie czuję klimatu domowego jeszcze za bardzo .. brakuje mi firanki bo nie ma karnisza, dywanu, szafy, kwiatka. Takich ******* żeby zrobiło się przytulnie .. może się przyzwyczaję ..

Pier..dołek.. ***

Ostatnio edytowane przez moderatora:
380A04F1-E28E-47B1-89F1-68196541EF69.jpeg Pochwalimy się ze od wczoraj jesteśmy ba tym bebilonie pepti i już widzę poprawę :) mała spo już 3 godzinę, a tak poza tym byliśmy w pepco i jestem miłe zaskoczona bluzy były po 10zl, a grubsze spodenki po 15 No rewelka cenowa, za tyle ani na ciuchach ani używek się nie kupi

Załączniki

• 380A04F1-E28E-47B1-89F1-68196541EF69.jpeg
    380A04F1-E28E-47B1-89F1-68196541EF69.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 155
Powiem Ci , że gdyby nie te skradzione pieniądze to bylo by jak w bajce. Brakuje trochę rzeczy, nie oszukujmy się. W ciągu trzech godzin zdecydowaliśmy się wyprowadzić i zaczyna praktycznie od zera. Ale zleci jeden miesiąc, drugi i na święta już będzie tu pieknie. Ale na wszystko trzeba zarobić a to trochę czasu schodzi ..
Ale w końcu mam głowę spokojna. Nikt mi nie mówi kiedy, co, gdzie i jak. Teraz jak Kamil pojechał , mała usnęła to mi się płakać chce.. pusto, smutno ... Nie czuję klimatu domowego jeszcze za bardzo .. brakuje mi firanki bo nie ma karnisza, dywanu, szafy, kwiatka. Takich ******* żeby zrobiło się przytulnie .. może się przyzwyczaję ..
Pomału do przodu[emoji4] W końcu będzie idealnie[emoji4] na swoim, to jednak na swoim[emoji16] Ani się obejrzysz, a Kamil znowu będzie w domu.

Mama nie chciała, żebyście wróciły?

Załączniki

• 432C9F00-8E36-4281-A190-4951848FDBE1.jpeg
    432C9F00-8E36-4281-A190-4951848FDBE1.jpeg
    801,2 KB · Wyświetleń: 135
reklama
Ten kombinezon z Pepco? Mam taki niebieski z dinozaurem i też na 62 i jest super. Właśnie idealny na teraz.

Tak :) tez kupiłam 62 bo jednsk w 68 by się utopiła, akurat na cały październik będzie, a później kupię porządniejszy na 68 cm to będzie miała na listopad grudzień i może styczeń

Do góry