reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobacz załącznik 899878Zobacz załącznik 899880Zobacz załącznik 899882

Przez moje posty zbankrutujecie hah ale proszę, jeśli któraś z Was już będzie uzupełniała garderobę dla maluszków na rozmiar 68 cm to na smyku fajne ciuszki i mega ceny :) ja mam jeszcze taki bon zniżkowy -20% na ciuchy to chyba po wypłacie Bartka za tydzień przejedziemy się do smyka popatrzeć jakieś jesienne spodenki bluzy dla małej [emoji16]
Od dzisiaj jest 20% rabatu w smyku na ciuszki jak sie zrobi zakupy za min. 119 zł ;)

reklama
Mi kazal przyjsc za 4 tyg na bioderka znowu.. ;)
Ja sie czuje jak taka matka polka typowa :/ kwestia psychiki, podejscia ,chyba chodzi troche o moje cialo.. przed ciaza bylam szczupla, a teraz.. znow walcze z boczkami :( wiem ze taki moj typ urody,wroce do pracy to i boczki znikna ;)
Ja też jak matka polka ale raczej psychicznie. Fizycznie doszłam już do siebie na 100% choć chciałabym więcej i myślę by w przyszłym tygodniu trochę zacząć ćwiczyć bo czuje się taka ociezala w tym trybie domowym. Boczki zginą jak tylko wrócisz do właściwego sobie rytmu:*

Moja też ma teraz 58 cm ale 5800 a Twoja 4220 matko ale mam pączusia :p

Coś Ty ;) po prostu moja jest o wiele młodsza, w sobotę skończy 7 tygodni :) no i jest wyjątkowo długa z tego co widze jak każda pisze ile jej maleństwo ma kg i cm to moja przybiera tak jak powinna na wadze, bo od wyjścia ze szpitala już 1,4 kg także ok i długa się robi, bo 4 cm urosła :D także Twoja jest w normie, fajna dziewuszka [emoji7][emoji7]

Ja też jak matka polka ale raczej psychicznie. Fizycznie doszłam już do siebie na 100% choć chciałabym więcej i myślę by w przyszłym tygodniu trochę zacząć ćwiczyć bo czuje się taka ociezala w tym trybie domowym. Boczki zginą jak tylko wrócisz do właściwego sobie rytmu:*
Dzieki :* ogolnie nie jest zle,ale jednak mi przeszkadzaja.. :/

Coś Ty ;) po prostu moja jest o wiele młodsza, w sobotę skończy 7 tygodni :) no i jest wyjątkowo długa z tego co widze jak każda pisze ile jej maleństwo ma kg i cm to moja przybiera tak jak powinna na wadze, bo od wyjścia ze szpitala już 1,4 kg także ok i długa się robi, bo 4 cm urosła :D także Twoja jest w normie, fajna dziewuszka [emoji7][emoji7]
I tak mojego grubaska nikt nie przebije chyba [emoji23] waży myślę ok 5800g i ma ok 61-62cm [emoji16][emoji16][emoji16]

Wow no coś ty :o szok że przy takiej wadze używacie jeszcze takich małych ciuszków i pampersów. My pampersów 1 używaliśmy chyba ze 2 tyg tylko
Moja dwa tygodnie temu miała 4800. Teraz nie wiem. Ale jest jakaś nie wymiarowa troche :D 62 za duże , 56 za małe. Jedynie kilka sztuk mi zostało takich pomiędzy. Cały karton już odłożyłam na sprzedaż.
Ostatnio konpleciki takie leginsy + body + opaska / czapeczka. 24 sztuki za 150zl. ResTe też muszę wystawić gdzieś :)
A w jedynkach chodzila cały równy miesiąc :)

Dziewczyny my dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry.
Lekarz uznał że Kacper jest wagowo na 2 miesiąc a ma dziś 25 dni. Powiedział że jest przejedzony.
Jego waga urodzeniowa to 3360g, waga w dniu wypisu 3095g a dziś u lekarza 4470g z tym że był ważony w pampersie i ubranku.

Nie kupiliśmy wczoraj tych rurek windi bo nie było w aptece. Lekarz kazał dać czopka viburcol. Daliśmy go o godzinie 14 i cisza. Młody przed chwilą miał płacz jakbyśmy go ze skóry obdzierali. Tak płakał że ciężko mu było oddech złapać. Napina się i kopie nóżkami a wtedy mocno zaciska pośladki.
Ja już nie wiem jak mu pomóc. Masujemy i robimy rowerek a on płacze i płacze.

No i znów się zaczęło..... Ratunku

reklama
Do góry