reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A co to ma do tego? W sensie ja dokarmiam mm, ale dokarmianie to chyba za dużo powiedziane, bo daje raz dziennie tylko butle a reszta piersią i tak się zastanawiam :D po prostu każdy organizm inny i inaczej się regeneruje [emoji5]
Jak dajesz raz dziennie mm to pewnie to większego znaczenia nie ma. Jak dziewczyny karmią pół na pół to wtedy hormon który blokuje naszą płodność mniej się skupia na produkcji mleka. Dlatego najczęściej przy karmieniu wyłącznie piersią okres wraca jak zaczyna się podawać dziecku pokarm stały.

reklama
Były rozbieżności w wymiarach brzuszek, główka u dzieci dwóch dziewczyn chyba. Ale koniec końcem dzieci urodziły się zdrowe.
To poczekaj do jutrzejszej wizyty. Postaraj się nie denerwować bo Twój dzidziuś to czuje. Myśl pozytywnie. I daj znać jutro co dr powiedział.
Niby mieści się między 10 a 50 centylem no i to hc/ac jest w normie ale mimo wszystko w glowie siedzi . Dam znać jutro wielkie dzięki ;*

Proszę, wzięłam z grupy fb na przyszłość :)Zobacz załącznik 902383

Hmm dziwne. Ja karmie już tylko mm a kupy są żółte. Czyli źle?

Cześć dziewczyny [emoji4]
Serdecznie gratuluję pociech i życzę dużo zdrowia

Pisze do Was z zapytaniem , bo
ciekawa jestem jak było u Was a ja się zmartwilam .
Moja mała 28tc +5 waży 1130gram +/- 150 .
Ogólnie doktor mówiła ze wszystko ok ze to po rodzicach będzie drobniejsza . Jutro mam badanie 3 trym i doktorka chyba troche ja na szybko pomierzyla i liczę na błąd pomiaru :/
Jednak nie daje mi spokoju , ze brzuszek wyszedł tydzien mniejszy na 27+3 . Niby dzidzia ma być długa szczupła , bo żadnych nieprawidłowości nie widać . A ja się boję tej hipotrofii bardzo i sobie sama nabieram do glowy .
Czy takie rozbieżności faktycznie sa ok ? U Was tez sie tak rozjezdzaly wymiary ? Czasami czytam to dzieci ważą dużo więcej itd.moze nie potrzebnie ale wiadomo martwię się . Ile wazyly Wasze maluszki ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi ;*

U mnie brzuszek był o 3 tygodnie do tyłu. Młody urodził się w 40 tygodniu z waga 2760 g. Ile się stresów najadlam to tylko ja wiem..jeden z lekarzy straszył mnie hipotrofia bo miałam dwóch prowadzących. Natomiast drugi mówił że jest wszystko ok, że skrzat po prostu będzie drobniutki. Ważne są przepływy, wtedy jest wszystko ok. Chcesz to poszukaj moich wcześniejszych wpisów, bo nie chce mi się opisywać mojej sytuacji.

My mamy dzisiaj o 14.15 szczepienie..ale mam stresa ;(

My też właśnie na spacerku jak co rano:) Młody już nawet w wózku śpi na brzuchu. Dobrze że spacerówkę mam rozkładana na płasko bo córką też tylko na brzuchu spala. Dzisiaj był rekord w spaniu od 19 do 24 później już niestety co 1.5 h ale coś zaczyna się wydłużać więc jestem dobrej myśli. Widzę że w dzień też lepiej się najada i wczoraj karmiłam co 3 h a nawet więcej czasem. Może zaczyna się to normować:) bo karmienie co 1h utrudnia wyjścia z domu.

Jutro chrzest a ja w proszku. Muszę dzisiaj przygotować ubrania dla nas wszystkich bo jutro już czasu nie będzie.
Mój jeszcze ani razu nie spał na brzuszku. Córka też nigdy tak nie lubiła. ☺
U nas też coraz lepiej w nocy ze spaniem. Dzisiaj znów od 20 do 3 spał a potem po 7 się obudził. Ja poszłam spać o 21 to się nawet wyspałam ☺
W co ubierasz małego jutro? Ja szukam ubranka na chrzest ale na grudzień to jeszcze nie wiadomo jaki rozmiar czy 68 czy już 74.

Hmm dziwne. Ja karmie już tylko mm a kupy są żółte. Czyli źle?

U mnie brzuszek był o 3 tygodnie do tyłu. Młody urodził się w 40 tygodniu z waga 2760 g. Ile się stresów najadlam to tylko ja wiem..jeden z lekarzy straszył mnie hipotrofia bo miałam dwóch prowadzących. Natomiast drugi mówił że jest wszystko ok, że skrzat po prostu będzie drobniutki. Ważne są przepływy, wtedy jest wszystko ok. Chcesz to poszukaj moich wcześniejszych wpisów, bo nie chce mi się opisywać mojej sytuacji.

My mamy dzisiaj o 14.15 szczepienie..ale mam stresa ;(
Współczuję stresu mnie niby nie straszą bo tydzień różnicy , ale ja sama siebie nakrecilam :/
Cieszę się ze u Was juz dobrze

@GorzkaPomarańcza gdzie kupiłaś te rurki windi?
Pytałam w dwóch aptekach.. W pierwszej babka na mnie spojrzała jakbym chciała w aptece kupić kilo ziemniaków a w drugiej babka wiedziała o co mi chodzi ale powiedziała że nie ma u nich.
Widziałam np w aptece gemini...Ale gdzie stacjonarnie?

Jak masz aptekę DOZ gdzieś. Albo cosmedica. A najlepiej wejdź na mApy google i dzwon do najbliższych aptek i pytaj zamiast się męczyć wchodzeniem

Dzisiaj czwarty dzień diety bezmlecznej,a u Weroniki kupy dramat, mnóstwo w nich śluzu... czy organizm oczyszcza się z alergenu? Kurczę myślałam że jak nie będę to dostarczać to śluzu w kupach nie będzie,a tymczasem naprawdę to dużo...

Ja już drugi tydz na bezmlecznej bez jajecznej i wszystko co może uczulać najprawdopodobniej tez odstawione i dopiero dziś wczoraj kupki bez śluzu wodniste. Tak to był śluz prawie sam ze ciężko było do badania nabrać tak się ciągnęło ... sory za opis. Jak białko jaja były kupy tyle ze zielone

Do dwóch tygodni może się nawet oczyszczać z akergenu.
Dwa może to być też wina laktozy. Krowia ograniczyłas, ale Twój organizm nadal laktoze wytwarza. Oprócz diety bezblecznej spróbuj laktaze małej podawać.

Ja pomimo ze lekarz mówił ze skoronie było różnicy to odstawić ... ostatnio zaczęłam dawać zmow. Mija tydzień i młodego może z raz brzuch bolał także będę podawać dalej

reklama
Do góry