reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tak długo nie mam zamiaru karmić [emoji23]
Dlaczego? Jak tylko będziesz miała pokarm to czemu z tego rezygnować? Ja poczekałam aż córka sama się odstawi. Trwało to 2 lata bez 2 tyg.☺ ale na koniec to już tylko do snu potrzebowała podurdać aż nagle zaczęła zasypiać bez durdania, tylko przytulona do mojej piersi. Jakoś nie wyobrażałam sobie odstawiać dziecko na siłę. Słyszałam od znajomych jak odstawiały swoje dzieci. To był ryk wręcz histeria. Odrzucały butelkę. Najgorzej jest z dnia na dzień zabrać dziecku pierś na rzecz butelki. I one cierpiały bo cycki bolały. I dzieci też. Ja wtedy pomyślałam że swojemu dziecku nie zafunduję czegoś takiego. I nie musiałam☺
Teraz też poczekam aż synek sam odrzuci cyca.

U nas dzisiaj cały dzień na pełnych obrotach. Kamil wrócił o 15 i śpi , przyjechał na tydzień :) ale mała daje popalić cały dzień. Trzy godziny spaceru i pół godziny łącznie spania .. zdążyłam jej kupić e Pepco rsjstopki i 3 pary rękawiczek po 3 zł. Takie śliczne teraz są w sprzedaży , wzięłam trzy kolory :D
Zobacz załącznik 898108
Noc nawet ok. Usnęła o 20 , karmienie o 22, 24, 2, 4 i 6. Potem usnęła o 8 do 10 :)
Zamówiłam jej nosidło polarowe. Nowe ok.400zl.a ja zapłaciłam 90 :)
zdjęcia tej pani od której kupiłam.
Myślę , że bardzo mi się przyda na jesień jak mama i Kamil wyjadą a ja zostanę sama.
Zobacz załącznik 898099 Zobacz załącznik 898100

A to my dzisiaj na spacerze. Chwila spokoju na rękach :)
Zobacz załącznik 898102

Fajne to nosidło :) w poprzek. Super :)

Zabieracie swoje szkraby na zakupy do większych marketów? My z małym tylko spacery lub ewentualnie siedzimy z nim w ogrodzie jak pogoda jest.
A jak u was?
Ja zbierałam swoją wszedzie: do sklepu, szkoły, przedszkola bo nie miałam z kim ja zostawić i zobacz co się stało. Jakbym mogła cofnąć czas to bym przez te pierwsze 4-5 tyg nie chodziła z nią w takie miejsca.

Dziewczyny jeśli którejś maluszek ma problemy ze skórą na główce to polecam olejek z ziaji na ciemieniuchę.
20180914_203658.jpg

Mój mały jak dostał potówek na główce 3 tyg temu to jak mu się wysuszyły to porobiło mu się pełno strupków. Smarowalam oliwką przed myciem i potem czesałam ale średnio schodziło. Dzisiaj sobie przypomniałam że mam ten olejek. Godzinę przed kapaniem posmarowałam oliwką główkę a w kąpieli umylam mu tym olejkiem głowę. I bardzo bardzo dużo mu zeszło. Po kąpaniu trzeba wyczesać na świeżo to ładnie skóra główki się oczyszcza. Jestem bardzo zadowolona.

Załączniki

• 20180914_203658.jpg
    20180914_203658.jpg
    430,6 KB · Wyświetleń: 277
reklama
.
Ja zbierałam swoją wszedzie: do sklepu, szkoły, przedszkola bo nie miałam z kim ja zostawić i zobacz co się stało. Jakbym mogła cofnąć czas to bym przez te pierwsze 4-5 tyg nie chodziła z nią w takie miejsca.

Kochana to nie przez to że ja zabierałas wszędzie. Ja też moja zabieram, do przedszkola, sklepu, galerii itd. jestem zdania że bez przesady dziecko musi mieć kontakt ze światem jak będziemy je izolować to będzie później gorzej.

Będzie u Was wszystko dobrze :*

Do góry