reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witam[emoji4]Dziewczyny moja młoda ta anioł nie dziecko do momentu gdy zbliża się wieczór. Od około 20/21 do 24 jest strasznie marudna płaczliwa nie chce jeść nie może zasnąć nawet na rękach. Jak zaśnie to zaraz się przebudzi i poplakuje. Wiem ze to nie brzuch ani kolki bo jak dziecko ma kolki to doświadczenie mam po młodym... Słyszałam że to może być skutek cesarskiego cięcia i co za tym idzie jakieś zaburzenia sensoryczne. Ze dzieci na wieczór są podraznione płaczliwe. Czy macie podobna sytuacje i jak sobie z tym radzicie ? ?

Moim zdaniem dziecko po prostu nie będzie spało 24 h, nie ma tak dobrze, że tylko cyc pampers paciorek i do spania ciagle :) u nas Kornelia to tez anioł od rana do 19 śpi, karmienie, pampers ponosić pobujać i spi, a od 20-23 ma swoje godziny czuwania i tak codziennie, jest głodna bardziej, marudna, płaczliwa nieraz tak głośno jakby ją ze skory obdzierali, chce się nosić, nie umie już później łapać cyca, bo zmęczona i nawet jak jej pomagam z sutkiem roluje itd to nic, darła się wczoraj strasznie i okazało się, ze chciała być noszona i tylko stanie koło okapu wyłączanego wywiewu i światła tam zapalonego ją uspokoiło, bo się patrzyła. Odeszłam gdzieś dalej i nosiłam to zaczynała znowu grymasić itd. Także norma moim zdaniem takie zachowanie pod wieczór u dziecka. Ja rodziłam SN i moim zdaniem no każde dziecko na nasze nieszczęście musi się wymeczyc[emoji28] żeby później spało w nocy ;) i nasza już tak od 23-4 spała ;)

reklama
To moja zaczyna później. Ale też w dzień jest bardzo spokojna i dużo śpi. Po północy jak juz ja uspie to jest ok i budzi się tylko na karmienie. Ale to chyba minie ? ?

Mi się wydsje, ze z wiekiem będzie gorzej hah ;) dziecko coraz mniej będzie spało im starsze :D więcej uwagi bedzi potrzebowało i zabawy itd :)

Witam się w nowym roku szkolnym[emoji5]córa odprawiona do przedszkola, poszła chętnie. Mąż zawiózł ja zostałam w domu z małym. Wczoraj mi marudziła , że ją trochę boli gardło. Dostała od razu neo angin. Dzisiaj rano sama nie wiedziała , czy ją boli czy nie. Raz mówiła że trochę drapie a raz że nic nie boli. Ale temp nie ma. Mam nadzieję, że nie pogorszy jej się w przedszkolu.
Była u nas położna. Jeszcze 2 razy przyjedzie. Mały ma podejrzenie skazy białkowej. Mam nie jeść nabiału przez tydz i na kolejnej wizycie zobaczymy jak skóra będzie wyglądać. Ma taką drobną szorstką wysypkę na buzi troszkę i na rączkach. Co ja teraz będę jadła? Ja taka mleczna jestem..
Zobacz załącznik 894258
Czyli mleko ryżowe, kokosowe albo kozie tym tygodniu pijemy. Masło roślinne trzeba kupić. A jogurty jakieś bez mleka krowiego są? Czy serki?
W Lidlu są bardzo dobre jogurty kokosowe i nie mają w składzie bmk[emoji16]

Mi się wydsje, ze z wiekiem będzie gorzej hah ;) dziecko coraz mniej będzie spało im starsze :D więcej uwagi bedzi potrzebowało i zabawy itd :)
Tak ja wszystko rozumiem. Bo w dzień ma godzinę pół godziny czas czuwania ale jest przy tym spokojna. A wieczorem tak jakby mi dziecko podmienili [emoji5] bo nawet noszenie nie pomaga bo chlipie cały czas

Tak ja wszystko rozumiem. Bo w dzień ma godzinę pół godziny czas czuwania ale jest przy tym spokojna. A wieczorem tak jakby mi dziecko podmienili [emoji5] bo nawet noszenie nie pomaga bo chlipie cały czas

Wiem, to może być stresujące dla rodziców i ja tez mega się wtedy stresuje, bo mam wrażenie, ze to może jakiś ból czy coś a ja jej nie umiem pomoc, ale jednak z drugiej strony wydaje mi się, ze po prostu musi pomęczyć siebie i nas :D

Cześć dziewczyny ja jestem z forum Wrześniowek termin mam za 5 dni oczywiście jak małej zechce się wyjść na czas [emoji16] ale do czego zmierzam , pytanie odnośnie znieczuleniu ZZO czy któraś miała z Was podczas porodu podane te znieczulenie i czy warto ? Przepraszam że się tutaj tak wtracilam , ale chciałabym znać Wasza opinie na ten temat .[emoji4]
Miałam i nie wyobrażam sobie rodzić bez [emoji16]

Katinails. Ty chyba trochę się znasz na mlekach. Mogłabyś doradzić które z tych jest najlepsze ?
Screenshot_2018-09-03-11-34-56-158_com.opera.browser.png
Screenshot_2018-09-03-11-35-02-999_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-09-03-11-34-56-158_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-09-03-11-34-56-158_com.opera.browser.png
    72 KB · Wyświetleń: 302
  • Screenshot_2018-09-03-11-35-02-999_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-09-03-11-35-02-999_com.opera.browser.png
    61,1 KB · Wyświetleń: 309
reklama
Katinails. Ty chyba trochę się znasz na mlekach. Mogłabyś doradzić które z tych jest najlepsze ?
Zobacz załącznik 894271 Zobacz załącznik 894272
Jeśli już bebiko to pro +. To beżowe. Ono jest częściowo fermentowane. Żółte bebiko ma dużo cukru w składzie. . I dzieci zdarza się że przez to mają problemy z brzuszkiem. Z wyżej polki mleko to hipp combiotic i enfamil.
Mleko ar to antyrefluks. Więc jeśli dziecko nie refluksu nie ma sensu takich kupować. Ha hypoalergiczne ale to też jeszczs nie jest typowe mleko dla alergików.
W praktyce jednak szuka się takiego mleka jakie spasuje małemu brzuszkowi. Każde dziecko jest inne i co podejdzie jednemu to nie podejdzie drugiemu

Do góry