reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi w takiej sytuacji niezbedny byl smoczek, bo u niego byl silny odruch ssania i mial potrzebe ciagle ssac, nie przeszkadzało mu, ze zjada za duzo. Ale Ty juz pisalas, ze Lence nie pasuje smoczek. Chyba, ze jakis inny wyprobujesz?
Ona już czasem złapie smoczek, tylko ona jakby ewidentnie dalej głodna jest, bo wtedy smoczka nie chce...

reklama
To ja myślę , że może być przejedzona a nie głodna. Mój mały jak zje to te 3 godz spokojnie wytrzyma. Jak marudzi to daje smoczek, ponoszę trochę i dopiero jak już nic nie pomaga to cycuś. A jak mu na początku dawałam co godzinę bo myślałam, że jak marudzi to głodny i wtedy bardzo ulewał bo cycusia nie odmówił a co podurdał to mu coś leciało i to za dużo było.
Ja już sama nie wiem czemu ona tak ulewa, tez myskalam ze z przejedzenia, ale jak uleje to dalej się domaga, inaczej wrzeszczy i nie ma opcji żeby ja uspac czy uspokoić. Dziś rano Np ulala, płakała, później dałam znow, już nie ulala i spi już ponad 2h, Wiec nie wiem od czego to zależy...

Ulewa, ale kilka razy po jednym jedzeniu, Wiec jakby zwracała wszystko tylko 'na raty' :/
Moim zdaniem ulewa, bo za dużo je albo za dużo powietrza się nałyka. Mój synek tak ma. Czasami wydaje się, że wszystko ulewa.. Ale przybiera więc część się trawi. Ja w czasie jedzenia odbijam i wracamy do karmienia. Jeden dzień jest super, uleje sporadycznie, a kolejny masakra i ulewa co chwilę i po każdym jedzeniu..i nawet po godzinie.

No dokładnie, nie dajmy się zwariować. Znam dziewczyny co z dzieckiem nawet do toalety chodziły bo jak nie śpi to nie może być samo.
Ja póki co nie odciągam mleka myślę że dotrwam do rozszerzania diety tzn. ja chyba będę rozszerzać po 4 miesiącu no chyba że będzie ok ze mną to może dotrwam do 6 na samym mleku wszystko zależy od sytuacji.
Natomiast nie czuje się uwiązana, spędzam czas z córką też np czy mąż idzie z młodym na spacer a ja mam chwilę dla siebie. Jak nakarmię to trochę tego czasu jest:)
A mogę zapytać czemu masz wątpliwości czy dotrwasz do 6 miesiąca? Masz większe doświadczenie, bo masz już dziecko starsze. Później może być tak, że dla dziecka będzie za mało naszego mleka i trzeba będzie wcześniej rozszerzać dietę?

Ja odciągam mleko jak chcę gdzieś wyjść, bo Mały je w dzień co 1-1,5h, od dwóch dni dopiero bywa że przetrwa 2,5h, więc jak chcę gdzieś wyjść, to nigdy nie wiadomo czy nie będzie chciał jeść w tym czasie ;)

My po wizycie u pediatry. Mlody waży 4330 , przy wyjściu ze szpitala ważył dokładnie kg mniej a mamy 4 tyg więc chyba jest ok. Dostaliśmy receptę na 5 w 1 i szczepić się będziemy na początku października. Na bóle brzuszka mamy kupić windi i doraźnie stosować i oprócz tego probiotyk biogaja. Poza tym wszystko super

Ile przybyły wasze maluszki w 4 tyg? Czytałam że prawidłowo to 600-800 g na miesiąc to myślę że u nas jest ok. Lekarka mówi że ok ale powiedziała tez zobaczymy jak będzie za 3 tyg.
Mój jak miał 4 tyg to ważył 4700g, waga urodzeniowa 3630g, a przy wyjściu ze szpitala 3380g ;)

My po wizycie u pediatry. Mlody waży 4330 , przy wyjściu ze szpitala ważył dokładnie kg mniej a mamy 4 tyg więc chyba jest ok. Dostaliśmy receptę na 5 w 1 i szczepić się będziemy na początku października. Na bóle brzuszka mamy kupić windi i doraźnie stosować i oprócz tego probiotyk biogaja. Poza tym wszystko super

Ile przybyły wasze maluszki w 4 tyg? Czytałam że prawidłowo to 600-800 g na miesiąc to myślę że u nas jest ok. Lekarka mówi że ok ale powiedziała tez zobaczymy jak będzie za 3 tyg.
Mój 1200g i to też prawidłowo [emoji6][emoji6]

Tak w ogóle dzień dobry.
My już po zakupach i spacerze. Dobrze mieć park ze stawem niemalże pod samym blokiem.
Biorę się za sprzątanie i obiad a od 13 dzieci zostają z moją mamą a ja mam ginekologa i spotkanie organizacyjne w przedszkolu. Zobacz załącznik 896771Zobacz załącznik 896772Zobacz załącznik 896773

Kasiu ty się proszę nie obraz ale ja w dobrej wierze ci to mówię. W nosidełku jak nie musisz to nie woź małej. Kręgosłup w tym wieku powinien być wyprostowany. W nosidełku góra dwie godziny dziecko.moze być podobno. Gondola to mniej zgrabny sprzęt ale chyba zdrowszy.

Byłyśmy odebrać wyniki z moczu. Wyszły okej. Mała prawdopodobnie nie toleruje laktozy. Mało śpi i ciągle poplakuje przez brzuszek. Przepisala delicol. HiPP mam zamienić na HiPP HA. I teraz pytanie. W domu mam całe pudełko zwykłego. Czy mogę mieszac żeby je skończyć ?

Klaudia nie :) nie rób tego bo masz polepszyć jej sytuację a nie ciągnąć ;)

Wiecie co daje małej HiPP combiotic ale chyba jej nie służy i kupiłam kilka saszetek Bebilon pronutra by zobaczyć jak będą działać. Walka z gazami u nas jest ostra.
Jest jeszcze Bebilon profutura ale nie wiem jaka jest różnica.

reklama
My też po wizycie u pediatry. W czwartek leoś kończy 4 tygodnie. Waży 4560g. Przy porodzie miał 3860g. Ponoć dobrze. Dostaliśmy skierowanie do chirurga by obejrzał ta zmianę o której pisałam.

Starsza zaś dziś miała straszna chrypke i została W domu. Tak więc siedzę dziś z moim trio i robię krokiety z mięchem:)

Do góry