reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My po szczepieniu na pnempneumoki. Malwinka jeszcze przed klcuciem zaczęła płakać a w trakcie sie nie mówi.. jak wyszliśmy z gabintu to jeszcze się zanosiła .. ale przy piersi zaraz się uspokoiła .
Waży już 5800 i 58 cm 5 wrzesnia bylo 5300 i 57 cm .
Śpi już z 3 godz a ja zdążyłam zrobić 2 prania i obiad . Tak goraco dzisiaj jak w środku lata aż nic się nie chce robić .
Kolejne szczepienie 25 października 3 dni przed chrzcinami .
Ja byłam wczoraj u gin , czekałam z 40 min , mąż był że mną i z małą grzeczna byla rozglądała się , przed mna jeszcze 3 ciężarne byly z ogromnymi brzuchami , każdej poświęca 30-40 min , było już po godz 20 więc zrezygnowalam bo bym chyba siedziała tam do 22 i zapisałam się na inny dzień na wcześniejsza godz i w ten dzień mniejsze opóźnienia
Mam głupie pytanie , można wziac dziecko na dwór po szczepieniu , nie spacer wśród ludzi tylko tak koło domu po podwórku ?
Jaka duzaaa ❤❤❤❤ cudnie ❤❤❤❤
Mozna wziac na dwor ;)

reklama
My po szczepieniu na pnempneumoki. Malwinka jeszcze przed klcuciem zaczęła płakać a w trakcie sie nie mówi.. jak wyszliśmy z gabintu to jeszcze się zanosiła .. ale przy piersi zaraz się uspokoiła .
Waży już 5800 i 58 cm 5 wrzesnia bylo 5300 i 57 cm .
Śpi już z 3 godz a ja zdążyłam zrobić 2 prania i obiad . Tak goraco dzisiaj jak w środku lata aż nic się nie chce robić .
Kolejne szczepienie 25 października 3 dni przed chrzcinami .
Ja byłam wczoraj u gin , czekałam z 40 min , mąż był że mną i z małą grzeczna byla rozglądała się , przed mna jeszcze 3 ciężarne byly z ogromnymi brzuchami , każdej poświęca 30-40 min , było już po godz 20 więc zrezygnowalam bo bym chyba siedziała tam do 22 i zapisałam się na inny dzień na wcześniejsza godz i w ten dzień mniejsze opóźnienia
Mam głupie pytanie , można wziac dziecko na dwór po szczepieniu , nie spacer wśród ludzi tylko tak koło domu po podwórku ?
Można[emoji16]

My już dziewczyny dziś z Kornelią po szczepieniu. Wzięłam te refundowane na NFZ pakiet taki standardowy, miała 4 wkłucia w uda, 2 w lewe i 2 w prawe. Trochę popłakała jak jej to wbijała, ale później całe szczęście spokój i dziecko na rękach usnęło w poczekalni później i teraz już w domku jesteśmy i tez jest senna i spokojna narazie, ale oczywiście na rękach i usypia w sumie już.

Waga w ostatni dzień sierpnia była 3750 g, a dziś ma już 4220 g i mierzy 58 cm także 4 cm od porodu jej się urosło i ciuszki na 56 cm już wszystkie odłożyłam albo na sprzedaż albo na kiedyś ;)
Moja też ma teraz 58 cm ale 5800 a Twoja 4220 matko ale mam pączusia :p

To ja jestem matka wariatka, bo już w sumie od początku prawie zakładam jej te rozmiar 2 dada z lidla, ma trochę luzu, ale przynajmniej jej wygodnie i kupa ani siku jeszcze całe szczęście nie wyleciały nigdzie poza pampersa hah. To kurcze ta nasza „kruszynka” nie wiem po kim taka długa się robi hah. Bo ja niska, mój tez niski a ona już s 56 cm nie wchodzi, bo za ciasne i za krótkie to odkładam [emoji4] a główkę mierzyła to już 38 cm obwód i obwód klatki piersiowej tyle samo
Glowka też u nas 38 cma klata 40 :) główka i długość takie same ale moja mała idzie w szerokosc rączki nóżki całe w fałdkach :D

My po bioderkach. Wszystko ok. Powiedzcie czy idziecie jeszcze raz jak to badanie? Pamiętam że z córkami byłam raz aktu drugą wizytę proponują. Nie wiem czy to z potrzeby czy z chęci zysku...

Rany. Ubrałem się dziś jak człowiek. Jak kobieta w sensie :D jak mówię że to moje trzecie dziecko to ludzie myślą że chyba pierwsze w wieku 16lat urodziłam. Taksówką dziś jechałam i tak się zaglądałam A kierowca taki miły dziadek uwierzyć nie mógł:)
Tak poza tym miałam dziś lekką spine z mężem. Mam nadzieję że mu przeszły humory bo nie lubię się kłócić i boczyć się na siebie.
@kasiak85 uzbroj się w cierpliwość i dobre myśli. Zobaczysz że będzie dobrze wszystko. Jestem pewna i trzymam kciuki.
@Mikasa7 Już wcześniej miałam pisać ale mi umknęło... super że z mężem taka poprawa. Nawet w twoich postach jskis optymizm zalatuje:)

Byłam też w pepco i kupiłam z wyprzedazy czapki na zimę. Dziś u mnie 30 stopni a ja już o mrozach myślę... :)

My po bioderkach. Wszystko ok. Powiedzcie czy idziecie jeszcze raz jak to badanie? Pamiętam że z córkami byłam raz aktu drugą wizytę proponują. Nie wiem czy to z potrzeby czy z chęci zysku...

Rany. Ubrałem się dziś jak człowiek. Jak kobieta w sensie :D jak mówię że to moje trzecie dziecko to ludzie myślą że chyba pierwsze w wieku 16lat urodziłam. Taksówką dziś jechałam i tak się zaglądałam A kierowca taki miły dziadek uwierzyć nie mógł:)
Tak poza tym miałam dziś lekką spine z mężem. Mam nadzieję że mu przeszły humory bo nie lubię się kłócić i boczyć się na siebie.
@kasiak85 uzbroj się w cierpliwość i dobre myśli. Zobaczysz że będzie dobrze wszystko. Jestem pewna i trzymam kciuki.
@Mikasa7 Już wcześniej miałam pisać ale mi umknęło... super że z mężem taka poprawa. Nawet w twoich postach jskis optymizm zalatuje:)

Byłam też w pepco i kupiłam z wyprzedazy czapki na zimę. Dziś u mnie 30 stopni a ja już o mrozach myślę... :)
Mi kazal przyjsc za 4 tyg na bioderka znowu.. ;)
Ja sie czuje jak taka matka polka typowa :/ kwestia psychiki, podejscia ,chyba chodzi troche o moje cialo.. przed ciaza bylam szczupla, a teraz.. znow walcze z boczkami :( wiem ze taki moj typ urody,wroce do pracy to i boczki znikna ;)

reklama
Do góry